Prostor za debato o teku, tekačih, željah, upih, občutkih, vzpodbudi, nasvetih, ... karkoli vam pade na pamet ob in o teku - povejte, vprašajte, razpišite se ...
Uporabniški avatar
 Bajsi
Helou!
Včeraj, kot sem že objavil, sem kupil nove laufarce Mizuno Wave Precision 4. In jih skupaj z bigfrikom tudi ste(n)stiral na 20km. Niso razočarale, kot vedno. Tek je bil sicer malo počasen zaradi bigfrikovih govejih nog, vendar prijeten. Vtisi so bili mestni; veliko prometa in mestoma zadušljivi izpušni plini.
Uporabniški avatar
 Fotr
Nekaj časa sem okleval, ali naj grem laufat, :?: saj sem čutil še malo musklfibra od torkovega dvournega teka po dežju, snežnem metežu, :? med bliski, strelami in grmenjem. :shock: Zunaj je bilo jasno nebo, sonce je vedno bolj grelo in bolj sem pogledoval na snežno belo kapo na Stolu in preproge svežega snega na Belščici, bolj me je vleklo. :D Ampak samo en krajši tek sem si rekel, na enega takratkega, :cry: kot pravi dpop.
Res sem odšel v Završnico, kraj, od koder se začne ponavadi tura do Valvazorjevega doma in naprej na Stol. Prečenje iz Stola, preko Belščice do Pustega Rovta je eno najlepših prečenj, kar sem jih prehodil v gorah. :D Tudi Završnica je krasna, jezerce je smaragdno zelene barve in je tako mrzlo, da ga še nihče ni preplaval. Mnogo jih je poskušalo in nekaj jih je utonilo, zato je tudi kopanje v njem prepovedano. Završnica je potok izpod Stola. Tam nekje V Ridi, (domačini pravijo U Rit) je tudi izvir, ki ima poleti in pozimi vedno temperaturo od 5 do 7 stopinj.
:D No tudi danes so se drevesa bleščala v vseh barvah, saj so bila ovenčana z bleščečimi ledenimi kristali, z bisernimi ogrlicami in diamantnim lesketom, ko jih je obsijalo pomladno sonce. Na tleh zaplate snega, izpod njega pa so takoj vzdignili cvetove neštevilni telohi, ki si mislijo, saj je že pomlad, koga se tale sneg tukaj mota po naših cvetovih. Pa še prav imajo. Po jasah ljudje že nabirajo regrat, čeprav je na travi še precej ostankov snega. Bo pa regrat ledenec, namesto solate ledenke. :D
Začel sem teči v takem raju, ki pa brez zvočne spremljave ni pravi raj. Ne vem, ali so imeli ptiči danes kakšno veselico, ampak slišati je bilo vse mogoče ptičje napeve. Naprimer tale: :D :D :D

Tiuu, tiuu, tiuu, tiuu
Špe tiu tokua,
Tio, tio, tio, tio,
Kuutiu, kuutiu, kuutiu, kuutiu,
Tskuo, tskuo, tskuo, tskuo,
Tsü, tsü, tsü, tsü, tsü, tsü, tsü, tsü, tsü, tsü
Kuoror tiu. Tkuo pipitskuisi
Tso, tso, tso, tso, tso, tso, tso, tso, tso, tso, tso, tso
tsirrhading!
Tsisi si tosi si si si si si si si
Tsorre tsorre tsorre tsorrebi
Tsatn, tsatn, tsatn, tsatn, tsatn, tsatn, tsatn, tsi
Dlo dlo dlo dlo dlo dlo dlo dlo
Kuioo trrrrrrrct
Lu lu lu li li li li li li li
Kuio didl li lulyli
Ha guur, guur, kui kuio!
Kuio, kuui kuui kuui kui kui kui kui
Ghi, ghi, ghi,
Gholl gholl gholl gholl ghia hudndoi.
Kui kui horr ha dia dia dillhi!
Hec, hec, hec, hec, hec, hec, hec, hec, hec, hec
hec, hec, hec, hec, hec,
Tuarrho hostehoi
Kuia kuia kuia kuia kuia kuia kuiati;
Kui kui kui io io io io io io io kui
Lu lyle lolo didi io kuia
Higuai guai guai guai guai guai guai guai kuior tsio tsiopi.
:D :D :D :shock: :shock: :shock: :D :D :D
Ko sem šel gledat v knjigo Frana Erjavca Domače in tuje živali v podobah, v njej piše, da se tako oglaša slavec. Vsekakor se je danes v Završnici zgodaj oglasil. :shock: To je bila samo ena melodija v orkestru različnih aranžmajev in melodij. Kot Gorenjec sem se spomnil :!: da bo kmalu zapela kukavica in da bo treba s sabo nositi denar :cry: . Pravijo, da ko prvič slišiš kukavico peti, moraš pri sebi denar imeti, da ga imaš potlej vse leto. :D :D :D
Obisk v raju je kmalu minil, moja štoparica je pokazala 40 minut teka, ko pa sem prišel domov, pa je bila ura že skoraj poldne. Torej je bilo tako krasno, da je še čas tekel počasneje. :D :D :D
Uporabniški avatar
 Staša
Fotr napisal/-a:
Tiuu, tiuu, tiuu, tiuu
Špe tiu tokua,
Tio, tio, tio, tio,
Kuutiu, kuutiu, kuutiu, kuutiu,
Tskuo, tskuo, tskuo, tskuo,
Tsü, tsü, tsü, tsü, tsü, tsü, tsü, tsü, tsü, tsü
Kuoror tiu. Tkuo pipitskuisi
Tso, tso, tso, tso, tso, tso, tso, tso, tso, tso, tso, tso
tsirrhading!
Tsisi si tosi si si si si si si si
Tsorre tsorre tsorre tsorrebi
Tsatn, tsatn, tsatn, tsatn, tsatn, tsatn, tsatn, tsi
Dlo dlo dlo dlo dlo dlo dlo dlo
Kuioo trrrrrrrct
Lu lu lu li li li li li li li
Kuio didl li lulyli
Ha guur, guur, kui kuio!
Kuio, kuui kuui kuui kui kui kui kui
Ghi, ghi, ghi,
Gholl gholl gholl gholl ghia hudndoi.
Kui kui horr ha dia dia dillhi!
Hec, hec, hec, hec, hec, hec, hec, hec, hec, hec
hec, hec, hec, hec, hec,
Tuarrho hostehoi
Kuia kuia kuia kuia kuia kuia kuiati;
Kui kui kui io io io io io io io kui
Lu lyle lolo didi io kuia
Higuai guai guai guai guai guai guai guai kuior tsio tsiopi.

Hihi, spet si nekoga spravil v dobro voljo - mene. :D :D
Hej, morda je bil pa oni priček, ki se je ženil na Gregorjevo...?
Uporabniški avatar
 Fotr
stasa napisal/-a:...Hej, morda je bil pa oni ptiček, ki se je ženil na Gregorjevo...?

Zabavo, glede na njihov glasni glasbeni koncert so zagotovo imeli, mogoče je bila pa res ohcet. :shock: Samo lepše so peli, :D kot tisti ptiček na Gregorjevo, :cry: tako, da mi ni bilo treba mizunke metati vanje. :D
Uporabniški avatar
 Bajsi
Helou!
Včeraj so se zbrali ob šestih zvečer na Urhu naslednji junaki:
Matjaž, Yogo, dragons, mark in Bajsi. Vreme je bilo primerno, vnema na višku. Krenili smo skupaj vendar se je trojka: Yogo, dragons in Bajsi odtrgala od glavnine in pospešila proti observatoriju. Kake 2km pred etapnim ciljem je trojka razpadla in v času 46' je dvojica Yogo in Bajsi prispela na obračališče. Kakih 5' čakanja ju je ohladilo in odločila sta se, da ne čakata več in, da jo ucvreta nazaj. Po 200m se srečata z Matjažem in dragonsom. Mark je odpadel oz. obrnil že precej nazaj saj je imel probleme z megahertzi. Sedaj skupaj nadaljujejo pot, vendar Yogo in Bajsi zopet pobegneta. Tokrat pa v prvi dvojici zagnoji Bajsi in na vrhu enega od klancev zahodi. Yogo je še vedno pri sebi, vendar vseeno počaka, da se mu Bajsi priključi. "Gnojenje" ponovi še 2x. Na cilj oz. Urh pritečeta v 1:34, cca. 5' kasneje pa še ostala dvojica, Matjaž in dragons.
Vsi pravijo: "Odlično! Celo, zelo dobro!"
Proga je bila blatna, a se je ga vseeno dalo pasirati (tako in drugače). Malo še klobasajo o tem in onem, predvsem o teku ter se nekaj čez osem raztepejo po toplih domovih. Bajsi gre na pizzo in pir.
Kdor ni šel, mislim tečt, mu je lahko prekleto žal!!
Uporabniški avatar
 simi
Hja,
tisti ki so čakali na (ne)dogovorjenem mestu, omenjenem enkrat prej v topicu, so bili malo žalostni/jezni :evil: :oops:
Moja malenkost in prijeten mladenič (naj mi oprosti ker ne poznam njegovega imena) sva čakala pri strelišču v upanju, da se pojavi še kdo in pokaže pot na Urha. Žal, jaz sem v lj malce zgubljena, še posebej na tistem koncu. Po tel sva izvedela (hvala ero!), da sva ob pravem času na nepravem kraju (da ne ob nobenega na strelišče) in da lep dan in dobra volja nista šla v nič, sva se zapeljala na golovec in tam malce potrenirala. Krasen iztek :wink:
Zaključek: še vedno ne vem kje poteka trasa teka trojk :cry:
Bom pa šla enkrat sama v izvidnico :twisted:

Lp,
Simi

p.s.: sicer pa bi mi vi fantje itak pobegnili, vaši koraki so malce predolgi za moje tudi ne kratke noge :oops:
Uporabniški avatar
 yogo
Zdravo.
Nekako sem le zadel čas in kraj začetka teka :D .
Proga do PST blatna ampak vseeno prebavljiva. Doma štiri letni sin Luka izjavi: Tako umazane superge, da še čez njih ne morem stopit.
Bajsi, pozabil si omeniti blondinko na črnem? konju.

lp Yogo
Uporabniški avatar
 mare
Fantje, jaz sem bil nazaj že v 1:10. A nisem dober? Glede na to, da je koleno to prav dobro preneslo, naslednjič najbrž potegnem do observatorija. Vsaj upam, da bo še kakšen naslednjič. Predlagam, da bi se tako dobivali vsak teden ali vsaj vsakih 14 dni. Mogoče kar ob istem času na istem mestu.
Uporabniški avatar
 mare
simi napisal/-a:Hja,
tisti ki so čakali na (ne)dogovorjenem mestu, omenjenem enkrat prej v topicu, so bili malo žalostni/jezni :evil: :oops:
Moja malenkost in prijeten mladenič (naj mi oprosti ker ne poznam njegovega imena) sva čakala pri strelišču v upanju, da se pojavi še kdo in pokaže pot na Urha. Žal, jaz sem v lj malce zgubljena, še posebej na tistem koncu. Po tel sva izvedela (hvala ero!), da sva ob pravem času na nepravem kraju (da ne ob nobenega na strelišče) in da lep dan in dobra volja nista šla v nič, sva se zapeljala na golovec in tam malce potrenirala. Krasen iztek :wink:
Zaključek: še vedno ne vem kje poteka trasa teka trojk :cry:
Bom pa šla enkrat sama v izvidnico :twisted:

Lp,
Simi

p.s.: sicer pa bi mi vi fantje itak pobegnili, vaši koraki so malce predolgi za moje tudi ne kratke noge :oops:

Škoda Simi, meni bi ena malce počasnejša družba zelo prav prišla. Drugače je pa Urh čisto na drugi strani Golovca kot strelišče. Če greš po obvoznici skozi tunel se pri izvozu Bizovik, Sostro obrneš proti Sostrem (ven iz mesta) in že vidiš na Golovcu zvonik cerkve Sv. Urha. Bi človek mislil, da za Urha vsak ve. Nas so namreč v šoli redno vodili gledat cerkev, ki je bila preurejena v muzej, pa mučilnico in vislice itd. Sicer pa če začneš teči pri cerkvi oz. spomeniku, ne moreš falit, ker so na drevesih neke puščice. Fališ lahko v vasi Orle in potem odcep iz ceste, tako da je bolje, da se za prvič pridružiš starim mačkom.
Uporabniški avatar
 ero
simi napisal/-a:tisti ki so čakali na (ne)dogovorjenem mestu, omenjenem enkrat prej v topicu, so bili malo žalostni/jezni :evil: :oops:

sori, za tole čakanje sem tudi jaz malce kriv :oops: Borutu sem namreč omenil četrtkov tek in nekako smo bili dogovorjeni zanj. potem pa se nismo več slišali in včeraj sem službene obveznosti zaključil šele malo čez peto in nisem imel več možnosti, da se zapeljem do strelčka in z vami skočim čer Golovec. sori še enkrat!

priložnosti bodo pa še, Simi, nč bat :D
Uporabniški avatar
 ero
mark napisal/-a:Drugače je pa Urh čisto na drugi strani Golovca kot strelišče.

mi smo bili načelno dogovorjeni na strelišču. tam bi se pozipali v en avto, zapeljali do Urha, odtekli do observatorija in dol do strelišča, skočili v čakajoči avto in hop nazaj na Urha. enostavno, ne? mogoče je res lažje kar odteči tja in nazaj :)
Nazadnje spremenil ero, dne 09 Apr 2004, 10:31, skupaj popravljeno 1 krat.
Uporabniški avatar
 simi
Saj ni panike, vem da bodo še priložnosti :wink: Samo malo sem morala potožit :lol:
Mark hvala za izčrpen opis poti. Saj razumem, da je za vas domačine marsikaj samoumevno, ampak 'new kids in town' pa le ne moremo vsega vedet, zato 5x vprašam preden skužim, sorry :oops:

Ero, še dobro da je Borut (no, zdaj vem kdo) bil tam, sva šla vsaj na golovec!
 t
Zunaj je bilo jasno nebo, sonce je vedno bolj grelo in bolj sem pogledoval na snežno belo kapo na Stolu in preproge svežega snega na Belščici, bolj me je vleklo. Ampak samo en krajši tek sem si rekel, na enega takratkega, kot pravi dpop.
Res sem odšel v Završnico, kraj, od koder se začne ponavadi tura do Valvazorjevega doma in naprej na Stol. Prečenje iz Stola, preko Belščice do Pustega Rovta je eno najlepših prečenj, kar sem jih prehodil v gorah. Tudi Završnica je krasna, jezerce je smaragdno zelene barve

Fotr! Tole pa deluje kot povabilo v hribe! Samo še počakam na sončen dan in potem smuk gor.
Uporabniški avatar
 matjaz
:D :D :D BILO JE KO GROM, no bajsi dragons in yogo so potegnili, ampak se nisem dal namamiti, saj tudi ce bi hotel ne bi zmogel, z markom sva jo vlekla tja nekako do odcepa za fuzine potem je on obrnil, nato mi je kmalu nasproti prisel dragons in sva malo pred observatorijem obrnila skupaj z bajsijem in yogom, ona dva sta spet potegnila, ampak bajsi je to malo placal. Z dragonsom pa sva tolk debatirala da se vedla nisva kdaj je bilo konec. Fantje krasno je bilo se se zmenimo.
Uporabniški avatar
 bojanu
SImi, priložnosti za tek (ob bolj zmernem tempu :oops: ) bo dovolj. Naša trojka bo to naredila ob lepem vremenu in suhi podlagi sama ali pa v okviru kakšnega skupnega teka. Bo vse napisano :wink:
  • 1
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • 74

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA