INOT napisal/-a:Kost je bila vrzena,ampak vprasanje je kateri pes jo bo oglodal.Moznosti in idej kam teci je veliko.Zal imam tako sluzbo,da v bistvu vem samo par dni naprej,kdaj bom prost.Odkrito povedano za gorske ture na take razdalje sem absolutno preslab.Bolj me vlece tisto do morja.
Vecina vas ima cas bolj ob vikendih,zato recimo en vikend julija.Ce bomo zdravi in boste imeli cas seveeda.Se bomo probali nekako dogovoriti. 
Skoda, predvsem tista varianta z mejnimi prehodi se mi zdi full ta prava.
Pa mislim da je nisem sposoben izvesti se brez vsaj enega sotrpina.
Ja proti morju je cool ampak ne disijo mi asfalt. Varianta preko Krasa po poteh ki mi je aktualna pa zahteva eden dober nacrt. Rekel pa bi da ce tecemo po Mravljetovo po asfaltu potem bi si bil odobro opremiti pljuèa...seveda sedaj ko je avtocesta je verjetno po starih magistralkah bolj prodorno.
Vsekakor pa bi jaz na tojo kost dodal eno konkretno idejo:
Izgleda da bom dva tedna prezivel v Ohridu v avgustu( hoces noces bom moral na dopust tja ). In ze iz prejsnih let me full nazira ideja iz prejsnih let ko sem tekal po okoliskih hribih:
to pa je obteci okoli Ohridskega jezera torej tudi Albansk idel.
Zadeve so sedaj sprocenejse ( kolesarijo Nizozemci, Francozi po Albanski strani ) in je ideja da bi prisel okoli. Zadeva bi se dala v enem dnevu preteci in je reda recimo eden maraton Celje-Logarska malo je kilometrina vecja. Ampak ce bi se iz startalo iz centra mesta recimo okrog zore zjutraj sem preprican da bi se dalo okoli priti za belega dne.
Ce bo kdo sel v smeri Grcije v tistem casu...
Sicer je se nekaj izzivov v tistem predelu
( recimo s kolesom 2500m visoko ali pa obkolesariti ob jezeri Prespankso in Ohridsko ) ali pa duatlon ali pa tek na tretji najvisji vrh bivse Juge...govorim ideje katere sem v prejsnih letih nacel in vidim realne moznosti kako bi se izpeljale logisticno. Ampak ta z obtekom jezera okoli se mi zdi cool ker je treba iti cez dve drzavi , razdalja je v razredu nasega najdaljsega maraton v SLO , trasa je dokaj ravninska in gre po cestah. Edino kaj je sam ne bi strasil po Albanski strani ceprav so zelo prijazni do Slovencev in zahodnjakov. Ampak vseeno tako v tekaskih kratkih hlacah je dober da je vsaj se kaksen.
Tvoja ideja pa bi mi bila sprejemljiva ce mi casvno ali pa krajevno gre skupaj in ce ima trden nacrt.
Vsekakor pa je tvoja pobuda v smeri mojih razmisljanj in to kar osebno se mi zdi glavni smisel tega foruma , da se najde ekipa ki je sposobna koeksistirati in izvesti kaj norega.
Za drugo leto edino predlagam da se v januarju kaj takega zastavimo potem pa se nacrtno pripravlja z udelezbami na tekmah in treningi. Ker potem bi eden faktor nesamozavesti ze kar odpadel ( to je tisto kar si rekel preslab ). Namrec ze itak je dovolj drugih izzivov ki so skoraj zahtevnejsi kot to da imas samozavest za vzdrzljivost.
Namrec moje skromne tovrstne osebne izkusnje so da taksen projekt ni samo uspesen zaradi tistega ki tece ali kolesari ampak se bolj zaradi organizacije ,logistike in nacrta ( pa imam izkusnje samo od 1 do 3 dnevne tur brez daha kaj sele ce je kaj vecjega ).
Ja nic upam da bo kaj uspelo.
Za tisto idejo z Makedonijo ce bo kdo sel v tisti smeri pa se vedno ponujam kost. KEr jaz bom doli in vsekakor bom kaksno prijetno neumnost se lotil ce ne drugega bom izvedel turo na njihovo varianto
Možica iz Petrovega Brda ( od koder lahko primerjaš višino obeh jezer ).
In ta tudi ni neumna za tekaški izziv.