vaše tegobe, vprašanja, nasveti in odgovori - o preventivi in kurativi...

Moderator: Z*

Uporabniški avatar
 bossta
HOJ!

mam blem, ni velik bi pa vseen mal povprašal če je kdo imel kej podobnega in kaj to pomen oz kaj storiti:
zjutrej ko vstanem oz. po daljšem sedenju me zategne oz. blago zaboli od pete proti mečem se pravi AHILOVA TETIVA. Po parih korakih ko tetivo spet nategnem ta zategnjenost mine. Po vsakem teku pred in po naredim razegovanje prav tako za tetivo ( s prsti na stopnicak pede 30sek pod nivo stopnic...).
A je to čisto normalno, saj sem pred mesecem (končno po skor 1 letu postopnega dviga kolometrine) pričel z dalšimi relacijami 10k 12k 15k ali je lah to znak kašne poškodbe ali preutujenosti tetive. Med samim tekom nimam nikaršnih težav razn da me kdaj lulat prime
:oops: :wink:

tnx, bossta
Uporabniški avatar
 marathon95
Probaj lediti Ahilovu nakon treninga, može i ujutro.
Prije dizanja isteži prste, pa isteži petu da ih razgibaš. Meni pomaže :lol:
Uporabniški avatar
 bossta
tnx za nasvet marathon.., za vse tiste, ki imate isti problem sam odipkite na brskalniku (Search to Web: ) 'ACHILLES TENDONITIS'(AHILOVA TETIVA)....piše boga in pol...... ta je pa tut aktualen / pogosta težava tekačev 'PLANTAR FASCIITIS' (BOLEČA PETA).

lp, bossta
 Jože
Ko jo enkrat začutiš se je zlepa ne rešiš, bolečine namreč, so pa pogosto vzrok novi copati.
Nazadnje spremenil Jože, dne 04 Avg 2005, 19:51, skupaj popravljeno 1 krat.
 Jože
Vsemogoče sem že poskusil; miljon internetnih naslovov, zdravnika, ortopeda, led, silikonske blazinice, razne kreme in olja......, ampak ko se s tetivo enkrat začne popolne sanacije zlepa ni ali pa sploh ne ( vsaj tako pravijo tisti, ki so to že izkusili ). Po mojih izkušnjah sodeč in po navodilih zdravnika ortopeda pomaga edino počivanje in dvignjena peta med tekom s pomočjo silikonskih vložkov za peto ( Sanolabor ). Sicer pa ortoped pravi takole; če želiš teči, boš tekel pa tudi če z bolečino, menda pa ni kakšnega velikega strahu, da bi zaradi tega postal omejeno gibljiv, če poči pač poči in jo sestavijo nazaj, edino za nekaj časa si na tekaškem dopustu.
Uporabniški avatar
 pegaz
bossta napisal/-a: zjutrej ko vstanem oz. po daljšem sedenju me zategne oz. blago zaboli od pete proti mečem se pravi AHILOVA TETIVA. Po parih korakih ko tetivo spet nategnem ta zategnjenost mine. Po vsakem teku pred in po naredim razegovanje prav tako za tetivo ( s prsti na stopnicak pede 30sek pod nivo stopnic...).
A je to čisto normalno, saj sem pred mesecem (končno po skor 1 letu postopnega dviga kolometrine) pričel z dalšimi relacijami 10k 12k 15k ali je lah to znak kašne poškodbe ali preutujenosti tetive. Med samim tekom nimam nikaršnih težav razn da me kdaj lulat prime
:oops: :wink:

tnx, bossta

Jao, Boštjan, pa a nisva ravno pred enim letom debatirala - o pokostnici? ;)

Glede na to, da si po letih moja klasa, ti kar povem, da je jutranje "čutenje" kit po večernem teku po mojem čisto normalen pojav. Ni pomoči, mišice lahko utrdiš, kite pa so al pa niso, kot imaš srečo in gene.
Led in ostale maže seveda pomagajo pri blaženju težav. Svtujem še bolj postopno povečevanje km.

Lep let, Pegaz :)
 jelena
Živjo!
Pred kratkim sem kupila nove superge in od takrat same težave najprej z L tetivo, sanirana, zdaj pa še D. :? Vendar to ni bolečina v tetivi, ampak bolj tak pekoč občutek v predelu narastišča tetiva na mečno mišico in okoli. Ob hoji v hrib me zelo 'našuta' v mečo, tečt si trenutno tudi ne upam. Je mel kdo že tak podoben občutek in kaj mu je pomagalo? (se opravičujem če sem med mnogimi posti ravno takega spustila) Hvala, LP
 iztokx
tudi meni se to pojavlja v obeh (v eni vec) petah na nekaj mesecev. Trenutno je ze nekaj cas v redu. Bil sem pri ortopedu ki je ugotovil tendinitis ahilove tetive in haglundovo eksustozo. torej nakaksno vnetje narastisca zaradi izlocanja kalcija na narastiscu tetive na petno kost. Predpisal mi je ultrazvocno in elektro terapijo, vendar ne vem kolko to pomaga saj me takrat ko sem bil narocen in hodil na terapijo ni bolelo. Pri drugem ortopedu (S sabanov 01 434 04 77) sem si izdelal vlozke za superge za kosarko, ki po moje precej pomagajo saj sedaj po kosarki cutim precej manj bolecin v petah kot prej. Na internetu sem nasel nek preparat iz raznih zelisc, ki naj bi odpravljal vzrok te rasti kalcija in to tudi narocil. Na forumu sem spraseval ce kdo kaj vew o tem pa nisem dobil odgovora. No sedaj ko v peti zacutim da se mi pojavijo simptomi te bolecine (ne znam dobr opisat.. kot da mi notri nekaj otrdi), ki se je ponavadi razvila v 2-3 dneh, vzamem dve tabletki in dosedaj se mi se ni razvila bolecina... Torej kake 3 mesece. Seveda pa ne morem trditi da to res pomaga zdi pa se mi tako. Aha preparat se imenuje Total tendinitis relief, na zalost pa ga je treba narocit iz amerike in sevede placat carino.
tule je link
http://www.totaltendonitisrelief.com/

no tolko po moje najboilj pomagajo vlozki, okoli 23.000sit pride vse skupaj z meritvami. po katerih potem izdela vlozke. finta pa je v tem da ti malo dvigne peto in prerazporedi tezo telesa po celem podplati

lp
..upam da bo kaj pomagalo
 jelena
Hvala za izčrpne info! Jelena

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA