prostor za debato o (ne le tekaški) športni opremi. obleka, obutev, pripomočki ... vprašanja, predlogi, nasveti, uporaba, ...
Ravnokar sem pričela gledati za nove tekaške copate...trenutno uporabljam Nike Air Perseus. Sicer jih čez sezono nisem opazila na nobeni prodajni polici, ravno včeraj pa sem jih ponovno opazila v intersportu.
Zanima me katere (Nike Air Perseus ali Nike Air Skylon) tekaške copate se vam zdijo boljše. Glede cene pa je razlika 1000 oz. 2000 sit (nisem 100% kaj sem videla).
Uporabniški avatar
 runner
runnerca napisal/-a:Zanima me katere (Nike Air Perseus ali Nike Air Skylon) tekaške copate se vam zdijo boljše.

Jaz sem si privoscil Air Pegasus (pa ne zato ker mi je Pegaz frend) 2005 glih preden sem dobil septemberski Runners World v katerem sem izvedel da so bile izbrane kot "Editor's Choice". Cena je 24 k SIT (brez popusta). Sem ze 50 km naredil v njih in lahko povem da so izredno mehke... Blazenje je neverjetno. S casom predvidevam da se bo malo utrdilo. Nike ima majhne stevilke tako da sem izbral za dve steviljki vecjo kot bi recimo od NB.

Ko smo ze pri NB. Bil sem zelo zadovoljen s 1022 (1023). Ampak od takrat nic novega??? Kaj se dogaja? Smo malo zapanckali?
Uporabniški avatar
 Veggie
runner napisal/-a: Runners World v katerem sem izvedel

samo mimogrede

cca. 75%, kar pise v Runners World, ima komercialno (beri: naroceno oz. placano) ozadje (USA behind-the-scenes sneak preview PRESS)
 PPoce
Skylon so lazji in z njimi se ponavadi naredi priblizno pol kilometrov manj (cca 400km jaz osebno=80 kilski tekac), so za tekace ki nimajo problemov s postavljanjem noge (vsako svedranje se bo v teh supergah zelo hitro poznalo), lazji tekaci jih uporabljajo tudi za treninge (jaz samo za tekme).

Bolje bi bilo zaceti debato/vprasanje z osnovnimi podatki: koliko teces, teza, kje teces, priblizen tempo, postavljanje stopala (na vznoter, na ven, nomalno) ..
Zaceti z vprasanjem kateri so boljsi ni najbolj produktivno. Se pa tudi da odgovoriti: Perseus verjetno za neambicioznega tekaca/ico ki naredi do 30 km na teden in Skylon za ljudi ki iscejo izjemno udoben copat ki naredi najmanj zuljev. V Skylonu naredim nad 150 km naenkrat brez enega zulja ali problema.

Perseus so pa malo bolj enostavna verzija Pegasusev. Ce so zakej ne vem, ker jh nisem nikoli uporabljal.

LD
Uporabniški avatar
 tomaz ny
Skylon nikoli več! Sem med lažjimi tekači pa sem jih že skoraj uničil po 500km. Premalo glede na ceno. Res so mehki in udobni, a kaj če niso vzdržljivi.
 superga
Modela PERSEUS in SKYLON sta v bistvu zelo podobna modela. Perseus je malo stabilnejši in trši, SKYLON pa prdvsem izredno blažen model- Oba sta namenjena lažjim in hitrejšim tekačem , ki ne potrebujejo dodatne stabilnosti. Seveda sta oba primerna za urejene podlage (asfalt, makadam npr. PST), za ostale terene pa je bolje izbrati močnejše modele (npr. kakšnega od PEGSUS-ov).
Sicer pe je na trgu že NOV SKYLON, ki ima nekaj boljšo stabilnost od predhodnika.
Na www.superge.si imamo tako akcijsko ceno za prejšnji model in tudi nov model Skylona.
superga
Uporabniški avatar
 Staša
Hoj Superga,
kakšna je pa razlika med X304696/131 AIR SKYLON F3 (8.495 SIT), X309038/104 AIR SKYLON F4 (15.393 SIT) in katerimi od F5 (nad 23.ooo sit)? Je med F3, F4 in F5 razlika zgolj v stabilnosti ali še kaj drugega? Ali te razlike en povprečen rekreativec (ene 3 polmaratoni letno, pa 40 km tedensko) sploh opazi?
Hvala!
 PPoce
Imel vse 3 razlicice (F3, F4, F5) in trdim da med F4 in F5 ni razlike (razen v barvi), F3 pa se precej drugacne (meni se vedno najboljse Skylon) malce sirse spredaj kot F4 in F5, malo bolj "mehko" blazenje. Na nogi se razlika lepo cuti.

Vsekakor za ceno 8.495 vrhunski nakup (ce slucajno ni slo bazenje k vragu, ta model se je proizvajal kaki 2 leti nazaj tako da so verjetno te superge nekje "stale" toliko casa).

LP
Uporabniški avatar
 MABE
Jaz imam skylon-ke, za model ne vem kater (rdeče-siva), vendar sem z njimi zelo zadovoljen :lol: . Narejenih mam mal čez 1000km pa so kot nove-razen "vonja". :oops:
Uporabniški avatar
 tomaz.zupancic
MABE napisal/-a:Jaz imam skylon-ke, za model ne vem kater (rdeče-siva), vendar sem z njimi zelo zadovoljen :lol: . Narejenih mam mal čez 1000km pa so kot nove-razen "vonja". :oops:

Zaradi vonja pa ne okol govort MABE, če ne bo konkurecna pobegnila že sedaj ne pol na štartu, ko se boš postavil na sam štart, in jih boš pustil za seboj :lol: :wink: !
ČAO!
 sempja
Ej superga.... jaz rabim nujno skylonke št. 47,5.... na internetni strani jih nisem našel (ali pa sem jih spregledal)... mi lahko poveš, če jih maš in v kateri trgovini..... če lahko, mi prosim pošlj še link, ka jih vidim (stari in/ali novi model).... tnx a lot
Uporabniški avatar
 tekačica
PPoce napisal/-a:Bolje bi bilo zaceti debato/vprasanje z osnovnimi podatki: koliko teces, teza, kje teces, priblizen tempo, postavljanje stopala (na vznoter, na ven, nomalno) ..

Tečem okoli 200 km mesečno... Teža se giblje med 49,5 in 51,5 kg...Tečem večinoma po asvaltu oz. drobnem pesku...Tempo od 11 do 14 (odvisno od dneva, počutja, moči, dolžine proge...- kdaj tudi malo hitreje), polaganje stopala...to je pa najtežje vprašanje, ker svoj tek zelo težko opazujem sama...mislim pa da z zunanjega dela stopala proti notranjemu (če se razumemo kaj mislim)
 PPoce
Vsekakor lahko naredis manjso napako ce kupis bolj stabilne superge kot so Skylon (ene najmanj stabilnih na trziscu).
Za silo test kako stopas lahko naredis ce te nekdo opazuje od zadaj med tekom - ene malo bolj izurjene oci lahko ocenijo ali stopas prevec na noter (X).
Vsekakor pa izkoristi prvo priloznost snemanja teka na stezi.
In se tudi vprasat ali bos cez tri mesece kupila nove (Skylon grejo v pokoj po 400 do 500 km).
Generalno pa bi priporocal nekaj izmed pravih trening stabilnih superg (Nike Kantara, Structure Triax, morda Zoom Elite - malo lazje, Asics 2100, Kayano, Brooks Adrenalin 5, Mizuno Alchemy, Creation ..).
Srecno
Uporabniški avatar
 tekačica
PPoce napisal/-a:In se tudi vprasat ali bos cez tri mesece kupila nove (Skylon grejo v pokoj po 400 do 500 km).

Če Skaylon zdržijo le 400-500 km pa to absolutno niso čevlji zame, saj bi zadoščale komaj za dva meseca.

PPoce napisal/-a:Generalno pa bi priporocal nekaj izmed pravih trening stabilnih superg (Nike Kantara, Structure Triax, morda Zoom Elite - malo lazje, Asics 2100, Kayano, Brooks Adrenalin 5, Mizuno Alchemy, Creation ..).
Srecno

Hmmm kar nekaj zgoraj naštetih sem preprobala pa se v njh nisem počutila tako dobro, da bi me prepričale (npr. Mizuno modeli so mi absolutno preširoki...še vsak ki sem ga probala je bil). Običajno kupim Nike...ker se v njih res odlično počutim...ampak pri modelu se prične problem, ki mu sledijo ure in ure premišljevanja, tehtanja in iskanja raznih opisov, mnenj...potem pa se odločim za tiste ki mislim da mi bodo najbolje služile.
Uporabniški avatar
 Barb
Jaz sem vse do letošnjega poletja(to je cca.2leti) tekla še v starem modelu Nike Perseus.Takrat sem jih kupila kot maratonski copat leta.
Z njimi sem bila več kot zadovoljna in pretekla različne podlage.

Poleti sem si kupila Skylon.Res so lahki in zelo podobni Perseus.Vendar to ni isto.Opažam,tako kot je omenil PPoce,da se z njimi zlahka ugotovi napačno postavljanje nog.Občutek imam,da se sicer z njimi zelo dobro teče po asfaltu,kar pa je povsem logično,saj so zelo lahki.

Tekačica,povsem pa razumem tvojo situacijo,saj tudi jaz prisegam na Nike,ampak,ko pa pride do izbire med modeli,se pa stvar zelo,zelo zakomplicira.

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA