prostor za debato o (ne le tekaški) športni opremi. obleka, obutev, pripomočki ... vprašanja, predlogi, nasveti, uporaba, ...
Uporabniški avatar
 Pepino
sem ze iskal pa nisem nasel!

zanimajo me mnenja, izkusnje, predlogi, .... za naprimer nahrbtnik z integriranim razervoarjem ali kaksen pas z bidonom!!!
Uporabniški avatar
 Vlajko
Pepino, preleti tudi te poste. :idea:

Nekaj tednov nazaj je tekla podobna debata, ampak smo se pogovarjali bolj o paščkih. :wink:
Uporabniški avatar
 Tatjana
Jaz imam pas za bidon, ampak ga ne nosim s sabo, ker me poskakovanje bidona oz. flaše strašno moti. Tečem pa ponavadi zgodaj zjutraj tako, da vročine še ni, se pa malo bolj napijem pred in po teku.
Mojega moža pa ne moti (preveč) tako, da ko greva skupaj tečt je ponavadi on "kamela" :lol:
Meni je zelo praktična kolesarska majica, ki ima zadaj žepe v katere dam male flaške od jogurtov (1 dl) s pijačo. Sicer malo poskakuje, ampak ni take sile kot z bidonom v traku.
Uporabniški avatar
 milkec
Jaz imam ruzak, sicer bolj majhen, vendar zelo priročen... Ne morem reči, da me čisto nič ne ovira, vendar se da zelo normalno z njim laufati. Jemljem pa ga na večinoma samostojne teke daljše od 12 km, ker mislim, da je tam že potrebno tudi nekaj hidracije med tekom.

Notri lahko spravim do 2l vode, banano, čokoldice in denarnico ter ključe.
Uporabniški avatar
 Pepino
@Vlajko
Hvala si grem prebrati!

@Maja
saj ves da moza ne vleces zraven ko gres z nami tect! :wink: upam da moz ne bere foruma drugace bo :bum: :lol:
in ves da se nam kar potegnejo v dolzino!

@milkec
ja saj taksnega bolj majhnega bi jaz tudi imel, se mi zdi da bi me manj motilo kot pa da nosim pas z bidonom. Ampak 2L tekocine mi je prevec, OK saj res da lahko samo 1L tudi noter natocim! :wink: To da se lahko das kljuce noter, telefon, denar za kaksen sladoled,.... je se pa pozitivna stvar!

temo sem zacel pac da si preberem par izkusenj od drugih tekacev!

ce se ima kdo kaksne kar na dan z njimi!
Uporabniški avatar
 tadejk
Lep pozdrav!

Imam oboje camelbak in pas. Prvi mi paše bolj pri gorskih tekih, ker tam ne skačem tako kot pri ravnini, kjer mi bolj paše pas z 6x1dcl "flaškami".

Dejstvo pa je, da teči s čemerkoli ni enako, kot teči brez (kompromis pač)

Je pa včasih idealno, da pri daljšem treningu delaš kroge in imaš nekje nastavljeno robo. (ne gre v mestu).

Tadej
Uporabniški avatar
 Pepino
tadejk napisal/-a:Je pa včasih idealno, da pri daljšem treningu delaš kroge in imaš nekje nastavljeno robo. (ne gre v mestu).

Tadej

torej za vse ki niste razumeli:
"to pomeni da se z avtom pripeljes do ene lokacije iz prtlaznika vzames dva kartona piva in jih lepo v enem grmovju mimo katerega bos delal kroge skrijes! Potem pa se lepo po vsakem krogu ustavis in :toast: " :rol:

dovol heca!
@Tadejk
a ti ne skace na ravnem bol pas kot pa nahrbtnik, meni se zdi da je pas bol primeren za v hribe nahrbtnik pa za ravno. torej ce sem jaz prav razumel ravno obratno kot imas ti to porihtano! :roll:
P.S.:
nekaj si danes za na trening vzami za :toast: ker se zna podaljsati! :lol:
 PPoce
Jest obcasno uporabljam od Nike tekaski pas z malim bidonom (cca 3 dcl).
Rajsi pa speljem progo tako da se ustavim v kaksnem WCju ali crpalki in kupim pol litra vode.
LD
Uporabniški avatar
 pegaz
Pepino napisal/-a:@Tadejk
a ti ne skace na ravnem bol pas kot pa nahrbtnik, meni se zdi da je pas bol primeren za v hribe nahrbtnik pa za ravno. torej ce sem jaz prav razumel ravno obratno kot imas ti to porihtano! :roll:

Pepino,
če si pas prav namestiš, ne skače skoraj nič. Sam tečem le s pasom (preko 15km) z 1x0,5l bidonom. Se povsem navadiš na dodatno težo.
Nahrbtnik mi ne leži - če ga fiksiraš, da ne skače, ti potem preprečuje hlajenje hrbta. Kompromis?

LL, Pegaz :)
Uporabniški avatar
 domen81
jaz sem si v hervisu tudi kupil fuel belt - pas... in dam notri kolesarski bidon s 0.5l tekocine in grem teci, a to vzamem samo takrat ko je to daljsi tek od 12km in recimo da je bolj vroce... je pa zelo fajn tudi za v hribe..

se najrajsi pa v zep dam 1000sit pa se vstavim na petrolu in kupim isostar ali vodo ... aja v drug zep pa mal WC papirja... za vsak slucaj :lol:
 jakaski
Verjetno se bo nekaterim zdelo mal čudno, ampak jst si kadar se mi zdi da bi mi res prov pršlo kej za popit in vem da na poti ni noben možnosti da bi se kje ustavu vzamem pollitrsko flašo kr v roko... mal moti predvsem ko se prazni in se začne voda "klonkat" ampak se navadiš...
Uporabniški avatar
 primus
Pas s pollitrskim bidonom je kar ta pravo. Glede na to, da zadevo vzameš na dolgih, počasnih tekih se da navadit in zdržat. Vedno pa lahko gledaš na to tudi kot na del treninga - uff, kolk bom šele hiter brez te navlake ? :D

Za vmesno polnjenje bidona ali pa če si sploh brez, imaš pa še vedno možnost pristnih stikov z okoljem. :D Ves prešvican se zapodiš na kakšno dvorišče ali pa za kakšen šank in izdahneš: A lohk mau vode ? Dobiš 100 %. Sicer ne vem, če to ni zato, ker jim povzročaš malo slabe vesti, a zato, ker te imajo mal za prismuknjenega ali pa enostavno zato, ker imaš že jezik do pasu ? :D Bistveno je, da deluje. :D

primus
Uporabniški avatar
 Vlajko
primus napisal/-a:...Ves prešvican se zapodiš na kakšno dvorišče in izdahneš: A lohk mau vode ? ...

To je pa men tko nerodn'. :oops: Že velikokrat s'm hotu pa kar ne gre... :shock:
Pepino napisal/-a:sem ze iskal pa nisem nasel!

zanimajo me mnenja, izkusnje, predlogi, .... za naprimer nahrbtnik z integriranim razervoarjem ali kaksen pas z bidonom!!!

Uporabljam vse variante.

1. opasana torbica preko telesnega pasu
- prostor v zepkih za dva bidona 1 na vsako stran ter v torbi za kaksne
"necesity".

zadeva prirocna pa se za liter vode je prostora ( dva bidona po 1/2 )

srednje ture 10km do 40km

2. nahrbtnik
dobro si ga moras namestiti pa ni problema s skakanjem
obvezno pa mora imeti izhod za cevko iz camel-back vrece.
Uporabljam ga ko moras noter se dati kaksen kos opreme
( rezervno majico, kaksen kos hrane , kaksno geo-karto ,... )

Za daljse ture 40km...

3. camel back

ali ga dam v nahrbtnik ali pa samostjno.
prostora za 3 litre vode.
Zelo koristna stvar sploh pozimi ko voda lahko zmrzne.
Ima se nekaj malega izolacije in ce je namescen ob telesu voda ne zmrzne.

Slabosti z razliko od bidonov ni primerno v camel back vrecko dajati kaj drugega kot vodo ali kaksen rastlinski caj. Namrec glivice je tezko izpirati.
Jaz ga sicer redno cistim tako da ga napolnim z domacim kisom ampak
samo za posledicami nosnje vode.

Camel back je korsiten ker se zaradi dostopnosti cevke naucis discipliniranosti pitja tekocine. Ampak po drugi strani sama voda ni prevec dobro za ture nad 15km ker odplavlja elektrolite tako pa si spet v dilemi ali napitek dajati v camel back.

Moj predlog...

Do 10km si vodo nastimas kar na terenu
Nad 10km pas z bidonom ki pa ga dobro preizkusi ! Pomembno ravnotezje zaradi kolkov in kolenskih pritiskov.
Uporabniški avatar
 milkec
jakaski napisal/-a:se začne voda "klonkat" ampak se navadiš...

To je edino - poleg čiščenja - kar me malce moti pri camelbacku.

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA