- 13 Maj 2005, 14:40
Ker nas ima že veliko Garmine, je mogoče fajn, da spet malo izmenjamo izkušnje. Jaz svoje podatke prenašam v Garminov Training center, MotionBased in Sportsim. Nekaj ugotovitev in vprašanj:
Training center
- malo več možnosti analiz in podatkov bi lahko bilo (kje je npr. podatek o min. in max pulzu, hitrosti,...)
- ali kdo ve, kje je možno dobiti podatek o skupni višinski razliki?
- ali je možno pridobiti delne podatke, ko npr. skupen čas prvih dveh krogov od desetih ipd.?
MotionBased
- ne podpira več beta Garmin verzij
- končno podpira metrični sistem!
- ima tudi neko funkcijo, ki odpravlja problem višinskih razlik (MB Gravity, vendar trenutno deluje samo za ZDA)
- obljubljajo, da bo mogoče prenesti podatke tudi iz Training centra (uporabno npr. če jih na uri izbrišeš)
Sportsim
- vse aktivnosti istega dne združi v eno - ali je mogoče to razbiti?
- ne upošteva pavz ampak samo bruto čas
- satelitska slika za Slovenijo je malo premaknjena navzgor (oz. izris poti navzdol)
- če neke aktivnosti ne naložiš, ostane pa na Garminu, potem ti jo vsakič znova prenese (v MB imajo to rešeno)
Zanimajo me še seveda drugi - npr. OziExplorer, ker pa nisem imel časa, da ga bolje pogruntam oz. pridem na izobraževanje, čakam na Erotova pisna navodila...
Aha, še nekaj. Danes sem odkril nek programček, ki omogoča prenos podatkov z Garmina v .gpx in .csv format. Zadevo snameš, daš v katerikoli direktorij, priklopiš Garmina, zaženes programček in kreira ti datoteke v omenjenih formatih v tem direktoriju (vsako vajo zase).
http://www.bradculberson.com/bradculberson/blog/?itemid=89
Nisem pa še preizkusil uporabe teh datotek.
Training center
- malo več možnosti analiz in podatkov bi lahko bilo (kje je npr. podatek o min. in max pulzu, hitrosti,...)
- ali kdo ve, kje je možno dobiti podatek o skupni višinski razliki?
- ali je možno pridobiti delne podatke, ko npr. skupen čas prvih dveh krogov od desetih ipd.?
MotionBased
- ne podpira več beta Garmin verzij
- končno podpira metrični sistem!

- ima tudi neko funkcijo, ki odpravlja problem višinskih razlik (MB Gravity, vendar trenutno deluje samo za ZDA)

- obljubljajo, da bo mogoče prenesti podatke tudi iz Training centra (uporabno npr. če jih na uri izbrišeš)
Sportsim
- vse aktivnosti istega dne združi v eno - ali je mogoče to razbiti?
- ne upošteva pavz ampak samo bruto čas
- satelitska slika za Slovenijo je malo premaknjena navzgor (oz. izris poti navzdol)
- če neke aktivnosti ne naložiš, ostane pa na Garminu, potem ti jo vsakič znova prenese (v MB imajo to rešeno)
Zanimajo me še seveda drugi - npr. OziExplorer, ker pa nisem imel časa, da ga bolje pogruntam oz. pridem na izobraževanje, čakam na Erotova pisna navodila...

Aha, še nekaj. Danes sem odkril nek programček, ki omogoča prenos podatkov z Garmina v .gpx in .csv format. Zadevo snameš, daš v katerikoli direktorij, priklopiš Garmina, zaženes programček in kreira ti datoteke v omenjenih formatih v tem direktoriju (vsako vajo zase).
http://www.bradculberson.com/bradculberson/blog/?itemid=89
Nisem pa še preizkusil uporabe teh datotek.
Ne živim zato, da tečem ampak tečem zato, da živim...