prostor za dogovore o skupnih treningih - kje, kdaj, kako, ...
tu so vam na voljo tudi predlagani programi treninga

Moderatorji: ero, pegaz

sanja
Teči sem začela januarja letos. Za seboj imam nekaj 8 do 14 km tekov. Jeseni bi se rada udeležila malega ljubljanskega maratona, vendar po pravici povedano ne vem, kako naj se lotim z enim smiselnim programom treninga za to, sploh ker me zadnje čase malo muči koleno (baje sindrom iliotibialnega traktusa). Prosim za pomoč!
Uporabniški avatar
 MABE
Živio ! :lol:

Nisem strokovnjak za rehabilitacijo, niti za pisanje treningov, a lahko ti dam par nasvetov kako in kaj početi. Tudi sam sem namreč začel iz nič in se s trudom spravil tja kjer sem sedaj.

Glede treninga za 21 km pa takole:
-ker bo to tvoja prva tekma na 21 km, bi bilo prav, da se pred tem nekajkrat preizkusiš na 10 ali 12km (pomagalo bo tvoji psihi)
-treningi naj ostanejo enako dolgi, če pa imaš čas in voljo, jih lahko malenkostno podaljšaš (povečanje količine treninga na teden naj bo malenkostno). Na dva tedna lahko pretečeš tudi kakšen malo daljši tek (18km-20km zelo počasi)
-čeprav ne vem, kaj pomeni tvoja diagnoza, ti svetujem, da tečeš predvsem po mehkih in razgibanih terenih
-ker ti verjetno primanjkuje kilometrine, se vsaj do konca avgusta izogibaj težjih treningov hitrosti (drugega ne bo kot poškodba) poizkusi s fartlekom (malo počasi, malo hitreje) po kakšni gozni potki.
-na tekmi teci svoj tempo in ne tekmuj z uro, teci tako, da ti bo v užitek(to je prva dolga tekma in če boš predivja se ti tek lahko zagravža)

HITI POČASI :wink:
Uporabniški avatar
 kustus
:o LP :D

SANJA tudi jest sem začel januarja :oops: letos teči. Do marca sem bil pripravljen na Kraški 8 km :oops: nato mislim da je bilo v aprilu Molniški 10km :oops: , v maju sem šel v Radence zopet na 10 km :oops: , kar se pa tiče :?: 21 km :?: pa mislim da bom še vseeno malo treniral in se raje udeleževal :wink: 10 km :lol: tekov.
To je moje mnenje. Morda :?: :?: :?: pa tudi jest na Ljubljanskem na 21 km :?: :?: :?: .

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA