najave in vabila na triatlonske prireditve, poročila s prireditev, koledarji

Moderatorji: stena, izzardly

Uporabniški avatar
 INOT
Ocitno nihce ne bo nacel te teme,zato jo bom kar jaz.
V nedeljo 26.06.2005 se je zgodil Mariborski triatlon 2005.Disciplin je bilo vec in sicer:mini akvatlon,akvatlon, super sprint triatlon in sprint triatlon.Najdaljsa preizkusnja se sestoji iz 750 m plavanja,20 km kolesarjenja in 5 km teka.Plavalo se je v bazenu.Ker sem prvic sodeloval na taki prireditvi ne morem dajati ocene ali je bila dobro organizirana ali ne.Zame je bila.Sicer so pa vse podrobnosti in uradni rezultati na www.triatlon-klub-maribor.si
In moji vtisi?
Start ob 15 h,vrocina kar huda-zelo soparno.Voda v bazenu 27 stopinj.
Sam sem sel totalno nepripravljen z starodavnim treking kolesom navesenim z prtljaznikom in ostalim.Edini cilj je pac bil poskusiti enkrat triatlon.
Kruta resnica je prisla na dan ze pri plavanju.Plaval sem kot kamen,zamahoval okoli sebe,ugotovil,da gre prsno hitreje kot kravl,se umikal ostalim plavalcem v moji progi,ki so me prehiteli za vec kot 100 m.Iz vode sem prisel predzadnji,navijacev ni bilo vec,samo ena sirota se je plavala v bazenu.Cas porazen.Malo pod 20 min sem prisel iz bazena.Tek do kolesa.Pasek na celadi se je nekako odpel pa sem se to komaj uspel popraviti.Minute pa tecejo.
Zacnem goniti,misice me bolijo.Z mojo karjolo sem pocasen,tako da ni sanse,da bi se slepal za kako skupino v zaveterju.Tako vseh 7 krogov vozim sam.Mislim,da sem enega kolesarja na koncu celo prehitel.
Na koncu pa se tek.Misice ze kar fajn bolijo,tako,da sem mislil da sploh ne bom mogel teci.Pa je kar slo.Za moje sposobnosti vrhunsko.Par sem jih se uspel prehiteti.5 km je slo malo pod 20 minutami.No na koncu skromno 69.mesto.Zmatran kot pes, nisem vajen takih kratkih in hitrih sisciplin.
Ne vem ce je bil se kdo od forumovcev tam.Bila pa je Veggie,ki je zopet tako kot vedno dosegla vrhunski rezultat.4.mesto in cestitke z moje strani. :D :D :D
Razturla jih je v teku,toda za res vrhunski rezultat moras biti tudi odlicen plavalec,kajti stvar je kratka in zaostanke iz plavanja tezko nadoknadis.
Vsaj dva forumovca sva bila torej zraven-eden bolj v sramoto :oops: :cry: ,zato je pa zenska resevala cast foruma :clap:
Na cilju ni bilo casa niti za :drink niti za :pivo: samo :cast1: Veggie in je ze bilo treba domov pa v sluzbo.
Uporabniški avatar
 tek_v_snegu
INOT napisal/-a:Ocitno nihce ne bo nacel te teme,zato jo bom kar jaz.
V nedeljo 26.06.2005 se je zgodil Mariborski triatlon 2005.Disciplin je bilo vec in sicer:mini akvatlon,akvatlon, super sprint triatlon in sprint triatlon.Najdaljsa preizkusnja se sestoji iz 750 m plavanja,20 km kolesarjenja in 5 km teka.Plavalo se je v bazenu.Ker sem prvic sodeloval na taki prireditvi ne morem dajati ocene ali je bila dobro organizirana ali ne.Zame je bila.Sicer so pa vse podrobnosti in uradni rezultati na www.triatlon-klub-maribor.si
In moji vtisi?
Start ob 15 h,vrocina kar huda-zelo soparno.Voda v bazenu 27 stopinj.
Sam sem sel totalno nepripravljen z starodavnim treking kolesom navesenim z prtljaznikom in ostalim.Edini cilj je pac bil poskusiti enkrat triatlon.
Kruta resnica je prisla na dan ze pri plavanju.Plaval sem kot kamen,zamahoval okoli sebe,ugotovil,da gre prsno hitreje kot kravl,se umikal ostalim plavalcem v moji progi,ki so me prehiteli za vec kot 100 m.Iz vode sem prisel predzadnji,navijacev ni bilo vec,samo ena sirota se je plavala v bazenu.Cas porazen.Malo pod 20 min sem prisel iz bazena.Tek do kolesa.Pasek na celadi se je nekako odpel pa sem se to komaj uspel popraviti.Minute pa tecejo.
Zacnem goniti,misice me bolijo.Z mojo karjolo sem pocasen,tako da ni sanse,da bi se slepal za kako skupino v zaveterju.Tako vseh 7 krogov vozim sam.Mislim,da sem enega kolesarja na koncu celo prehitel.
Na koncu pa se tek.Misice ze kar fajn bolijo,tako,da sem mislil da sploh ne bom mogel teci.Pa je kar slo.Za moje sposobnosti vrhunsko.Par sem jih se uspel prehiteti.5 km je slo malo pod 20 minutami.No na koncu skromno 69.mesto.Zmatran kot pes, nisem vajen takih kratkih in hitrih sisciplin.
Ne vem ce je bil se kdo od forumovcev tam.Bila pa je Veggie,ki je zopet tako kot vedno dosegla vrhunski rezultat.4.mesto in cestitke z moje strani. :D :D :D
Razturla jih je v teku,toda za res vrhunski rezultat moras biti tudi odlicen plavalec,kajti stvar je kratka in zaostanke iz plavanja tezko nadoknadis.
Vsaj dva forumovca sva bila torej zraven-eden bolj v sramoto :oops: :cry: ,zato je pa zenska resevala cast foruma :clap:
Na cilju ni bilo casa niti za :drink niti za :pivo: samo :cast1: Veggie in je ze bilo treba domov pa v sluzbo.

Ja nic bo treba vec v Pristan hoditi pa kravlat zacet.

Pa vseeno cestitke za debut. Mislim da si preve zahteven do sebe za prvi poskus. Prenesi tudi moje cestitke cetrto-uvrsceni Veggie...to pa lahko dela samo rastlinski pogon motorja...

PS

Sem pa gledal ko sem v nedeljo hodil kot turist iz trznice tam mimo kako so postavljali Hervisove oznake in mize pod Pristanom...in me je mikalo da bi prisel pogledati ampak me je premagala bojazen da bi me triatlon prevec zamikal pa sem kar odkorakal domov.

Lp Snezni,
Uporabniški avatar
 tadejk
Bravo Inot! :laola

Z ženo se pogovarjava o tem, kar si ti storil, že dobro leto. Pa ne zbereva poguma. Čestitke!!!

Tadej

PS: Sedaj bova nabavila cestno kolo, trenirala in mogoče kdaj.... (nič taktizirat- probat)
 Ninocka
Noro, INOT!!! Ultramaratonec na sprintu! :P :D Čestitke za skok v popolnoma nove vode!

Sva se z Lilo okoli 17 (pred nevihto) napotile proti triatlonskemu prizorišču, a naju je dež ustavil in napotil v bar na Lentu. Škoda, vsi TF -Mariborčani ste bili nekje blizu naju, a se nismo uspeli srečati!
Aja, Veggie, ti pa si itak carica!!! Bravo!
Uporabniški avatar
 INOT
Hvala za cestitke,ampak me prevec hvalite.Clovek mora biti realen.Nisem za triatlon,predvsem zaradi plavanja.Nina ti si me videla v Grosuplju in ves kako mi je slo.Rajsi bi se enkrat odtekel Grosuplje kot pa triatlon.
Ko gledas tam tiste prave triatlonce,pa njihova kolesa...Se otroci se mi iz socutja do ubozckov niso smejali,ko sem se matral po cesti z mojim biciklom.Pa ob bazenu je nonstop letal resevalec iz vode pa medicinska sestra,pa tak panicno so me gledali. :oops: Ok ,da ne bo kdo mislil,da res ne znam plavat... :D Trudim se ampak enostavno ne gre.Nimam prave tehnike.
Raje pohvalite Veggie,ker si ona to resnicno zasluzi.Tak al tak mi ni bilo nic jasno,ko je svignila mimo mene.Evo Veggie tu je tvoja priloznost za Peking:Triatlon! :D Samo se par zaprek ti nastavijo na progi pa je kombinacija popolna. :evil:
Dosti Pisanja,ker tako pisem same neumnosti. :oops:
Pozdrav vsem plavalcem in neplavalcem! :D
 Ninocka
INOT napisal/-a:Rajsi bi se enkrat odtekel Grosuplje kot pa triatlon.

Zelo dobro te razumem. :D En dan po Radencih sem šla gledati sprint duatlon v Kamniku in bi raje dvakrat tekla maraton, kot pa tam "sprintala" naokoli. Smo različni-- hvala bogu--- da ima vsak svoje veselje. Je pa noro se včasih preizkusiti na kakšnem popolnoma xxyyy področju.... No, čeprav dolgi duatloni (pa ko se naučimo plavati tudi triatloni) so pa druga (meni bolj prijetna) pesem. :P
 Gustl
Ja, tudi jaz sem se prvič preiskusil v triatlonu. Tudi jaz ne znam plavati, kot treba. V resnici sem prvič preplaval 750m deset dni pred to prireditvijo. A prireditev me je navdušila. Res je atraktivno, dinamično, imaš dober pregled nad tem kaj se dogaja, saj je kolesarska proga krožna, prav tako tek. Za tiste, ki radi tekmujejo je to zakon. Zanimive so menjave disciplin, ki so poleg svojih tehničnih zanimivosti tudi preizkus delovanja organizma po preklopu. Mene je presenetila menjava kolo/tek, saj sem mel noge od kolesa trde kot beton. Tekel sem tako daleč pod svojimi zmožnostmi (22min). Kasneje so mi bolj izkušeni razlagali, da je treba kolo v zadnjem krogu voziti z večjo ferkvenco obratov, ipd.

Res je, da je treba solidno odplavati. Po moji oceni moraš 750m obvladati v 14 do 15 min, kar ti omogoča naskok na sredino lestvice, če si dober kolesar in tekač. Sam sem predvsem kolesar, ko mi je pred leti zaradi službe in družine zmanjkovalo časa za kolo, sem začel še teči. Ko pa so se pred meseci začele pojavljati poškodbe kolen (zaradi česar sem moral odpovedati Radence), sem začel hoditi v bazen. Pri čemer pa sem absolutni začetnik. Bo pa poseben izziv naučiti se pravilnega kravla pri 40tih.

In to je to, zaradi kombiniranja različnih športov sem zdi, da je triatlon primeren tako za staro in mlado, za tekmovalce in rekreativce. Je zelo primeren za tiste, ki radi trenirajo vsak dan, a imajo težave s poškodbami. Če greš v bazen, daš sklepom in vezem čas, da se zacelijo od teka.

Skratka: mene je navdušilo. Priporočam.
Uporabniški avatar
 Matej
Se mi zdi, da je v zadnjem času res veliko zanimanje za triatlon in duatlon.

Prav fino bi bilo, da se enkrat zmenimo in se malo bolj množično udeležimo enega triatlona. Sedaj je res malo mučno, ko "profiji" odšibajo daleč naprej, nas par rekreativcev pa žalostno caplja odzadaj. :? Če nas bo več bo bolj zanimivo in konkurenca bo večja tudi bolj na začelju. Pa uvrstitev sploh ni važna, pomembno je da se zabavamo.

Predlagam, da tempiramo formo na septemberski triatlon na Bledu. Do takrat pa mora vsak na dopustu poskrbeti za srebrnega delfinčka, ki mu bo zagotavljal, da hidracija med plavanjem ne bo prevelika. :D

Vsak potrebuje še kolo (ni važno kakšno) in zabava bo zagotovljena.
Uporabniški avatar
 S*
Inot:
Iz vode sem prisel predzadnji,navijacev ni bilo vec,samo ena sirota se je plavala v bazenu.Cas porazen.

Sem si vse skupaj tako živo predstavljala, da mi je bilo kar hudo :cry: Bi nas moralo biti več takih "sirot" s "karjolami", da bi se tolažili. 750 m plavanja je tudi zame zelo dooolga pot - si predstavljate koliko krat moraš preplavati olimpijski bazen :shock:

Ampak, Inot, dober si!!! In boš še kdaj šel?
Uporabniški avatar
 INOT
Jaz bom še šel na kaj takega.Vendar naslednjič vsaj s kakšno sposojeno specialko.Ker drugače res nima smisla.Z navadnim kolesom se človek preveč muči.
Sicer pa neke vrste triatlon pravkar organiziramo.Malo poglejte na forumu pod skupne treninge temo kdo bi šel?
Tam bo plavanja zelo malo :D haha
 dpop
RESPECT, INOT!!!
RESPECT, Veggie!!!

1606 Darko

P.S. Kar pa se tiče "kolesarskih specialk"....

SlikaSlika

Jaz med tema dvema kolesoma ne vidim razlike...
razen v "astronomski ceni" :wink:
Uporabniški avatar
 INOT
Ja mislim,da sem cisto enakega treka gledal pred par dnevi pri nas v MB ju.Z dura ace opremo.Cena je bila mislim okoli 1.200.000 ali 1.300.000 Ce se ne motim je to model TCR Composite TT
Bog ne daj,da slucajno felno ne zvijes :?
Ce bi imel denar bi bil za kolo pripravljen dati se vec. :shock:
Uporabniški avatar
 tek_v_snegu
INOT napisal/-a:Ja mislim,da sem cisto enakega treka gledal pred par dnevi pri nas v MB ju.Z dura ace opremo.Cena je bila mislim okoli 1.200.000 ali 1.300.000 Ce se ne motim je to model TCR Composite TT
Bog ne daj,da slucajno felno ne zvijes :?
Ce bi imel denar bi bil za kolo pripravljen dati se vec. :shock:

Joj nekaj imam probleme z ocmi. Premalo pijem korencka.
Se mi zdi da ste napisali eno nulo prevec.

ALi pa sem jaz looser in optimist ko s svojim 4 leta starim trekom za 150.000
vozim pol Slovenije s prtljago?

In jaz optimist bi rad se fural s tem revezem nalozenim z mano in prtlago po Makedoniji in Hrvatski?

Fantje zdaj pa ste mi zbili moralo!
Uporabniški avatar
 INOT
Ne cena je taka si prav videl.Sam pa imam kolo za 40000 sit.Ok sedaj je vredno samo se kakih 5000.Pa sem z njim ze ravno tako naredil 15-20000 km brez problema.Tak,da se ne sekiraj.
 dpop
Ja, no... eno je voziti triatlon drugo pa je "križarjenje po kjerkoli-že" :wink:
Tudi s Ferrarijem 356 ne greš s familijo na dopust in tudi s VW Sharan-om
ne greš na dirke... :wink:

Cene koles pa... ja no... so specialke tudi za kakšen drobiž čez 100 jurjev...
če drugega ne... vsaj za IMAGE je ta prav.... 8) :wink:

Seveda je potem še... SPD ali LOOK pedala... pa "cipelice"... in
denarnica kar "poskakuje od veselja"....

1607 Darko

P.S. Sicer parvijo da "CILJ OPRAVIČUJE SREDSTVA"... ampak za
dva -tri triatlone letno... takšna investicija... :? 8) :wink: :lol:

P.S.S. @INOT : tole na slikici je model TEAM Time Trial... tako
piše na uradni TREK strani.... pri Amerih stane 5K $ :wink:
(ampak to ni nič... model Lance Limited Edition stane 10jurjev...
bi kdo preračunal koliko je to "našga d'narja" :lol:)

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA