prostor za dogovore in pogovore TFjevcev s totega konca
 snezni_tekac
Alors mes camerades, allons-nous a courir!

Torej jaz sem imel v drugi polovici tega tedna eden vecji nacrt ampak situacijo imam malo intenzivnejso v sluzbi tako da si ne drznem sploh omeniti da bi imel dopust. Verjetno je to ze za kaj dobro ( morda bo K24 zato izzvenel kot se sika kaj ves kaj zivljenje prinasa )?

Ampak sobotna trening turo pa ne mislim izpustiti.
Za sedaj aladin kaze vremensko luknjo.

Ce je kdo za tekasko turo Areh-Trije Kralji - proti Crnemu jezeru in nato na
kriziscu markacij Trije Kralji,Crno Jezero, Sumik spust na Sumika in potem se tistih nekaj km nazaj do Areha.

Do Areha bi sel z groskim kolesom od obrambnega doma tako da bi se preoblekel na Ruski. Startal bi ob zori izpod Pekrske gorce iz tenis plac-a.

Ce je kdo za akcijo se druzbe ne bom branil. Morda se kaksno divjo svinjo preseneteimo ce smo dovolj zgodnji.
 snezni_tekac
Hojla, se opravicujem malo se ponavljam ko sam sebi odgovarjam!
Cool kaka dobra rima!

Torej 1 uro s kolesom do Areha, potem pa se preoblekel v tekaško opremo na Ruški koči in po cudoviti markirani poti do ceste Šmarje - Trije KRalji.
Na se enem smucarskem spomeniku devastiranega Pohorja Treh KRaljih pavza pred cerkvico ( ki full paše na ogulene smučarske grebene bomo staroselsko devastirali da bo novo bolje pasalo hehehe ) no potem pa mimu Urškinega groba proti Črnemu jezeru. Častim turo in malico če mi kdo pove legendo o tem kako je nastalo Črno jezero?!?!

Potem pa nazaj do krizišča in po čudovitem grebenskem gozdu s stariimi viskimi bukvami ( POZOR POZOR! Takih ni več dosti na Pohorju in marsikje ko se je pogozdevalo samo s smreko ) in potem po pravem zelenem tunelu v spustu proti Šumiku. NA šumiku nekaj rostiljarjev in potem po markaciji ( ne po cesti ) do Pršetovega travnika in potem prek Žigartovega vrha do Ruške. In to je to...S kolesom sem se vrnil po asfaltu do Bolfenka in potem v dolino po cesti preko lovske koče Habakuk in Razvanje pri gasilskem domu.

In to je to.
Uporabniški avatar
 Z*
snezni_tekac napisal/-a:Častim turo in malico če mi kdo pove legendo o tem kako je nastalo Črno jezero?!?!

A misliš tisto o Jezerniku? Ja, saj to pa ni legenda. :nono: Se ga še da videti tu in tam. Predvsem, če pritečeš od zeloo daleč in si že čisto hin, se rad pokaže ... :wink:
 snezni_tekac
Z* napisal/-a:
snezni_tekac napisal/-a:Častim turo in malico če mi kdo pove legendo o tem kako je nastalo Črno jezero?!?!

A misliš tisto o Jezerniku? Ja, saj to pa ni legenda. :nono: Se ga še da videti tu in tam. Predvsem, če pritečeš od zeloo daleč in si že čisto hin, se rad pokaže ... :wink:

Heheheh Z*, saj sem vedel da si med redkimi ki obvladajo zgodovinsko zavedanje nasih krajev. Ja zgleda da se nisem bil dovolj fertig pa da bi me Jezernik odnesel v jezero sem pa malo preklinjal ker sem sel malo med tisto rusevje. Sem hotel kaksno zanimivo fotko ujeti in sem se pred leti ko sem se v snegu tam zamotal spraseval kako bi poleti se dalo tu ujeti kaksen motiv in sem tisto asociacijo preslikal na sobotni dan pa ni bilo nic ulova.

Ja do debele snezne odeje je se dalec...

Kaj pa o tisti Urški ki je zmrzznila v tistem gozdu pred davnimi leti ( tisti kriz med Tremi kralji in Osnakarico ) poznas kaj oz. ves kaj o njeni zgodbi? KAko to da je zmirznila in kaj je te iskala v gozdu ( takrat predpostavljam da je bilo tod manj posekanega in je bi lta gozd prava divijina )?
Uporabniški avatar
 Z*
Nak, o tej Urški pa ne vem. Le o tisti sveti Uršuli, ki je romala tudi po Pohorju in nazadnje pristala na Plešivcu, kjer ima svoj domek v tamkajšnji lepi romarski cerkvi. In po svoje prispevala k temu, da se je Jezernik z jezerom vred na Pohorje preselil. Čeprav bi prisegla, da se je naselil tam, kjer je zdaj Ribniško jezero, hmm... No ja, mogoče se malce seli sem in tja, ker ga moti hrup turistov. :evil:
Je pa Pohorje polno takih in drugačnih pripovedk, legend ipd., prav tako Kozjak - Domačini vedo, da ga mend skoraj ni križišča, kjer ne bi strašilo ... No, pa sem zašla s teme ... :roll:

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA