prostor za debato o (ne le tekaški) športni opremi. obleka, obutev, pripomočki ... vprašanja, predlogi, nasveti, uporaba, ...
 vindi
živjo!

sem še ena v klubu tistih z visoko dioptrijo, cilindri, astigmatizmom, in še čem... zdaj pa bi rada imela športna sončna očala z dioptrijo. kolikor prebiram na forumih je večina opredeljena za adidasova očala na clip-in varianto, nekaj pa jih prisega tudi na rudy project.
pri adidasovih me moti to, da so leče majhne, s čimer se bistveno zmanjša vidno polje, kako je z rošenjem in čiščenjem stekel? moti me tudi oblika - so gromozanske in z njimi izgledam kot muha...
no pri rudy project pa imam občutek kot da bom kaj polomila, zadeva mi deluje zelo krhko, stekla niso vpeta v celoten okvir, ampak so pritrjena le z zgornje strani, so pa leče z dioptrijo bistveno večje kot pri adidasu.
pri obojih pa me moti to, da sončna stekla niso povsem zatemnjena, in se vidi clip-in.
no iščem optimalno varianto za čez celo leto, kar zadeva estetiko, bom pa že potpela:)

že vnaprej - hvala za vsa mnenja pa polno poletje tekaških užitkov!

p.s. če bi slučajno kdo rad priporočil še kakšno dobro optiko, recimo tu v ljubljani... pa sploh the best!
Uporabniški avatar
 davor123si
Hojla,

ce rabis za tect in kolesarit, ti toplo priporocam Oakley racing jacket, stanejo sicer velik cca 35jurjev, samo so ocala res dbest; nikoli se ne zarosijo, pokrijejo ti oci tip top, tko da ti tudi pri visjih brzinah nic ne piha po oceh; lece so izmenljive, stanejo 15.000sit, tiste z dioptrijo 30.000;

ocala sama so bomb proof - jest sem se ze nestetokrat na njih usedu itd, pa so ista kot so bla

toplo priporocam edina slabost je da so res draga ampak hej, ce je kaksna investicija smotrna, so to vsekakor denarci, ki se jih skida za zascito oci;

lp,
davor

Se link: http://oakley.com/o/o2063d

pri nas jih prodaja madness, zastopnik je pa podjetje

Alter v&k d.o.o.
Mivka 25
1000 Ljubljana - 01/5000160

to je v dravljah
Uporabniški avatar
 Vlajko
Če ti ni Kranj predaleč, ti svetujem, da vsaj pokličeš Optiko Monokel v Kranju:

1. Vodopivčeva ulica 10:
- 04 236 6655
- 041 735 212
- 041 795 300

2. Bleiweisova cesta 18:
- 04 236 6580
Uporabniški avatar
 mitsch
Bil sem v Monoklu, dve leti nazaj. Imeli so točno tak Adidas klip sistem.

Zadeva deluje dokler imaš sončna očala, skozi katere se ne vidi leč zadaj.

Ko pa daš navadne šipe-jojmene, izgledaš kot japanska buba.

Sem si potem kupil mesečne leče.
Uporabniški avatar
 primus
Ja, zanimiva tema. Predvsem je problem ukrivljenost stekel in pa debelina teh stekel...
Sam imam pri najbolj stanjšanih šipcah pri običajnih očalih kar impozantno debelino (visoka dioptrija, cilinder) tako, da so to bile tudi glavne omejitve ko sem kupoval sončna očala z dioptrijo. Ki pa za šport niso najbolj primerna...
Davor, kako je z ukrivljenostjo in potem tudi debelino stekel pri tem tvojem, predlaganem modelu ?

primus
Uporabniški avatar
 MihaPR
tele oakely sploh niso draga, če privzamem, da so adidasova evil eye z nastavkom in šipcami čez 70 jurjev. so pa fajn.
kje pa se tele oakly dobi.
Uporabniški avatar
 Z*
Zanimiva tema, ja! Tudi jaz spadam med slepce in sem že nekaj let kar čisto brez sončnih očal (stara so zaradi večje spremembe dioptrije neuporabna). Ni treba poudarjati, da si s tem izrazito kvarim oči ... - predvsem v hribih je :evil: . Letos bom temu naredila konec in nabavila kaka športna sončna očala, zato so nasveti izkušenih dobrodošli. Menim, da clip-in variante niso najboljše, mora biti že cela leča z dioptrijo, kar kal malce omeji možnost izbire okvirjev. Izkušnje? :roll:
Uporabniški avatar
 Pepino
@Z*
Ojla, samo mimogrede da te pozdravim! :)
Po mojem, ce si kupis kaksen okvir in gres k optiku in mu reces da bi rada imela soncna stekla z dioptrijo ti naredi (in vstavi) soncna stekla z dioptrijo prav taksna za tvoj okvir!

@_Maja_
Pozdrav tudi tebi!

Mene pa zanima ce je in kje je zastopnik za ocala "oakley". In v kolker je a ima veliko izbiro (ves sortiment kaj je na http://oakley.com)?
Uporabniški avatar
 Vlajko
Ta post sem prestavil na primernejše mesto in s tem je ta zadeva, kar se mene tiče, končana. :!:

PS: Z njim sem hotel le opozoriti na pazljivost pri objavljanju linkov v postih in nič drugega..... :wink:
Nazadnje spremenil Vlajko, dne 30 Jun 2005, 14:55, skupaj popravljeno 2 krat.
Uporabniški avatar
 MihaPR
zlo konstruktiven odgovor vlajko

mene resno zanima tole z oakley. sicer pa letim cez 2 urci do optika na pregled pa se bom mal pozanimu kako s temi šipcami :)
Uporabniški avatar
 Pepino
Vlajko napisal/-a:
Pepino napisal/-a:...kaj je na http://oakley.com)?

Tole. :-- :-- :-- :wink:

Jaz ne stekam, da se vedno nekdo lahko najde ki nima kaj za poceti pa "post-a" ker mu je pac dolgcas! :twisted:

Mene zanima ce je zastopnik pri nas zato da si ocala preden jih kupim probam ne pa da vrzem 200-300$ pri oknu ven!

@MihaPR
Res ti priporocam da stopis do optika. Jaz sem hodil enkrat menjavati steklca ker mi tista kar so bila gor na zacetku niso bila vsec, pa sploh ni bil problem, OK jaz nisem hotel menjati za stekla z dioptrijo ampak v cem je razlika da ti jih tudi z dioptrijo ne bi mogel vstaviti!
Uporabniški avatar
 davor123si
Cau,

debelina stekel je cca 1,5 mm; popacenosti pa ni - vsaj jaz je se nisem opazil; nasploh kar se optike tice so lece super; okvir pa pac kot vsi ostale, le da je res trpezen Spegli so drgac narejeni za offroad kolesarjenje in so temu primerno vzdrzljivi;

ce slucajno pridem na piknik jih prnesem s seboj;

lp,
Davor
Uporabniški avatar
 primus
Pepino napisal/-a:Jaz ne stekam, da se vedno nekdo lahko najde ki nima kaj za poceti pa "post-a" ker mu je pac dolgcas! :twisted:

Mene zanima ce je zastopnik pri nas zato da si ocala preden jih kupim probam ne pa da vrzem 200-300$ pri oknu ven!

@Pepino
- jaz pa ne štekam, če kdo težko sprejme štos na svoj račun :wink:

- Davor je v svojem prvem postu že navedel naslov zastopnika.

- še enkrat - v običajen okvir res ni problema vstavit temnih šipc z dioptrijo (takšne jaz imam), težko pa je to naredit pri športnih okvirjih, ki so običajno ukrivljeni in z veliko površino (precejšnja debelina pri straneh).

@Davor
- zadevo si ogledamo v živo

primus

p.s.: pa tako obetavna je zgledala ta tema na začetku :?
Uporabniški avatar
 Pepino
@primus

Sva se ze preko PM pobotala! Ded je :clap: !!!

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA