prostor za debato o (ne le tekaški) športni opremi. obleka, obutev, pripomočki ... vprašanja, predlogi, nasveti, uporaba, ...
Uporabniški avatar
 H2O
nujno se moram obleči :shock: ! hribovskim podvigom primerno, vendar ne cenovno prezasoljeno, ker nisem neka ekstremistka, ne v denarnici ne v višinskih dosežkih :? :? :?
škarpetke imam, torej, gojzarce premorem. nahrbtnik tudi. celo čutarco! :shock: hlač pa ne :? :? any ideas?
Uporabniški avatar
 Matevz
jaz po hribih vedno v pajkicah dirkam: v kratkih poleti, če je pa mraz pa v dolgih.

Sicer pa prodajajo kao hrribovske hlače v vseh športnih trgovinah, Hervis, Intersport sta po mojem kar OK za začetek poizvedovanja, bolj specialne (in dražje :( ) pa imajo po hribovskih trgovinah.

En slovenski proizvajalec je pa http://www.vrh-sp.si/

Za čutaro pa prisegam na plastične 1,5l flaše. Pa seveda floharco :D
Uporabniški avatar
 Car
pozdravljena !

....v svet nikoli končanih nakupov bi se moral zgornji pozdrav nadaljevati......se mi zdi, da za gorništvo to še posebej velja....

..če so tvoje izbrane hribovske destinacije nad 1500 nmv, bi ti priporočal hlače iz scholler materiala......namreč nad 1500 nmv zna na grebenih in vrhovih že prav nemarno pihati in od tu do občutka mraza ni prav daleč....

..."šelerke" se prav s tem problemom izvrstno spopadajo; so elastične, v njih te ne prepiha in tudi za dričanje po kakšnem snežišču so prav primerne, kajti tudi premočijo se ne prav hitro.......dve slovenski znamki, ki uporabljajo scholler tkanino: Karibu, Vrh

manj prijetna stran "šelerk" je cena izdelka......tovrstne hlače so redko cenejše od dvajsetih tisočakov...

aja...pa kaka fina švic majčka....da te na vetrovnih grebenih ne ulovi prehlad....za sprejemljivo ceno jih kvalitetno izdeluje Beti Metlika

poleg opreme, ki si jo naštela, bi sam dodal še palice....za manjšo potuho pri hoji navzgor in v veliko pomoč pri hoji navzdol (kolenom prihraniš nekaj nevšečnih obremenitev), še posebej pri malce dolgotrajnejših vandranjih po hribih....
Uporabniški avatar
 Z*
Ni kaj dodati, to je to, fanta sta se potrudila, tudi jaz prisegam na Schoeller hlače - so vredne denarja. Je pa res, da so bili časi, ko sem ob pomanjkanju denarcev za fancy cotke planinarila v tistem, kar se je v omari našlo: torej močne gojzarce, volnen pulover z bundo brez rokavov in žametne hlače :shock: . Pa, ti rečem, za nič nisem bila prikrajšana. Trg pač dosti ponuja, odločaš se pa običajno glede na to, koliko ti denarnica prenese ...
Uporabniški avatar
 H2O
halo fanta, hvala za napotke :D
res je, da celo nad 1500 prilezem in res je, da me je že fejst namrazil v takih višavah :shock:
"šelerke" sem že parkrat imela v rokah pa so mi nekak zmeri nazaj na obešalnik skočile :? :? :? ampak vem, da jih bo treba kupit. kakor koli obračam mi v trgovinah vedno skačejo iz polic dol :wink:
palice, palice, kaj vem zakaj se jih nekak otepam. vem, da olajšajo hojo, sploh navzdol....... :D
kaj pa je floharca pa pojma nimam :? :? :? :? neki za borovničke not vlit al' sem čist mim' udar'la? :? :? :?
Uporabniški avatar
 H2O
me skoz motjo, stalno nekdo leta po pisarni, da niti do konca nisem mogla napisat :?
Z, jasno, tud v žametnih hlačah se da, moja mama je v mladosti julijce preplezala sila skromno oblečena, je pa res, da so to že leta nazaj.....
Uporabniški avatar
 H2O
to je tista ploščata zadevca!!! :D sej se mi je zdel, sam nisem bila čist 100% :wink:

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA