prostor za debato o (ne le tekaški) športni opremi. obleka, obutev, pripomočki ... vprašanja, predlogi, nasveti, uporaba, ...
Uporabniški avatar
 OBELIKS
Torej kateri Polar izdelek mi priporočate v kategoriji do 40 tisoč SIT in kako bi brez testiranja na DIF-u ugotovil max pulz.
Aja sem začetnik in ne nameravam tekmovati, torej bo moj tek le estetske in rekreativne narave :wink: .
Kaj pravite na F11?
Se oporavičujem za novo temo, vendar če pišem v druge zgleda da nobeden ne opazi.
Nazadnje spremenil OBELIKS, dne 25 Maj 2005, 18:56, skupaj popravljeno 1 krat.
Uporabniški avatar
 OBELIKS
Pretty please with sugar on top.
Uporabniški avatar
 andrejl
ok, no :wink:

če je tvoj tek le estetske in rekreativne narave, potem po mojem sploh ne rabiš polarja. moje skromno mnenje. če ga boš pa vseeno kupil, si pač kupi tistega, ki si ga lahko privoščiš. preprosto...

glede maksimalnega pulza je pa takole. ker si ravno začel teči, če se ne motim, potem si ga ne meri. prvič bo to zate prevelik napor v tem obdobju, drugič ga pa najverjetneje sploh ne boš dosegel, ker še nisi navajen na tak napor.

recept za zmeriti max. pulz bi bil pa nekaj takega: tečeš x metrov z lahkim tempom, potem tečeš x metrov malo hitreje, potem x metrov spet malo hitreje, potem x metrov spet malo hitreje, .... in potem, ko misliš, da ne moreš hitreje, še mal pospešiš in potem, ko pa res ne moreš več, pa zašprintaš, kolikor moreš. in potem po parih sekundah, ko boš prišel k sebi, poglej na merilec pulza. pulz bi moral biti tam nekje okrog tvojega max. pulza :wink:

koliko je teh x metrov, pa ti ne morem povedat. dejansko sam določi, kar ti ustreza. jaz recimo svoj maksimum dosežem, če tečem tam nekje 30-40 minut, torej nekje po 8-10 km. v glavnem, "mašina" mora biti dobro ogreta, če hočeš, da dela na najvišjih obratih.

še enkrat ponovim. jaz tega ne bi šel delat na tvojem mestu, ker po mojem še nisi pripravljen. dobi najprej nekaj kondicije, pa se ne obremenjuj s pulzom. nekaj časa teči v pogovornem tempu, da dobiš malo kondicije.

pol pa naprej...

lp, andrej
Uporabniški avatar
 andrejl
še neki...

če boš že vztrajal pri tem, da si izmeriš max. pulz, pol po koncu teka zašprinti ene 100 metrov kakor lahko, pa pol dodaj k svojemu pulzu še kakšnih 10 udarcev, pa vzemi to za max. pulz.

ni natančno, samo bo čist ok
 laufar
Obeliks, ubogej, Andrejček je matematik! 8)
Uporabniški avatar
 OBELIKS
Hm, nisem povedal čisto vsega, sem bivši plezalec, ki se je po 6h letih zanemarjanja odločil da bo zbil kile, ki si jih je v vseh teh letih nabral. Po možnosti se bom vrnil k plezanju, vendar bo to še trajalo. Zato pa bi si rad kupil HRM, da izboljšam rezultate pri zbivanju kil ter da ne bom tekel v tri krasne.

Aja, matematike je treba ubogat. Prideš namesto mene narediti izpit? :oops:
Uporabniški avatar
 andrejl
evo, odličen članek na temo maksimalnega utripa ---> MSU. upam, da ti bo v pomoč.

za izpit pa ne vem, če bo šlo. še sam s sabo mam preveč dela :wink: kaj pa študiraš?

lp, andrej
Uporabniški avatar
 pegaz
Obeliks,

HRM sem si kupil potem, ko sem 30x pretekel polurno razdaljo. Predvsem zato, da sem imel družbo, in da sem lahko spremljal napredek. Šele kasneje mi je postal nepogrešljiv del vsakega teka.

Maksimalni pulz sem meril prvič l. 97 na stadionu na Kodeljevem, po naslednjem receptu:
- ogrevanje, 1-2 kroga
- šprint 400m
- 1 min hoje
- še en šprint 400m.
Maksimalni pulz, garant.

Nazadnje sem ga dosegel na Cooperju. Slika pove vse.

Lep let, Pegaz :)
Uporabniški avatar
 OBELIKS
andrejl napisal/-a:evo, odličen članek na temo maksimalnega utripa ---> MSU. upam, da ti bo v pomoč.

za izpit pa ne vem, če bo šlo. še sam s sabo mam preveč dela :wink: kaj pa študiraš?

lp, andrej

Na gradbeni vodarstvo in komunalno inženirstvo.
torej ga imam med 194 in 196
Uporabniški avatar
 OBELIKS
pegaz napisal/-a:Obeliks,

HRM sem si kupil potem, ko sem 30x pretekel polurno razdaljo. Predvsem zato, da sem imel družbo, in da sem lahko spremljal napredek. Šele kasneje mi je postal nepogrešljiv del vsakega teka.

Maksimalni pulz sem meril prvič l. 97 na stadionu na Kodeljevem, po naslednjem receptu:
- ogrevanje, 1-2 kroga
- šprint 400m
- 1 min hoje
- še en šprint 400m.
Maksimalni pulz, garant.

Nazadnje sem ga dosegel na Cooperju. Slika pove vse.

Lep let, Pegaz :)

No, saj ga nameravam tudi sam kupiti predvsem za spremljanje napredka. Bomo videli. Zenkrat ste me malce odvrnili od vsega skupaj, tako da bom tekel na suho, brez spremljanja srčnega utripa.
Če pa bom kupil HRM, domnevam, da bom max utrip dosegel, če bom tekel po sedanjem programu (500m teka, 200m hoje na 5km) in bom v zadnjem odseku (zadnjih 400m) tekel na vso moč.
Uporabniški avatar
 Andrejc
Zdravo,

jaz sem si max utrip določil po poceni formuli 220 - starost = 191. Saj vem, da ni ziher, ampak zame je ta približek kar v redu. Na treningih pazim, da ne grem čez 170 (175) in to je to.
Sicer se pa moj "polar" imenuje sigma in je precej cenejši od polar "polarja" (stane okrog 14 ksit).

Obeliks, sva že dva... zanemarjena plezalca namreč. Imam enake probleme (s to razliko, da sem že shujšal... še par kilc, poj pa v steno) glede plezanja. Upam, da letos bo!!! (prekleto pomanjkanje časa...)
Uporabniški avatar
 OBELIKS
Huh, jaz imam še kako leto dela preden se spravim vsaj v približnosprejemlivo stanje. Ker če ne bodo pokale kite v prstih. :D Ah, kje so časi ko sem s čisto zategnjenimi mišicami letel iz stene. :cry:
Uporabniški avatar
 OBELIKS
Ok, zdaj sem pa čisto zmeden, kaj je recimo razlika med F11 in S120. Ali F11 sploh omogoča druge rezultate kot max utrip in povprečen utrip? Ali prav domnevam, da iz F11 ne bom mogel dobiti grafa z utripom? Ali ga sploh rabim?

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA