prostor za debato o (ne le tekaški) športni opremi. obleka, obutev, pripomočki ... vprašanja, predlogi, nasveti, uporaba, ...
Uporabniški avatar
 Cyclop_si
ales napisal/-a:Cyclop, bravo! Smo veseli, da si med nami! Nadaljevanja bodo še sledila.

Ja, sem z veseljem med vami. :P
Saj sem si želel priti na predavanje, sploh da bi še malo obudil lepe spomine na lokacijo, kjer ste imeli predavanje. Samo sem bil malo zadržan tiste dni... sem "moral" nabirat tracke na Garminu s kolesarjenjem :driver: po Primorski. :lol:
Uporabniški avatar
 pegaz
he he Cyclop kok si bogi! (a tebi teško biciklirati po suncu PRESS) :) 8)
smo te pogrešal.

@Aleš: a je treba pri vsej tej tehnologiji tud še kej tečt (oz. se gibat), al se da iz naslanjača kr mal pohekat, pa je? (tud televizijo lahko zraven gledaš, pa čips s salso in pivom trpaš). ;)

@Dpop: našel sem zanimiv lime-tov post na temo prenosa podatkovs Polarja preko standardnega IR. Mogoče pa res deluje?

Kok sm vam fouš ko lahko tekate. Do trojk bo že OK, do takrat pa kolo in bazen. :-((

LL, Pegaz :)
 dpop
@Pegaz: čisto možno da deluje... ne bi vedel... tam je govora
o Polarju AXn 500... jaz pa trdim da 610i NE deluje na klasičen
IrDA... vsaj tiste tri ki sem jih sprobal jaz niso delovali...
(aja... pa serviser pri zastopniku za Polar je komentiral...
"lahko se še naprej mučite, ali pa kupite Polarjev vmesnik")

Kar pa se tiče software za Garmin... hja, no... če iz Forreruner
Logbook-a izvoziš v XML potem taisti XML Forerunerjev Trainer
ne zna prebrati... šarmantno :roll: :evil: :twisted:

Skratka... bo potrebno zalaufati "dobri stari Clipper" pa narediti
konverzij podatkov XML v tekstovno datoteko... lepo v eni vrstici
"datum ura x y z višina"... in to bo to... potem pa... bomo risali
grafke in tabelce :wink:

1499 Darko

P.S. Aha... če pa kdo vpraša če Garmin 201 lovi signal v gozdu...
seveda lovi... v gozdu kjer so vrgli napalmsko bombo :lol:
(skratka... NE LOVI... ali pa je ljubljanski Rožnik morda
kakšen "twilight zone" hrib :wink: :lol: )
Uporabniški avatar
 Manika
dpop napisal/-a:P.S. Aha... če pa kdo vpraša če Garmin 201 lovi signal v gozdu...seveda lovi... v gozdu kjer so vrgli napalmsko bombo :lol:
(skratka... NE LOVI... ali pa je ljubljanski Rožnik morda
kakšen "twilight zone" hrib :wink: :lol: )

Po dolgem času sem spet tekla po tivolskih potkah, tokrat s Forerunnerjem 301. Ne, ne lovi dobro, ker je gozd ful gost. Nameril mi je precej manj, kot smo dejansko pretekli. :evil:
Uporabniški avatar
 MihaPR
Če leti to na Olimpijski tek, če je kazal okoli 3 km na krog (max 3.5 km, samo zlo mal verjetno) se niti ni tok zmotu, glede na to, da sem tekel 31 minut načeloma proga ni mogla bit daljša od 6 do 6.5 km.
Uporabniški avatar
 Manika
Ja, na olimpijski tek leti. Kazal mi je pa 5km vse skupaj. Sej se potem vidi na zemljevidu, da je en krog kolikor toliko v redu kazal, potem pa je pri drugem krogu čisto druga špura-manj ovinkov :wink: .
Uporabniški avatar
 MihaPR
Glede na to, da je v gozdu verjetno precej slabo lovil (pri testiranju 201ke je v podobnem gozdu na vrhu hriba celo izgubil signal) je bla proga daljša od 5 km. Tud glede na čase teka je mogla bit daljša, je pa res da kej daljš od 6 km ni mogl bit :(
Uporabniški avatar
 Cyclop_si
Živjo,
Ja, Forerunner se izgubi... včasih... sam po mojih izkušnjah (301) sploh ne tako zelo dostikrat, da bi bilo kritično. Sicer jaz bolj kolesarim, torej grem po cesti, vendar vseeno. Npr. včeraj in danes sem se peljal iz Iške vasi na vrh Krima in vsaj na nekaterih delih je sedaj cesta kar temeljito pokrita z drevesi, polnimi listja, pa nisem niti enkrat izgubil signala. Vsaj moje izkušnje so take, da je bolj problem soteska ali ozka dolina (npr. makedam od Polgovega gradca naprej v smeri proti Gorenji vasi) kot pa samo drevje.
LP
Uporabniški avatar
 Cyclop_si
Živjo tekači,
Zgolj v vednost, na Garminovi spletni strani je nova posodobitev Forerunnerja 301 na verzijo 3.00. Poleg par manjših izboljšav so v novi verziji predvsem sedaj uradno podprte izboljšave, ki jih je prinesla že zadnja beta verzija 2.63 (predvsem Multisport). Če nadgradite iz te beta verzije ne izgubite podatkov v napravici (ne me držat za besedo če to ne bo delalo tako pri vas, ampak pri meni je vse ostalo noter), če pa nadgrajujete iz starejših verzij bo Garmin deviški kot novorojenček.
LP
Uporabniški avatar
 pegaz
Pozdravjen!

Sem čisto frišen na forumu in se odločam za nakup Forerunnerja, ker za moj žep ni mačji kašelj. Prosim, če mi lahko na kratko lahko napišeš svoje izkušnje, saj sem iz formuma razbral, da vas je nekaj letos spomladi kupilo "napravico".

Hvala za nasvet oz. tvoje izkušnje.

Dobrodošel na forumu,

FR301 je super zadeva. Pred njim sem par let uporabljal Polarja Protrainer XT, ki ima tudi kolesarske funkcije. Potreboval sem napravo, ki ima še prenos na računalnik in hitrost pri teku, vendar obvezno s pulzmetrom.

Razmišljal sem o Polarju 720i, ki pa je bil pri 240EUR približno enako drag kot FR, le da ima ta še vse ostalo.
Plusi:
- Li-Ion baterija, ki kar v redu drži (do 5 tekov, polni se tudi preko USB)
- navigacija - s pridom uporabljam tudi v avtu v predhodni povezavi s karto na PC
- training assistant: sprogramiraš lahko intervalne teke ipd. - super
...

Minusi
- vodoodporen le do 1h, naj bi lahko plaval z njim (nikoli ne grem z njim v vodo!), a Erotu je zamočil. Pri plavanju sem torej brez pulza.
- malce velik, se zelo hitro navadiš
- signal se občasno izgubi v gozdu
- malce dolgo včasih traja, da najde signal satelitov ob zagonu
- pulz meri slabše ob hladnem in vlažnem vremenu - Reški polmaraton sem bil praktično cel čas brez signala...
- to je pa tudi vse!

Totalno navdušen nad mašinco.

Na temi FR301 se zmente za novo naročilo - vem, da še koga (Ninočko?) matra nakup. :)

LL, Pegaz :)
Uporabniški avatar
 runner
da še koga (Ninočko?) matra nakup.

Mene tudi... vec kot eno leto nazaj ... samo pssst ... landlord rihta neki super ugodnega ... pa nobenmu povedat'.

:-)
Uporabniški avatar
 tomaze
runner napisal/-a:
da še koga (Ninočko?) matra nakup.

Mene tudi... vec kot eno leto nazaj ... samo pssst ... landlord rihta neki super ugodnega ... pa nobenmu povedat'.

:-)
:lol: :idea:

Evo, če vse to drži smo že trije - ostali kandidati javite se, potem napademo GAGO, če lahko zrihta popust. :clap:

Pol gremo pa na :toast:

LP tomaze
Uporabniški avatar
 bossta
uporabniki 301-ke dejte mi povedat, če ta model omogoča to (tako kot pri POLARJU), da pri intervalu ( 2, 3...) določiš za vsak interval posebaj meje srčnega utripa ???

hvala za odgovor, bossta
Uporabniški avatar
 pegaz
bossta napisal/-a:RAZMIŠLJAM O NAKUPU 301 PA ME NEKAJ ZANIMA. GLEDE NA TO DA SEM PREJ UPORABLJAL POLARJA(accurex + ), ME ZANIMA ČE JE HRM TEHNOLOGIJA PRI GERMINU PRIMERLJIVA Z POLARJEM OZ ČE TA ŠKATLICA OMOGOČA MEMORIZIRANJE UTRIPA V 5,10,60 SEK INTERVALIH ZA KASNEJŠO OBDELAVO NA PC-JU, ALI OMOGOČA TUDI ZNOTRAJ PROGRAMA NAREDITI KAKŠEN CONCONI TEST IN PODOBNO, SKRATKA MAL SE RAZPIŠI DA 'SLIŠIM' IZ PRVE ROKE ALI JE TO TO.

LP, BOSSTA

Bossta, moraš prvo dat walkmana dol, mi te čist dobr slišmo! ;)

glede FR301 pa takole (sem moral it pogledat v manual
- nastavit se da boga in pol. Recimo Advanced Workout, izbereš tip workouta in tvoj cilj, recimo hitrost, utrip,... in pol ti piska izven območja...
- utrip memorizira v mislim da 1s intervalih. To lahko izvoziš in hekaš dalje. Kot sem ravnokar ugotovil, kot XML. Skratka, nič dobrega.
- priloženi program, Training center, je precej zahojen in ni vreden imena. Pri meni še posebej ne, ker se mi je ob nadgradnji na 2.3 nekaj podrl in mi sedaj kaže le grafe, ne pa tudi opomb ali karte. Tako da ne upat na kake hude možnosti obdelave na računalniku.

(Ero, Aleš, Cyclop_si, anyone, prosim popravite me če tepem mimo, sam nič od tega, kar zanima Bossto, ne uporabljam.)

Lep let, Pegaz :)
Uporabniški avatar
 Cyclop_si
pegaz napisal/-a:...To lahko izvoziš in hekaš dalje. Kot sem ravnokar ugotovil, kot XML. Skratka, nič dobrega.

Pegaz, zakaj naj bi bil XML "nič dobrega"? A bi si želel, da bi podatke znotraj datoteke binarno zakodirali alpa kakšno podobno foro uporabili? :shock:
XML je pa ja super zadeva, saj če ne drugega jo lahko komot v MS Excelu odpreš. Če si pa malo bolj navdihnjen pa lahk malo v Matlabu pohekaš in vanj uvoziš, pol pa lahk seštevaš, množiš, potenciraš, odvajaš, integriraš, optimiziraš ... po mili volji (in kolikor te poznam sem siguren, da to zate ne bi bil prevelik problem :wink: )

LP
  • 1
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA