Tole z "upravljanjem s časom" je prava tema, Snežni, tule si zadel.
Ne morem namreč verjet, koliko ljudi teži, da nima časa, sam pa dobro vem, kaj delajo, kako živijo, čemu dajejo prioritete. Nekaj časa sem se zaganjal kot mlad bikec in jim razlagal, da se VSE DÁ, ČE JE VOLJA, potem pa, ko te gledajo kot tepca, jim pustim, da pač živijo v svojem "prenatrpanem" stilu. Jasno, razlike so med nami: eni delajo fizično, drugi sedijo 8 in več ur; eni imajo otroke, drugi so sami; splošnega recepta ni, jasno je, da si eni lažje, drugi težje utrgajo svoj del časovne pogače, ki ga bodo namenili... za karkoli pač želijo. Nam tukaj je menda prioriteta tek, ne?
Jaz si teka v službo ne bi privoščil, ni tušev, pa tudi sicer se mi zdi logistika preveč zahtevna: tuširanje, pakiranje oblek in malic... Zato raje stečem tu in tam pred odhodom v službo.
Dejstva: stanujem cca 1 km od stadiona, 0,5 km od gozda, v službi moram biti med 7,00 in 8,00. Zjutraj tečem do 10, največkrat 6-8 km.
Pozimi je res težko vstati - iz +20 (postelja) v npr. -10 st Celzija... šok. Vendar mi je najlepši tek v letu tale, ko vidim, da je zunaj nov sneg - takrat skočim v goretex patike in z veseljem odgazim prve špure na stadionu. Tuš - zajtrk - služba...BP.
Drugi vrhunec mi je pomlad: intenzivnost treninga se navadno stopnjuje zaradi kake tekme, na katero se pripravljam. Vrhunec zato, ker je v gozdu res lepo , ko se začnejo drevesa oblačiti v nežno zelenilo, ptiči so glasni kot nikoli, ob koncu teka me navadno pozdravi vzhajajoče sonce. Zakon, ki ga marsikdo ne more razumeti.
Glede teka in težav z vstajanjem: le-te po nekaj časa izginejo, ker greš zaradi dolgega dneva tudi prej v posteljo. Skratka - bioritem pomakneš nekoliko bolj "nazaj".
Ko se mi zjutraj ne dá, čez dan obveznosti pa ne dopustijo, je varianta še večer: v bistvu kadarkoli, čeprav po 22,00 še nikoli nisem tekal. Se mi zdi, da se potem predolgo umirjaš in potem je ura naenkrat polnoč.
To je torej upravljanje na relaciji "služba" - "tek". Obstaja še ena: "družina" - "tek". O tej pa je bilo že napisano nekaj malega ->
http://www.sportosplet.net/viewtopic.ph ... ght=#34810
Če želi kdo deliti mnenja na to temo, bomo pa tam rekli kakšno več, ne?