prostor za debato o (ne le tekaški) športni opremi. obleka, obutev, pripomočki ... vprašanja, predlogi, nasveti, uporaba, ...
Uporabniški avatar
 klatez
Ker nas ima že veliko Garmine, je mogoče fajn, da spet malo izmenjamo izkušnje. Jaz svoje podatke prenašam v Garminov Training center, MotionBased in Sportsim. Nekaj ugotovitev in vprašanj:

Training center
- malo več možnosti analiz in podatkov bi lahko bilo (kje je npr. podatek o min. in max pulzu, hitrosti,...)
- ali kdo ve, kje je možno dobiti podatek o skupni višinski razliki?
- ali je možno pridobiti delne podatke, ko npr. skupen čas prvih dveh krogov od desetih ipd.?

MotionBased
- ne podpira več beta Garmin verzij
- končno podpira metrični sistem! :D
- ima tudi neko funkcijo, ki odpravlja problem višinskih razlik (MB Gravity, vendar trenutno deluje samo za ZDA) :evil:
- obljubljajo, da bo mogoče prenesti podatke tudi iz Training centra (uporabno npr. če jih na uri izbrišeš)

Sportsim
- vse aktivnosti istega dne združi v eno - ali je mogoče to razbiti?
- ne upošteva pavz ampak samo bruto čas
- satelitska slika za Slovenijo je malo premaknjena navzgor (oz. izris poti navzdol)
- če neke aktivnosti ne naložiš, ostane pa na Garminu, potem ti jo vsakič znova prenese (v MB imajo to rešeno)

Zanimajo me še seveda drugi - npr. OziExplorer, ker pa nisem imel časa, da ga bolje pogruntam oz. pridem na izobraževanje, čakam na Erotova pisna navodila... :roll:

Aha, še nekaj. Danes sem odkril nek programček, ki omogoča prenos podatkov z Garmina v .gpx in .csv format. Zadevo snameš, daš v katerikoli direktorij, priklopiš Garmina, zaženes programček in kreira ti datoteke v omenjenih formatih v tem direktoriju (vsako vajo zase).

http://www.bradculberson.com/bradculberson/blog/?itemid=89

Nisem pa še preizkusil uporabe teh datotek.
Uporabniški avatar
 pegaz
Živjo,

Zadnjih par tekov sem opazil, da gremlin FR 301 zelo slabo lovi srčno frekvenco. Do Reškega maratona nisem imel težav (ne tek, ne kolo), potem pa se je začelo. V Reki na 21 km mi več kot pol poti ni lovil pulza. Teden kasneje je na Golovcu delal brez problemov. Trojke - pred startom na tromostovju se je zgubil, potem pa se kmalu našel in delal OK. Včeraj na kolesu - spet nič, vsaj pol časa. Ne pomaga popravljanje, zategovanje/popuščanje pasu, vlaženje, sušenje, ultrazvočni gel... Baterija v pasu je stara 3 mesce.

Ima kdo kak napotek/izkušnjo, ki bi izboljšala delovanje?

Hvala, LL, Pegaz :)
Uporabniški avatar
 Filipid
pegaz napisal/-a:Ne pomaga popravljanje, zategovanje/popuščanje pasu, vlaženje, sušenje, ultrazvočni gel... Baterija v pasu je stara 3 mesce.

Ima kdo kak napotek/izkušnjo, ki bi izboljšala delovanje?

Hvala, LL, Pegaz :)

Mislim, da boš moral povečati frekvenco utripa 8) :wink: .
Uporabniški avatar
 klatez
Pegazu:

Sem ravno v petek na nekem drugem forumu bral o teh težavah pri FR 301 (in bil zadovoljen, ker sam nisem imel teh problemov)... :wink: Potem pa sem v soboto šel kolesarit in več ali manj popoln mrk pri pulzu... :evil: Pas sem vlažil, nameščal gor-dol, celo ugasnil in ponovno prižgal Garmina ... ampak nič oz. celo občasno neke nore vrednosti (utrip čez 200 :shock:)

Včeraj sem najprej iz radovednosti vzel iz pasu baterijo (je še taprva - nisem je še menjal) in jo malo podrgnil ter vstavil nazaj. Zvečer sem šel teč ... in sprejem pulza je bil vseskozi OK. :?:

Mogoče vpliva tudi količina švica - pri teku bolj švicam v območju pasa kot pri kolesu (torej boljše vlaženje). :idea:

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA