prostor za dogovore in pogovore TFjevcev s totega konca
Uporabniški avatar
 vanja
Ja, a sem prav videla!? Na Košenjaku si tudi bil? Od tam je ja tako lep razgled na idilično predalpsko vasico na severnih obronkih naše lepe domovine, kjer živijo zavedni in trmasti ljudje... (Ja, izgleda da me domotožje daje :D )!

Kakorkoli že, lepe slike po lepih, meni dobro poznanih krajih (vsaj prva polovica)!
 snezni_tekac
vanja napisal/-a:Ja, a sem prav videla!? Na Košenjaku si tudi bil? Od tam je ja tako lep razgled na idilično predalpsko vasico na severnih obronkih naše lepe domovine, kjer živijo zavedni in trmasti ljudje... (Ja, izgleda da me domotožje daje :D )!

Kakorkoli že, lepe slike po lepih, meni dobro poznanih krajih (vsaj prva polovica)!

Potem si doma iz zelo lepih krajev.
Ja Košenjak je prva oz. zadnja točka odvisno v kateri smeri gres.

Pot je sla takole: Dravograd ob 7h zjutraj-Ojstrica-Košenjak-Pernice-Bistriški jarek oz. Branik nad Muto-Sv. Primož-Radeljski potok-gostilna pod Radelpassom-Kapunar-Sv.Pankracij-Kapla-Sv.Duh-Žavcar-Lovski dom-cesta Gaj Tojzl- kmetija Bobič pod Urbanom-Kamniška graba ...

Start ob 7h , cilj je bil mislim da nekje okoli 21.15.

Razmere so bile idealne : veliko prijaznih ljudi na obeh straneh meje, pašniki, gozd, soncen dan, suh teren pa brez kaksnih vecjih slabosti ali krčev.
Uporabniški avatar
 vanja
snezni_tekac napisal/-a:Pot je sla takole: Dravograd ob 7h zjutraj-Ojstrica-Košenjak-Pernice-Bistriški jarek oz. Branik nad Muto-Sv. Primož-Radeljski potok-gostilna pod Radelpassom-Kapunar-Sv.Pankracij-Kapla-Sv.Duh-Žavcar-Lovski dom-cesta Gaj Tojzl- kmetija Bobič pod Urbanom-Kamniška graba ...

Start ob 7h , cilj je bil mislim da nekje okoli 21.15.

Noro!! :cast:

Idej za take lepe izlete je toliko, da se mi kar meša....
 roker
ja ojstrica je cool za kolesarjnje al pa hojo, tista tura ki so jo opisala je ful dobra :D

jst sem z Ojstrice in jo vam predlagam, ker je ful carska

seveda pa jih še obstaja več, kdor se bo povzpel na Ojstrico mu ne bo žal.
in še nekaj podatkov: najvišji vrh Ojstrice je Košenjak, ki meri 1522 metrov, središče ojstrice z šolo in cerkvijo, je na višini 1000 metrov, z ojstrice imate lep razgled na vse okoliške gore(peca Uršlja, raduha, Olševa,....). kraj je res lep, neokrnjena narava,višinski pašniki, seveda je tudi na višini okol 1300 malo pod vrhom planiski dom. ojstrica je res vredna ogleda.

lp

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA