vaše tegobe, vprašanja, nasveti in odgovori - o preventivi in kurativi...

Moderator: Z*

MELI
Zivjo!

V soboto sem prezivela padec s kolesom pri več kot 30km/h, sveda na asfaltu. Odnesla sem jih le z grdimi odrgninami.
Baje, da obstaja neka krema, ki pozdravi odrgnine in posledično hraste v enem tednu? Se priporočam za kakrsnokoli informacijo!
Obupana triatlonka
Melita :(
Uporabniški avatar
 Pepino
BEPANTEN se dobi v lekarni in je zelo dobra krema!

lp
Uporabniški avatar
 pegaz
Meli, dobrodošla na TF,

odrgnine po padcu se ti najhitreje celijo, če so
1. čiste in brez vnetja: Vsak dan jih umij z milom in toplo vodo.
2. suhe (ne lepi neprodušnih plastičnih obližev nanje).

Čas zacelitve je odvisen od velikosti rane in mesta, kjer se nahaja, saj se koža različno hitro obnavlja. V enem tednu se ti pozdravi kvečjemu na dlaneh in stopalih.

Sam imam dobre izkušnje s propolisom (alkoholna verzija - Proapin od Medexa). Pospešuje celjenje in preprečuje vnetje, saj se preko rane hitro naredi krasta (=hrasta). Krasto pusti pri miru, lahko jo pa umiješ in posušiš.

Bepanten: vprašaj v lekarni. Nimam dosti izkušenj, ker mi propolis zadošča.

Napiši, do česa si prišla in kako se je obneslo!

Lep let, Pegaz :)
 Jazbec
Pozdravljena

Ko sem še aktivno kolesaril so bili padci na dnevnem redu. Meni osebno je najbolje pomagalo smrekovo mazilo, katerega se da sedaj dobiti tudi v lekarni.

Obližev si ne dejaj na rano, rajši jih pokrij z gazo.

LP, Jazbec
 MELI
Vsem se neizmerno zahvaljujem za odgovore in priporocila! Takoj po poskodbi sem bila pri zdravniku, pa ni je svetoval ribje mazilo, ker je mastno in mora biti povrsina vlazna. Ko sem namazala, mi je mazilo raztopilo tanko posuseno plast, ki se je naredila cez rano, ki pa se ni bila cisto podobna hrasti. Pa se curljalo je iz rane. Rano imam na sprednjem delu mec, levo od mecnice in na zgornji zunanji strani stegna.
Poskusila bo se s Propolisem in smrekovim mazilom! Sedaj je ze tri dni od poskodbe, pa se kar boli. Mene pa ze kar posteno tisci, da bi sla na kolo ali pa vsaj tect.
Upam, da bo narava priskočila na pomoč!
Lep in prijeten dan! :)
Meli
Uporabniški avatar
 Pepino
Kot sem ze gori omenil je meni pred dvema mesecema ko sem padel z kolesom (na koleno) pomagal BEPANTEN, v roku tedna dni se je krasta zacela lusciti!
Ce bos vprasala v lekarni, mislim da ti jo bo tudi farmacevt priporocal! :wink:
 MELI
Zivjo!
No po dolgem dopustu sem spet nazaj!
Glede mojih odrgnin: kaj natancno mi je pomagalo ne vem, ker sem kar nekaj stvari uporabila skoraj hkrati.En dan sem si mazala s propolisem, naslednji dan s kremo bepanten plus, probala sem tudi z medom, pa ribjo mastjo.
Po treh dneh sem ze sedla na kolo,hraste pa so odpadle po sestih dneh, ne smem pa pozabit na morsko vodo, ki je verjetno tudi pomagala!
Sedaj imam neko kremo CONTRACTUBEX, ki baje pomaga, da se znebis brazgotin! Upam, da bo pomagala!
Hvala se enkrat vsem za pomoc!
LP,
Meli
Uporabniški avatar
 Binch
Pomaga tudi Dermazin. Sicer je v osnovi namenjen opeklinam, vendar celi tudi povrsinske odrgnine in ostale poskodbe na povrsini. Preverjetno :) Dobis ga na recept, pri zdravniku, pa tudi v prosti prodaji (ce se ne motim)
 MELI
Ja, sem slisala, da pomaga, vendar ga v nasem ZD niso imeli! Nekdo mi je rekel,da ga v prosti prodaji ni, da ga imajo kvecjemu zdravniki! No, pa bom vedla za drugic!
LP,
Mel

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA