prostor za debato o (ne le tekaški) športni opremi. obleka, obutev, pripomočki ... vprašanja, predlogi, nasveti, uporaba, ...
Uporabniški avatar
 MihaPR
evo, bil pri optiku.

dejstvo je, da glavni problem predstavlja cilinder. dioptrija gre, če nimaš cilindra imaš lahko mehke leče, ki ne izpadejo kar tako ali športne špegle z dioptrijskimi šipcami. če maš pa cilinder pride pa do problema, da maš lahko poltrde ali trde leče kar pomeni lažje zgubljanje pri kakšnem downhil spustu oz. podobnih stvareh, ali plavanju. poleg tega so športni okvirji zakrivljeni, kar pomeni, da bi bila slika razpotegnjena oz. dvojna.
tko da kot kaže bom nabavil adidas nekoč, ko bom velik :D
 vindi
yeah, sm js tut isti odgovor dobila včeraj. sicer me je ženska tam ni ravno prepričala (rabim pač optika, ne pa prodajalcea!) , videlo se je, da ima malo izkušenj s športnimi očali s takšno dioptrijo, ampak mi pa je izročila adidasov prospekt, v katerem piše, da so očala primerna za dioptrijo do +/-4 in cilindri do +/-1. večja dioptrija in večji cilindri pa že pomenijo problem in predvsem še več denarja pa sploh ni 100% garancije, da bodo očala ustrezala in da bo slika jasna. daš 50 jurjev + in potem vidiš, da zadeva sploh ne funkcionira, sranje to me je precej potrlo... vseeno bom šla še na par naslovov in bom videla kaj mi bodo svetovali. je pa res, da pri optikih dobiš samo adidasova očala, razen eno varianto sem videla - slovenj gradec, kranj?, oakley v lj pa pri čerinu. je pa evil eye varianta pri adidasu zakon!
treba bo torej stopit še do par okulistov in dobit dodatne informacije.
smo pa invalidi, ni kej in teh ušivih nekaj jurjev sociale (samo okvir je še enkrat dražji!), ki nam pripada vsako drugo leto, pa še ta neumnost, da na vsakih 5 let podaljšuješ vozniško, kar potegne za sabo, kar nekaj stroškov... bljk, fej in fuj!!!

do nadaljnjega slišanja, lp od vindi
Uporabniški avatar
 OBELIKS
Hehe, jaz sem se pa izognil temu podaljševanju vozniškega. Ne vam kako, ampak sem samo pobuljil, ko sem videl potrdilo do 80. leta. :D Vsaj glede na to, da sem prvič dobil samo za 5 let (na gimnaziji sem se lotil delat izpit, pa se mi potem ni dalo, tako da sem ga potem naredil kasneje na faksu).

Drugače pa mi prosim povejte kako je kaj s cenami kontaktnih leč.
In ali so res očala in vse ostalo v Italiji mnogo cenejša?
 markos
OBELIKS napisal/-a:...In ali so res očala in vse ostalo v Italiji mnogo cenejša?

V Italiji so cene leč tam-tam ali celo dražje kot pri nas. Je pa cenejša čistilna tekočina za leče. In izbira je neprimerno večja.

Kar se očal tiče, je pa tako, da so očala primerljive kakovosti občutno dražja. Ko se je še vračala I.V.A., se je še spačalo kupiti očala v Italiji, saj je potem prišla cena na nivo slovenskih cen, le izbira je bila neprimerno večja. Dandanes pa se v Italiji splača kupovati le še očala nižjega cenovnega razreda ali pa "top-class" očala a'la Bulgari, ki so v rangu 500+ EUR, in so za običajnega državljana nedosegljiva.

Upam, da se bil dovolj izčrpen. Uživajte!

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA