Ljubljana, četrta nedelja v oktobru<br>področje za pogovore o vsem, kar se dotika največje slovenske tekaške rekreativne prireditve

Moderator: Snezinka

Uporabniški avatar
 Alessandro
Sorry!

Nism bil ziher, če se je za ta tek tudi plačevalo, pa se očitno je :evil:

Sem pa štel vse tekače, tudi tiste, ki so odstopili, teh pa je bilo samo pri moških na 42 km 58 :!: Ubogi so samo plačal, potem pa reveži zaradi tekšnih in drugačnih okoliščin odstopili.

No, upam da ste mel vsaj kašno okrepčevalnico s škampi ter penino na trasi, pa da so vam dal bunde namesto majčk :D
Uporabniški avatar
 bojanu
Pozabil si še eno dejstvo-če si tekel na teku trojk, si imel maraton (42 km) zastonj :shock: Zdej pa računaj, če nimaš česa bolj pametnega za počet :lol:
Uporabniški avatar
 INOT
Štartnina je definitivno oderuška.Verjetno bom storil tako kot pred leti,da pač grem tečt zraven kar tako.Letos verjetno kot zajec.
Uporabniški avatar
 lojzeP
bojanu napisal/-a:Pozabil si še eno dejstvo-če si tekel na teku trojk, si imel maraton (42 km) zastonj

joj, kolk se meni taka ideja dopade - tolk zlo, da jo bom letos ( drugič po vrsti ) spet uporabil 8) - pa če bo zdravje še kdaj ....

samo bom spet tolk zlo razočaran, ker me ne bo na listi uvrščenih :? ( samo en krog PRESS )
Uporabniški avatar
 bojanu
Alessandro napisal/-a:Sem pa štel vse tekače, tudi tiste, ki so odstopili, teh pa je bilo samo pri moških na 42 km 58 :!: Ubogi so samo plačal, potem pa reveži zaradi tekšnih in drugačnih okoliščin odstopili.

Lojze, pa ne da si ti eden od tistih 58 neuvrščenih :roll: :wink: :lol:
 BorutV
Očitno marsikoga bolj kot to, kaj bo dobil za svoj denar, skrbi to, da ne bi kdo na njegov račun zaslužil. No ja, saj smo Slovenci in tak način razmišljanja je za nas normalen. :roll:

Ampak jaz bi vseeno prosil, če mi lahko tisti, ki ste se podobnih stvari že udeleževali, poveste tole:

1. Kaj se dobi na okrepčevalnicah? Koliko sploh je teh okrepčevalnic?

2. Se po prihodu v cilj dobi vsaj kakšne piškote in pašto? A je treba to kupit? Se sploh da kje kupit?
Uporabniški avatar
 bosin
Ljubljanski maraton je po osnovnih značilnostih precej podoben večini maratonov v podobno velikih mestih. Podobne so cene štartnin, podobne trase (nekaj centra mesta, nekaj periferije), podobna oskrba tekačev. In moje osebno mnenje je, da se resnično splača prepotovati par sto km in se namesto domačega, udeležiti kakega od tekov v (relativni ) bližini Slovenije. In šele potem bodo vse ocene in ljubljanskega imele svojo težo.
V zvezi s stroški organizatorja, se mii zdi pa zanimivo, zakaj vas nekatere tako zelo zanima, koliko se nabere denarja in kako se porabi...Ali vas pri nakupu avtomobila tudi zanima specifikacija stroškov, ki so zajeti v ceno? Pa pri plačevanju kosila v gostilni, bivanju v hotelih, plačevanju vstopnine v muzej ?? Udeležba na tekaški tekmi je tudi dobrina, ki jo kupujete, ne pa neka vaša pravica, ki vam jo mora nekdo omogočiti za minimalne stroške, ker ste se pač odločili, da boste (bomo!) tekači-rekreativci...
Uporabniški avatar
 bojanu
Tole okrog štartnin je res že malo dolgočasno. Najceneje je, če greš na trojke in imaš potem zastonj tudi maraton-za tak denar nisi nikjer na dveh dobro organiziranih prireditvah :shock:
Drugače je pasta party en večer prej, na vsakih 5 km dobiš vodo in enervit napitek (druge stvari me ne zanimajo in sem jih mogoče pozabil?), na cilju pa še čaj, juho, pred leti celo pivo, banane, jabolka,...

Po teku pa itak skočimo kam kaj pojest in popit. Je dosti možnosti v Ljubljani :lol:

Nekaj starega fotomateriala, več komentarjev pa pri lanskem poročilu
Uporabniški avatar
 Damijan
Moram se oglasit tu, ker eni res malo pretiravate... Bosin je dobro povedal - ma kaj se ukvarjate s tem, kolko bo kdo zaslužil?! A ni glavno, da na maratonu dobiš tisto, kar ti gre oz. neko normalno storitev, za katero si plačal? Pa da te na teku za spremembo od večine treningov nekdo pozdravlja? Da tečeš v (dobri) družbi?

Z vami lahko delim svojo edino tujo izkušnjo, iz Firenc - tam se maraton odtekel pred dvema letoma.

Štartina je znašala za tujce 45 EUR, vendar si zanjo dobil - poleg normalne oskrbe na stojnicah vsakih 5 km - tudi super Asicsovo športno torbo (80 l) in nekaj malenkosti. Skratka, lep spomin, pa še en tak fini občutek je, da te niso opljačkali. Z normalno osrbo na stojnicah mislim na sadje, sladkor, sol, izotonične pijače, vodo (pa še mogoče kakšna malenkost) ter še kaj več ob prihodu v cilj. Pa možnost tuširanja, da ne pozabimo... Za 5000 ljudi je to kar zalogaj! Prav tako ne vem, če je v LJ možno "najeti" mizico na določenem kilometru, na katero si postaviš svoj preizkušen izo-zvarek... V Firencah se steklenička označi in pravočasno odda, na določenem (željenem) kilometru te lepo čaka. Ni slabo...

In če primerjam LJ maraton: stojnice so oskrbljene čisto OK, meni je bolj pomembno, da je vsaj neka pijača v steklenički, ki jo s seboj nosim še kak kilometer, pa še lažje se da iz nje pit, kot pa iz plastičnega kozarčka...ki ga itak lahko neseš s sabo le 5,3 m...

Glede "spominka" pa je večina naših prireditev katastofalnih: teh XXXL T-shirtov se počasi naberte toliko, da jih nimam več komu dat niti za v štalo, poleg tega so to ene tako bedne in cenene majčke, da je lahko - predvsem velike organizatorje a'la LJ - sram! Tu izvzemam letošnje Radence, kjer smo maratonci dobili spodobno tekaško majčko. In - ne vem, na koga naj apiliram - nehajte s temi T-shirti; če že kasirate za marsikoga oderuško štarnino, potem zrihtajte sponzorja in dajte tekačem to, kar rabijo...

Še beseda o štartnini: če se nekdo odloči za maraton, je moral verjetno precej trenirati. V ne-le-enem-paru patik, in ne v bednem bombažnem T-shirtu. Pomislite, koliko ste zdajali novcev za vso opremo, pa za vse zvarke, ki jih zaradi tega popapate, pa Polarje in Sigme, ki vas merijo... Predvsem pa ves čas, ki ste ga vložili v pripravo - a je potem 7 jurjev tisto, kar te res odvrne od maratona in besno računaš, koliko bo kdo zaslužil? C-c-c-c, če ja, potem pač ne hodite na maratone... Saj vam noben roke ne zvija.
 kovit
BorutV napisal/-a:Očitno marsikoga bolj kot to, kaj bo dobil za svoj denar, skrbi to, da ne bi kdo na njegov račun zaslužil. No ja, saj smo Slovenci in tak način razmišljanja je za nas normalen. :roll:

Ja vsakič ko nekdo manj zasluži na moj račun, meni več ostane.In vsak jurček prav pride, vsaj meni.
Mislim pa da se boš tudi ti še kdaj v življenju vprašu kakšna je razlika med stroški in zaslužkom.
Očitno je pa res da nekaterim že samo sodelovanje na takih prireditvah zelo zelo veliko pomeni in da so za to, da se lahko zapodijo po prazni Dunajski kot divje svinje, pripravljeni plačat visoke štartnine in ko se potem lahko še najdejo po rezultatih je užitek popoln :roll: .Smo pač različni.
 mojA
Kako ste luštkani, ko se takole pregovarjate - pogovarjate :lol: . Prav je tako in vse res. Za družino -ali pa za posameznika - je kar zalogaj, če moraš plačati polne startnine - ampak če ti je to cilj sezone greš v to. Se mi zdi, da so tudi startnine za maraton v drugih mestih visoke. Jaz sem bila prijetno presenečena, ko sem pretekla svoje prve trojke (28), da imam sedaj tudi maraton zastonj! To je res lepa gesta. Takrat je bil zastonj tudi polmaraton. Lepo vas prosim, ne preveč naglas oznanjat, kako boste šli na 2 kroga, pa odlaufal enega. :ignore: Nazadnje bodo še to ukinili! :--( Glede T-shirtov se pa popolnoma strinajm - ne vem več kam z njimi. Sem pa vesela nove trase.
Sploh rada tečem trojke in ljubljanca, ne zaradi finančne ugodnosti ali kaj podobnega, ampak zaradi vzdušja. Komaj čakam oktober :D :D !!!
Sploh sem srečnica, ko sta mi ravno ta dva teka najbolj pri srcu :juhuhu:
Uporabniški avatar
 bosin
Malo off (ali pa tudi ne)...Odločili smo se, da na tekmah, kjer je soorganizator ali izvajalec NoviceExtreme, ne bo več bombažnih majic. Res so že malo mimo.
Poskusili bomo najti kaka druga, primernejša, spominska darila.
 kovit
mojA napisal/-a: Lepo vas prosim, ne preveč naglas oznanjat, kako boste šli na 2 kroga, pa odlaufal enega.

A tko se tej stvari streže. :shock: :D BINGO.Letošnje trojke so za mano, veliki maraton prihajam.!!
NAJLEPŠA HVALA ZA IDEJO STARI MAČKI!!! :wink:
Uporabniški avatar
 bojanu
Si le zakapiral, zakaj je toliko neuvrščenih pri maratonu :twisted:
Če je res visoka štartnina vzrok za manjšo udeležbo na prireditvah me čudi, zakaj ni več ljudi na recimo primorskem (ali kakšnem drugem področnem) pokalu, kjer za 1500 SIT dobiš za jesti, piti, namesto majice tudi kakšno bolj praktično darilo, pa še občutek imaš, da si dobrodošel :D
Ali pa recimo olimpijski teki-v Domžalah štartnina 1000 SIT, z olimpijsko kartico le 500 SIT, pa je spet bila voda in majčka. Tudi v petek v Ljutomeru podobno, pa je bilo bistveno manj tekačev kot v Bohinju za neprimerno višjo štartnino. Ali je res vse v medijski promociji :shock: Kaj žene ljudi na takšne masovke, kot je ljubljanski maraton? To moraš pač pri sebi razčistiti

Bolj ta šparovni se dobimo na Slovenskem alpskem maratonu na Jezerskem -10, 35 ali 50 km po sindikalni ceni:D :wink:
 mojA
bosin napisal/-a:Malo off (ali pa tudi ne)...Odločili smo se, da na tekmah, kjer je soorganizator ali izvajalec NoviceExtreme, ne bo več bombažnih majic. Res so že malo mimo.
Poskusili bomo najti kaka druga, primernejša, spominska darila.

:D Pa sej pravim: tam kjer so [b]NoviceExtreme [/b] - tam je kvaliteta ! :twisted: :twisted: :clap: :twisted: :twisted:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 19

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA