Prostor za debato o teku, tekačih, željah, upih, občutkih, vzpodbudi, nasvetih, ... karkoli vam pade na pamet ob in o teku - povejte, vprašajte, razpišite se ...
 mojA
Jaz pa mislim, da nismo bolj samovšečni, le možnost pozdrava na kolesu je relativno lažja. Le dvigneš pogled in si še vedno varno na kolesu in tudi ne mučiš se tako kot recimu če je za teboj že veliko km ali pa intervali. Pa na pasji drek tudi ne bo stopil, le povozil. Še spotakniti se ne more. Drugače imam pa občutek, da smo kolesarji pa tekači kar ena velika family. Vedno se razveselimo drug drugega.
Uporabniški avatar
 brankos
Po mojih izkušnjah je pozdravljanje v večji meri odvisno od posameznikov kot pa okoliščin. Če med vožnjo z avtom opazimo in pozdravimo znanca pri 100 km/h ali več, opazimo tudi sotrpina na biciklu ali pa u supergih. Za kretnjo ali en globji izdih "dan" se pa tudi najde čas. Saj tudi med obiskovalci hribov (ne med gorniki ali hribolazci) z razmahom množičnosti vse bolj ugaša ta lepa gesta pozdravljanja. Resnici na ljubo je na kakšni božji poti (Velika planina, Triglav, ...) že pravi napor oponašat papigo z "dan dan dan", ampak se za prijazen nasmešek osebe, ki si jo pozdravil prav gotovo splača. Se pa vse pogosteje dogaja, da te oseba na drugi strani gleda kot prikazen ali pa celo pogleda vstran. Pač pridobitve sodobnega načina življenja.
 mojA
Ja, v hribih me pa res pojezi, če ni odzdrava. Pri teku kdaj resnično ne morem pozdraviti, kakorkoliže, v hribih pa vedno. Letos smo bili veliko v hribih, spali smo v kočah tako da je bilo res super. In tako veliko tujcev kot letos še nisem opazila. Večina je veselo in navdušeno odzdravljla, pozdravljala tako da je prevladoval Helou namesto `br dan. Angleži, Škoti, Holandci, Nemci, Kanadčani, Čehi, ... vsi navdušeni nad Slovenijo - to čudovito zeleno deželo in kar nekaj jih je dejalo, da je LJUBLJANA NAJLEPŠE MESTO NA SVETU. :D
Uporabniški avatar
 kustus
LP

To da je LJ naj mesto seveda drži.

Da pa se ne da med tekom pozdravljati pa skoraj ne. Sam nisem tahitr in mi včasih tudi zraka manjka a za pozdrav se bo dalo iztisniti.

Pa če majo kolesarji, hribovci, kamionarji, avtobusarji, motoristi zakaj nebi imeli še mi.

:o :o :o :P :P :P :evil: :evil: :evil: :?: :?: :?: :idea: :idea: :idea:
Uporabniški avatar
 Kunec
Sam sem se končno toliko opogumil, da med tekom pozdravljam skoraj vse ki jih srečam, le v gužvi ne pozdravljam. Če kdo pomaha dvignem roko in napol dvignem srednji prst, pa sem sčasoma ugotovil da to mogoče ni ravno dobr, ker ko roko spustim in je obrnjena, pride mal čudn pozdrav, težko se ga razveselijo. Sicer pa se tekači iz Logatca kar pozdravljamo, pa tudi ostali odzdravijo.
Uporabniški avatar
 Poldi
Mogoče se bo malo čudno slišalo, ampak meni je pa težko pozdravljat vnaprej nasprotni spol, se mi zdi, da bi bilo lepo, če bi fantje pozdravili naprej. Ne vem, kaj pravite druge, ampak enega 20-letnika enostavno ne morem pozdraviti prva. Pozdravim včasih kakšnega v letih. Povrhu pa me mine volja do pozdrava, če ni očesnega stika, pa če je preveč prometa, potem samo tekače pozdravim, ne pa sprehajalcev, če ni kdo prav posebej pozoren in simpatičen. A sem že mal stara, da tako razmišljam? Ne me s kamni, prosim!
Poldi
 mojA
Poldi napisal/-a:Mogoče se bo malo čudno slišalo, ampak meni je pa težko pozdravljat vnaprej nasprotni spol, se mi zdi, da bi bilo lepo, če bi fantje pozdravili naprej. Ne vem, kaj pravite druge, ampak enega 20-letnika enostavno ne morem pozdraviti prva. Pozdravim včasih kakšnega v letih. Povrhu pa me mine volja do pozdrava, če ni očesnega stika, pa če je preveč prometa, potem samo tekače pozdravim, ne pa sprehajalcev, če ni kdo prav posebej pozoren in simpatičen. A sem že mal stara, da tako razmišljam? Ne me s kamni, prosim!
Poldi

Sva že dve - s kamni, sem se pa že včeraj sama pobila.

Ps: sem bila na teku prav pod vplivom foruma in sem gledala in pozdravljala na vse strani, mlajše in starejše. Žal sem izpadla kot utrgana stara baba, mogoče je bil 5 % odziv. Res da je deževalo in si moral biti še bolj pozoren kam stopiš. Ker sem pazila na pozdravljanje sem si razsula koleno in to kar močno. TUdi krvavo koleno pri odzivu ni pomagalo. Danes ne bom mogla na tek, ker še hodim komaj in ko bom šla, bom pozdravljala tako, da se ne ubijem. Enostavno imam težave, slabo vidim in se stalno spotikam. Kolena imam pa itak celo leto razbita kot kakšen petleten pobalin. Lep pozdrav vsem !
Uporabniški avatar
 Xrock
Predlagam torej, da lepši spol pozdravlja le tiste od 30 naprej :) 8)
Uporabniški avatar
 Poldi
Pa če so podobni Tomu Cruisu recimo. :D
Uporabniški avatar
 kustus
LP

No Poldi tko pa nau šlo, pol mene nau nobena pozdraula.

:P Haaaa :P Haaaaaaaa :oops: Haaaaaaa :lol:
:twisted: Hiiiiiiiiiii :wink: Hiiiiiiiiiiiiiiiiiiii :roll: Hiiiiiiiiiiiiiii
:) Hoooo :o Hooooooo :twisted: Hoooo :idea:
 Ninocka
Jaz pri 70% srecanj pozdravim (pokimam, nasmehnem, obcasno tudi zivjo). Ostalih 30% srecajocih ljudi pa ne vidim (boj s samo sabo, zatopljenost v misli,...). v bistvu na moji trasi Bezigrad-Tacen ob Savi bolj kot tekace pozdravljam mlade mamice, strice in tete s kuzki in ribice.

MojA, meni se zdi na kolesu veliko težje pozdraviti. Ker sem ponavadi skoncentrirana na cesto bolj kimam s pogledom usmerjenim naprej.
Uporabniški avatar
 kustus
lp

no pa saj važno je da pozdravljaš to pa da koga ne vidiš pa še ni konec sveta.
Če bomo vsi počeli isto se bo kar mnogo tega spremenilo.

:P :P :P :P :P :P :P :P :P :P :P :P :P :P :P :P
:P :P :P :P :P :P :P :P :P :P :P :P :P :P :P :P
Uporabniški avatar
 milkec
Pri meni je zelo podobno kot z Nino... Od tega mi recimo dobra polovica odzdravi, potem ko sliši moj pozdrav, nekaj je ap tudi takih, ki me pred mano pozdravijo. Seveda je pa kar nekaj takih, ki še naprej tiščijo glavo dol, pogled naravnost naprej in letijo mimo mene.

V glavnem, jaz pozdravim čimveč ljudi, ker se mi zdi zelo lepo in prijazno.
Uporabniški avatar
 kustus
LP

No od kar smo imeli to temo na TF-ju sem začel še bolj pozdravljat in spremljati kdo po Tivoliju sploh odzdravi.
:hello: :hello: :hello: :hello: :hello:
Morem reči da jih kar polovica še predno te sreča pogleda v tla in se dela kot da te ne vidi.

Ostali pa kar pozdravljajo.

Ko se vidimo se vsaj :P

ČAO :laola
Uporabniški avatar
 tomaz.zupancic
kustus napisal/-a:LP

No od kar smo imeli to temo na TF-ju sem začel še bolj pozdravljat in spremljati kdo po Tivoliju sploh odzdravi.
:hello: :hello: :hello: :hello: :hello:
Morem reči da jih kar polovica še predno te sreča pogleda v tla in se dela kot da te ne vidi.

Ostali pa kar pozdravljajo.

Ko se vidimo se vsaj :P

ČAO :laola

Nekako bi se navezal na ta tvoje besede!
Ja nekateri te lepo pozdravijo, drugi te pač sploh ne opazijo, tretji pa ti dajejo nekakšne znake za neprištevnost in podobno!
Ja to zadnje se je tudi meni dogajalo, ko sem tekel tod okoli moje vasi ali pa ko sem tekel kako daljšo razdaljo!
Ampak se sploh ne sekiram!
Dejstvo je če me pozdravijo jih pozdravim nazaj, seveda če jih vidim, če jih pa ne pa ji pač ne odzdravim nazaj!
Podobno se dogaja me kak znanec pravi da me je pozdravil iz avtomobila, in kako to da ga nisem videl?Enostavno ne morem gledati gdo je pač v vsakem avtomobilu!
Kakšnega že vidim druge pa spet ne!
Skratka tečem svoj tek in ne tek zato da me bodo drugi opazili in na vsak način odzdravljali!
ČAO!

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA