Forum za opise in izkušnje iz tekaških prireditvah. Povejte, kako je bilo. Lahko ali težko, da gremo prihodnjič še mi zraven :)

Moderatorji: ero, AVI

Vaša ocena prireditve:

(1)
1
3%
(2) slabo
Brez glasov
0%
(3)
Brez glasov
0%
(4) še kar
Brez glasov
0%
(5)
Brez glasov
0%
(6) srednje
Brez glasov
0%
(7)
5
14%
(8) kar v redu
14
38%
(9)
10
27%
(10) super
7
19%
Uporabniški avatar
 lojzeP
Ja, kar se mene tiče, sem bil skupno gladano kar zadovoljen s priredutvijo.Tek kot tek - enkrat bolje, drugič slabše - ker imam oz. nimam letos le dober ducet "zunanjih" kilometrov, se je to seveda poznalo tudi pri izvedbi teka - sem imel občutek, da tečem z vsem drugim, samo z nogami ne.
Organizacija primerna velikemu dogodku - "ozko grlo" :evil: na štartu, pijača in sadje na cilju :D , le 10 čakajočih pred mano na makarone :) ( ste sami krivi, da tečete daljše razdalje - ha , ha ) in soliden čas, so glavne omemba vrene stvari.
Tista zadeva po teku je pa itak dogodek, vreden posebne omembe. PRAVA družba :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D , Laško pivo :D :D :D :D :D brez in s kozarci, čeljustne bolečine :D :D :D in odlično počutje preženejo dolgčas - in glej ga "zlomka" , doma prijetno vprašanje :shock: :shock: - a to vedno toliko časa traja ? :?: :?:
Pa kaj bi nakladou, ker, kot vidim, se bodo tovrstni dogodki stalno sledili -se vidimo v Vipavi :D :D :) :) :D :D

LP
 mojA
Mali kraški maraton se mi vsako leto (letos moje tretje) zdi kot pravi praznik tekačev in otvoritev teka po zimskem spanju. Prvič, ko sem tekla na 8 km - kot srečna izžrebanka Poletove tekaške ekipe, sem bila presunjena, navdušena, naravnost evforična zaradi samega vzdušja tekačev, naelektrenosti v ozračju, čudovite kraške pokrajine z burjo, mrazom, soncem, sreče samozavedanja. Obljubila sem si, da pridem vsako leto, kot v spomin obujenja podzavestne želje po teku (s pravimi, trdimi treningi - ne nekakšnemu cvizimiziju, kot sem to prej počela) in njene realizacije. Tako sem letos v Sežani drugič tekla tudi 21-ko. Krasna proga, prečudovita narava, prijazni ljudje. Letos se mi je zdel makedam klanec celo malce položnejši. Še prav posebej srečna pa sem bila, ker se je na 8 km odpravila tudi moja trinajstletnica in tek brez težav pretekla v času 44.57. Z možem sva se globoko zamislila nad najinimi časi :oops: . Za drugo leto se je napovedala še mlajša. :D Iskrene čestitke vsem tekačem, navijačem in seveda organizatorjem za prečudovito nedeljo. Slednjim samo dobrodušni namig, voda je najboljša pa še najcenejša zato resnično ni potrebe po Frucu ipd sladkih pijačah. :wink:
Uporabniški avatar
 primus
Še moja kljukica - veliko je bilo že povedanega in ni dosti za dodajat...

Enkrat več ugotavljam, da je tek ena najbolj zaj....o poštenih stvari v življenju: kolikor daš toliko tudi dobiš (in niti ene sekunde ne več, he, he).
Kljub na pogled nekoliko slabšemu rezultatu sem glede na 'vložek' kar zadovoljen, sploh pa sem užival v lepem dnevu, dobri organizaciji - borba čez zadnje klance da pa še boljši občutek izpolnjenosti in prijetne utrujenosti, ko prideš v cilj.

Danes v Delu na str. 6 (ne v športni prilogi) celo omenjajo Sežano, progo pa komentirajo kot:
'razgibano in ne prezahtevno' :shock: Bi poslal novinarja vsaj s kolesom pogledat...

primus

Ero, sorry, se nisem mogel oglasiti pri labradorcu - se pofočkam drugič, priložnosti bo še nekaj... Čestitam pa za osebni rekord, sploh na tej ('ne prezahtevni') progi.
Uporabniški avatar
 Bajsi
Helou!
Tekma je bila odlična, vzdušje še toliko bolj. Še posebno, ker te v cilju čaka, ali pa pričakaš toliko znanih obrazov.
Da sem letos popravil sežanski rezultat za slabih 5 minut, je kriv tudi TF.
Organizacija je bila pač narejena po načelu "mal' dnara, mal' muske" in je bila temu primerna, oziroma celo sam presežek.
Proga je za moje pojme resnično samo razgibana in ne prezahtevna. Ponavljam, za moje pojme. Res pa je, da tisti "makadamski asfalt" dobro načne voljo in moči. Pa kakor pravijo naši bratje: "Rđavom kurcu i dlaka smeta.", tako sem tudi jest iskal izgovore na pasjih repih. Čeprav ne vem čisto zakaj, saj sem rezultat popravil.
Na koncu naj še čestitam vsem, ki ste se udeležili tega teka, nadalje vsem, ki ste tukaj pustili svoj "junfer" in tistim, ki ste izboljšali čas.
Za konec pa vas povabim še v moj oziroma vaš najbolj priljubljen kotiček, kjer bo tekom današnjega dneva objavljen opis male požrtije po uspešnem nedeljskem teku.
Uporabniški avatar
 Tjaša
Hojla, malo z zamudo, pa vendarle. Včeraj so mi cel šiht dihali za ovratnik, tako da vas še brati nisem utegnila. Sicer pa mora tudi država malo delati.

Težko je še kaj dodati o Sežani, saj je bil že vse povedano. URŠA in MOJCEJ77, čestitam, ker sta presegli sami sebe. Čestitam tudi TANJIO, ki raztura vsako tekmo, kjer se pojavi, prav tako BIGFRIKU, EROTU, PIJI, BAJSIJU inše komu, ki ga ne poznam za odlične rezultate, pa tudi mojemu Lučkotu, ki dviga prah brez potrebe. LUČI, ODLIČEN SI BIL! :lol: Še posebno veselje pa sem doživela s STAŠO, ki je za moje pojme dosegla kar nemogoče s polmaratonom. Verjetno so pomagale nove hlače in lepa meča :!: :lol: Kaj pravite fantje :?:

Bravo FOTR, dobro si se odrezal. Prepričana sem, da toliko energije v tek še nisi vložil! Si prava korenina :!: :wink:

Čestitke vsem, ki ste sodelovali in hvala za prijetno družbo,
Uporabniški avatar
 Matej
Prireditev je bila psihofizično tako intenzivno doživetje, da še sedaj nisem čisto uredil vseh vtisov.
O tekaškem forumu sploh ne bi zgubljal besed. Mislim, da ga bi že lahko dali v kategorijo "fenomeni". Enostavno, ko si oblečeš belo majico z rdečo piko, padejo vse bariere in vse postane prijetno in sproščeno. Mimogrede pripomnim, da sem majico sem nosil prej in potem, "dirkal" pa sem v drugačni odpravi. Zato sprašujem, če že kaj razmišljate, da si za prihajajoče vroče dni nabavimo "prave" drese.
S svojim tekom sem zelo zadovoljen. Rezultat izpred treh let (vmes je bilo dve in pol leti pavze) sem izboljšal kar za 15 minut. Kar sem se pogovarjal z nekaterimi, ste tudi drugi precej napredovali. Saj ni nič narobe, če rečem, da smo lahko ponosni, da smo postali kar solidno hitri tekači. Še posebej čestitam TanjiO s katero na zadnjih tekih "bijeva bitke" z ramo ob rami, ki me je z boljšim netto časom tokrat pustila za seboj :wink:
Vesel sem tudi, da sta se nam pridružila dva nova člana (simpatizerja), ki se že pripravljata za Vipavo, razmišljata o novih copatih, "polarjih". Sprašujeta tudi če so majice še na voljo?
Glede organizacije se pridružujem vašemu večinskemu mnenju. Makedam je res problematičen, zato se sprašujem, če so organizatorji razmišljali, da bi smer trase spremenili. Veliko lažje bi bilo odteči slab odsek na 4. km, kot na 17. km, ko so noge že zelo majave.
Uporabniški avatar
 Staša
Tjaša napisal/-a:Še posebno veselje pa sem doživela s STAŠO, ki je za moje pojme dosegla kar nemogoče s polmaratonom. Verjetno so pomagale nove hlače in lepa meča :!: :lol: Kaj pravite fantje :?:

Tjaša, glede na to, kako so me prehitevali vsi po vrsti, sem se prav zasekirala, kaj to pomeni!?! :oops: ..... :lol:

Sicer pa sem "najinemu" Tomažu povedala, da ga lepo pozdravljaš, ampak se mi je mudilo in sem ga pustila v :shock: :?: , je pa bil prijetno presenečen... Bova še midva kakšno rekla o tebi, ko se vrnem v službo - zdaj sem globoko v učenju, da postanem strokovni birokrat!
Uporabniški avatar
 TANJAO
:oops: Hvala vsem za spodbudne besede prej ,med in po teku.Vam odkrito povem z vami- mislim nami-TF in rdečo piko gre full lažje in še hitreje.Naj se najboljši sosed kar zamisli- čez našo piko je pa ni!!!
Tako hitro mi ni minil še noben tek- je pa res malo lažje če progo že poznaš.Najslajše po vsakem teku pa je prihod v cilj in seveda ko se prične hidracija... Bilo je prima, ko pa smo bli tam sami tapravi!
Bajsija pa nisem mogla dohitet- le kaj je pojedel med potjo- sem ga vseskozi gledala v r....(rame)! Zamudil je potico Aktiva kmečkih žena in deklet- Tam na zadnjem klančku sem se mu že prbližala, pa zgleda , da me ja zapazil...
Lp, vaša Tanja
Uporabniški avatar
 rolca
Lepo pozdravljeni vsi skupaj in vsak posebej!
Minila sta že dva dneva odkar sem se z nekaterimi izmed vas srečala na 8km maratonu v Sežani.
Ko pripovedujem prijateljem kako sem preživljala ta dan, mi z obraza sije veselje, v srce pa se mi vedno znova prikrade sreča; in zaradi neizmernega navdušenja še vedno skačem po vozičku, saj so se kolesa najinih vozičkov z vašo pomočjo res vrtela mnogo hitreje kot običajno. Vi ste mi torej pomagali uresničiti tiho željo: DVETI ČEZ DRN IN STRN - brrrrrrr! :lol: Dragi forumovci; verjemite ali ne, vseh občutkov se resnično ne da opisati!
Iskrena hvala tebi Fotr za ful "špon" dirko, pa tebi Petrca enako, ja pa Mojcej, ti si se tudi izredno dobro držala in jasno tudi Lučko je bil ob pravem času na pravem mestu. Brez Goge in Matjaža tudi ni šlo. Ona dva sta bila sicer hitrejša, a smo ju nekajkrat le dohiteli. Matjaž, kapo dol ni kaj! :wink:
Piko na i so dali seveda navijači, ki jih ni bilo malo. Res, bilo je SUPER, FINO, FAJN!
Zdaj je tek že za nami, zato vam povem nekaj na uho, samo ne me izdati, OK? Veste zakaj me je bilo težko še posebej po klancih "porivati?" Takrat sem imela s seboj obvezno svoj karakter, od katerega sem bila pripravljena ločiti se samo, ko smo drveli v dolino. :lol:
Vidite, v tem grmu tiči zajec. :wink:
Ob bok prigodam ostalih tekačev, dodajam še svojo zgodbo o tem kako smo se trije tekaški mušketirji+dve dvorni dami odpravili v Sežano. :shock: Vodja naše odprave je bil gregorb, ki je imel vajeti (=volan avta) trdno v svojih rokah. Na zadnjih sedežih smo se gnetli še megaprijetni Dule, moja malenkost in pa mični gospodični Simona(Simi) in Nataša (čeravno je slednja uživala razkošje+prostornost sovoznikovega sedeža). :) Poleg prtljage je bil avto nabasan še s čokoladami+ostalimi sladkarijami. In čeprav sem svojčas nekje prebiral o tem, da se ženske zlepa ne morejo upreti čokoladi, sta Simi in Nataša ostali neomajni, čokolade pa nedotaknjene.
:shock: Opozoriti velja, da je Grega med vožnjo zagrešil prenekateri cestnoprometni prekršek; posebej hudo se je spozabil, ko je na avtocesti drvel z nezaslišanimi 137km/h (op.: dovoljenih je 130km/h!) . :P Zato se ni čuditi, da smo prehiteli tudi Erotovo štirikolesno ekspedicijo (komentator dirk F1 s POPTVja bi v občutno zvišanem tonu dejal, da smo z dramaaatičnim manevrom zaobšli Erota, čigar pnevmatike so imele slabši oprijem na asfaltni mešanici)!
:D Že smo bili v Sežani ter se v slogu največjih športnih profesionalcev pripravili na bližajočo se tekmo; Gregor je za hip izgubil ključe od avta+serijsko konzumiral RedBull-e, vedno trezni Dule je koval strategijo teka, Nataša je na bližnjem grmovju staknila odrgnine na nogi(le kaj je počela v grmovju?!), Simi pa se ni mogla odločiti kateri kos tekaške garderobe ji bolj pristoji!
Preden je šlo zares, se je Dule uspel krepko kresniti v drog ulične svetilke, ki mu je prekrižala pot! Le v kaj(v koga?)se je zagledal Dule, da ni opazil trimetrskega droga sredi belega dne? Tek so lepo popisali že drugi; jaz se spomnim edinole neznosnih bolečin do zdaj že zloglasne postojanke s Fruci. Na progi sem srečal številne rdeče pike(je bilo na progi sploh še kaj drugih tekačev?!); posebej se spomnim Gregorja(pekla ga je vest zaradi prehitre vožnje, zato se je hotel odkupiti s počasnejšim tekom :D ) in Duleta, ki me ni pozabil bodriti za še preostale kilometre.
Potem je bilo na lepem teka konec, pašta ni uspela zakrpati ogromnih lukenj v našem želodčku, nastopajoči ansambel pa se je pošteno trudil, da nas čimprej nažene domov. Na koncu smo se le vdali ter odbrzeli domov. Vožnja je bila na moč prijetna, dekleti pa se spet nista dotaknili čokolad.
:oops: Naslednjič me zagotovo spet vidite v vaši sredini(resda zgolj v hrbet, ko vas bom serijsko prehiteval!)
:D
Uporabniški avatar
 gregorb
Pozabil si omeniti kdo je imel najlepši trak za pritditev čipa, drugače pa si res do potankosti opisal naše prigode v Sežani. :lol:
Kar pa se tiče prehitevanja, samo da se znebim musklfiberja pa boš že videl... moje pete namreč in rdečo piko. :twisted:
GregorB
 Lučko
rolca napisal/-a:Brez Goge in Matjaža tudi ni šlo. Ona dva sta bila sicer hitrejša, a smo ju nekajkrat le dohiteli. Matjaž, kapo dol ni kaj!

Rolca, dej ti vpraš Gogo, če je Matjaže tam kje na Orleku, za kako bajto, tko na hiter saj veš, kakšno Slikapavzo mel. :wink:
 Nataša
Že ob sedmih zjutri se prav veselo smejem!!! po moje prav zato zadnje čase hodim malo prej v službo...da preberem vpise na TF, še preden se začne gonja "dejmitodejmiunpejtsempejttja".

ha ha, Matjaž pa res zgleda kot kakšen stari roker 8) prav fajn!! bomo torej zvedl če je uspel kšnga pržgat med tekom ali ne...
Uporabniški avatar
 Dule
Boštjan hvala ti da si me spomnil, doma sem gruntal od kje mi buška (sem že čisto pozabil na bližnje srečanje z drogom). Krivi za buško pa sta ali Simi ali Nataša, se še ne morem odločiti :lol: :lol: . No do Kališča bom že OK.

Aja videl sem, da je dal nekdo oceno 1, pa ne vem kdo ali sem pa spregledal njegov post. Me pa res zanimajo njegovi argumenti, da je bilo vse na prireditvi in okoli nje zanič :?: :roll: :evil:
Uporabniški avatar
 Bajsi
Dule napisal/-a:Aja videl sem, da je dal nekdo oceno 1, pa ne vem kdo ali sem pa spregledal njegov post. Me pa res zanimajo njegovi argumenti, da je bilo vse na prireditvi in okoli nje zanič :?: :roll: :evil:

Helou!
Ne trdim, vendar mislim, da se je "krivec" razpisal na strani 3.

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA