Prostor za debato o teku, tekačih, željah, upih, občutkih, vzpodbudi, nasvetih, ... karkoli vam pade na pamet ob in o teku - povejte, vprašajte, razpišite se ...
Uporabniški avatar
 Xrock
Živjo,

Že kar nekaj let občasni tekač (in občasni bralec foruma :) ) sem se odločil še malo "oglasiti" in prijavit na forum.

Na to pa me je napeljal včerajšnji tek po Rožniku/Mostecu, kjer je bilo res kup tekačev, kar je super vzpodbuda in motivacija.

Ko pa gledam takole kdo vse teče mimo moram priznati, da je reč izredno zabavna po eni strani, po drugi pa se sprašujem, zakaj se tekači med tekom ne pozdravljamo?? Ali vsaj pokimamo, pomežiknemo, ...?
MIslim da je bilo že kar nekaj nazaj o tem pisano tudi v Poletu, a očitno je stvar bolj ali manj zamrla.

Srečaš pa kot rečeno na teku vse živo, in tudi doživiš vse mogoče odzive na pokimavanje, mežikanje in pozdravljanje.

Najprej sem naletel na "4 izkušene Poletovke" - prave primadone, ki so bile tako zaposlene z opravljanjem nečesa, da mimotekočih tekačev še opazile niso.
Potem gre vsake toliko mimo "lepotička z ipod-om" ki seveda gleda v tla in stran :) :?
Potem so tu še "superšportniki", ki itak padejo mimo tako hitro da še pogledat ne uspejo.
Presnetil me je mladec z gosto brado, ki je prav lepo pozdravil!
Kup očitno novih Poletovcev je zelo začudeno pogledalo, kdo jim zdaj kima, kakšnega večjega odziva pa ni bilo.
No ne rečem, vsaj tretjina tekačev prav lepo pokima ali pomežikne nazaj, s kom celo izmenjamo par besed. Tanjao recimo kljub šprintu v klanec prav prijazno pozdravi :)

Da nam med tekom ne bo dolgčas torej predlagam da si sotekači vsaj pokimamo ko tečemo mimo, bo vsem bolj zabavno.

cd
rok
 mojA
Jaz imam s tem pozdravljanjem kar malo težav. Po eni strani ne bi bila rada "šus" po drugi pa ne vsiljiva.
Pri meni najbolj deluje očesni kontakt. Če vidim, da me človek niti ne pogleda, navadno ne rečem nič, tudi maham ne, saj me ne bo videl. Mogoče ima sam s seboj veliko dela. Sicer se pa z očmi vse pove, problemček je le če so očke slabovidne.
Ravno včeraj - tek sem opisala pod doživetji - se mi je veliko dogajalo tudi na področju pozdravljanja, samo zaradi "dolgosti opisa doživljaja" nekako tega nisem vključila. Bolj ko je bilo temno, in bolj kot nas je bilo "strah" - vsaj tekačic, bolj smo se bili veseli, bolj smo se debelo gledali in mežikali. Kaj več moči tudi nisem imela, drugače navadno pozdravljam z roko, samo večkrat res izpadeš kot idiot, ki sam sebi maha ali si govori - pa se zaradi tega ni vredno sekirati.
Osebno imam težavo, ker sem včasih slabo dovzetna za okolico in še slabo vidim in potem tudi reagiram malce pozno.
Drugače vas pa sedaj vse lepo pozdravljam ! Oprostite mi, če včasih izpadem t.i. šus, v resnici nisem taka.
 jakaski
to temo sem že hotel načet pred par mesci ko je po mostecu vsaj ob moji jutranjui uri teklo velik manj ljudi in večina jih ni niti pogledala ko si jih pozdravil... ampak sem pol nekako se nehal ukvarjat s tem, ponavadi pozdravim, če ni odgovora ga pač ni...
Moramo upoštevat da se včasih tako zatopiš v misli ali kaj tretjega, al pa celo da se kdo že komaj premaguje da sploh teče kaj šele da bi pozdravljal:)...
Je pa seveda lepo če se sotrpini pozdravimo s kakšno vzpodbudno besedo, tko da tisti ki to počnete in vam ni težko... :clap:
Uporabniški avatar
 boohoo
ker sem doma iz majhne vasi priseljena v ljubljano me je ze v osnovi motilo v lj ravno to da gre vsak brezbrizno mimo tebe tudi v bloku kaj sele na ulici. ko sem zacela tect pa se mi je zdelo da sem se prikljucila nekaksnemu 'klanu' :D kjer smo enakih misli in ciljev in zato sem vsakemu ki je pritekel mimo namenila nasmesek vendar pa so bili odzivi vse prej kot pozitivni...vecina me je gledala: kdo te ta je!...in so brez odziva tekli dalje...nekateri pa so se nasmehnili nazaj bolj v soku...tako da sem pocasi opustila to navado...vendar sem pa zelo navdusena ce me sedaj kdo pozdravi...toda vcasih je trening tako hud da ne zmorem niti nasmehnit se :oops: ampak obljubljam da bom prisla nazaj na mojo staro navado...pa naj me gledajo...jaz jih(vas) bom vseeno pozdravljala..je prav in prijetno a ne?
Uporabniški avatar
 alan
O pozdravljanju med tekom je bilo napisanih ze kar nekaj besed... (povezava)

Jaz pozdravim, ce mi uspe vzpostaviti eye-contact... problem nastane pri tempo tekih, ko se hitrost teka bliza svetlobni hitrosti :D

Glede nacina pozdrava... vcasih je dovolj samo rahel gib z glavo...
Uporabniški avatar
 Vlajko
Praviloma, če ravno ne "programiram" med tekom, vedno pozdravim ali odzdravim. Nekakšno kretnjo že spravim iz sebe. :| Tekačev, ki ne bi odzdravili, ne srečam ravno veliko, se pa vedno najde kakšen... :wink:

No, ja, pa kakšnega "bolhača", če je le količkaj prijazen in se ne dere name ter ne kaže zob, tud' "na brzino" pobožam ter mu s tem polepšam dan... :lol:
 lona
alan napisal/-a:O pozdravljanju med tekom je bilo napisanih ze kar nekaj besed... (povezava)

Jaz pozdravim, ce mi uspe vzpostaviti eye-contact... problem nastane pri tempo tekih, ko se hitrost teka bliza svetlobni hitrosti :D

Žvijo, se strinjam s tabo, Alan. Če imam tempo, potem se osredotočam nase in na tek. Če pa tečem normalno, brez posebnosti in z užitkom, potem tudi z velikim užitkom pozdravim sotekače. In resnično sem vesela zgolj nežnega odziva - :oops: pomežik ali rahel gib z glavo ali pa samo nasmeh (ki res ničesar ne stane, da pa ogromno :lol: :lol: ). Veliko več se tako pozdravljajo biciklisti (lastna izkušnja :D ).

Ja, pa tudi kakšnega pasjega prijaznega bolhača počohljam, če se le pusti... :D

Vsem sotekačem veliko nasmejanih obrazov na poti!
 lona
alan napisal/-a:O pozdravljanju med tekom je bilo napisanih ze kar nekaj besed... (povezava)

Žvijo, se strinjam s tabo, Alan. Če imam tempo, potem se osredotočam nase in na tek. Če pa tečem normalno, brez posebnosti in z užitkom, potem tudi z velikim užitkom pozdravim sotekače. In resnično sem vesela zgolj nežnega odziva - :oops: pomežik ali rahel gib z glavo ali pa samo nasmeh (ki res ničesar ne stane, da pa ogromno :lol: :lol: ). Veliko več se tako pozdravljajo biciklisti (lastna izkušnja :D ).

Ja, pa tudi kakšnega pasjega prijaznega bolhača počohljam, če se le pusti... :D

Vsem sotekačem veliko nasmejanih obrazov na poti!
Uporabniški avatar
 pegaz
Dragi moji,

*Alan, hvala za link, da se korenin zavemo :)
Pa še mojih 5 centov: na TF smo izbrali celo svoj uradni TF pozdrav - pa celo temo smo se o tem kregali. :)

Sicer pa mi je oči odprl moj soborec Oranžni Slon, s katerim sva na LJ42 lani toliko ljudem odzdravila, da so bile ovacije skorajda nepretrgane, ko sva tekla mimo.

Skratka: ko tečeš mimo koga, ga poglej v oči in reci na glas "Živjo!" Gotovo se mu/ji bo dobro zdelo, tebi pa tudi.

Lep let, Pegaz :)
Uporabniški avatar
 kustus
lp

po tivoliju ko tečeš te odzdravi samo 5rca pa mislim da nihče drug aja še gospodinje odzdravijo.

bomo še probali pa bomo vidli.

:P :P :P :P :P :P
Uporabniški avatar
 tekačica
Vlajko napisal/-a:Praviloma, če ravno ne "programiram" med tekom, vedno pozdravim ali odzdravim. Nekakšno kretnjo že spravim iz sebe. :| Tekačev, ki ne bi odzdravili, ne srečam ravno veliko, se pa vedno najde kakšen... :wink:

No eden od tekačev ki zelo redko pozdaravi sem tudi jaz. Priznam.
Ponavadi sem skoncentrirana, da okolice sploh ne opazim več. Včasih preslišim celo trobljenje avtomobilov.

Vlajko napisal/-a:No, ja, pa kakšnega "bolhača", če je le količkaj prijazen in se ne dere name ter ne kaže zob, tud' "na brzino" pobožam ter mu s tem polepšam dan... :lol:

To pa pri meni odpade. "Bolhači" mi ponavadi uničijo trening, ker ne upam mimo (ovčarji, rotvajlerji...)...no ja kakšen manjši je pa tudi pomoč, pri postavljanju rekordnih časov na krajših razdaljah.
Uporabniški avatar
 kustus
LP

Tudi meni je bilo težko pozdravljati sedaj je malo lažje.

A da veste ko sem bil na morju na Cresu sem zjutraj tekel po plaži v društvu večinoma nemcev in lahko rečem da vsak pozdravi z GOD MORGEN.

No pa saj bomo tudi mi to počeli a ne.

:oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops:
 špelca_p
Ja to pa je čista resnica. Ko se peljem s kolesom me vsi kolesarji zelo lepo pozdravijo...pravzprav nekateri dajejo občutek kot, da se bodo kar ustavl in mal poklepetal, ko gredo mimo mene :) , samo ko pa pride do tega da grem js trimčkat pa nekako kar gredo mimo mene in pol se js na koncu počutm ko en bedak ker govrim kar: živjo,živjo... :?
Če že ostali ne pozdravljajo zmer bi se pa vsaj taki ko smo iz 'iste stroke' lahk najdl skup a ne? :wink:
Uporabniški avatar
 AndrejaT.
Mene pa po Rožniku butnte, ker slabo vidm in imam od hitrosti :D polne oči mušic in zaprašene kontaktne leče. Oči imam strogo uprte v tla, da se ne spotaknem v korenino, kamen (sem že prišla domov s potolčenimi koleni) ali, da ne stopim na pasji drekec.
Uporabniški avatar
 strelec30
Jaz ponavadi pozdravim z rahlim dvigom roke,če srečam kakšnega tekača,ki ga ne poznam, pa me prav malo briga,če odzdravi ali ne.
Sem pa pozitivno presenečen nad rekreativnimi kolesarji,ki jih sedaj poleti srečam na cesti ogromno; vsaj 70% recimo me jih lepo pozdravi z dvigom roke ali prikimajo ali glasno pozdravijo.
Mislim,da s(m)o nekateri tekači malo preveč samovšečni,hehe...

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA