prostor za debato o (ne le tekaški) športni opremi. obleka, obutev, pripomočki ... vprašanja, predlogi, nasveti, uporaba, ...
 dejc23
Lep pozdrav!Vprašal bi ali že ima mogoče kdo kakšne izkušnje s tem modelom!Kakšna je natančnost-višinomer,barometer,kompas?Kakšna je povezava s PC-in koliko pride dodatna oprema, mislim da IRDa?Kakšna je sama velikost ure in seveda teža?Hvala za odgovore, prosil bi pa še, da realno kaj pohvalite ali grajate, ker jo nameravam kupiti!!!!
Uporabniški avatar
 lime
Sam imam AXN 700 in jo lahko samo pohvalim.
Kompasa sicer ne uporabljam. Višinomer je tako tako. Ob idealnih pogojih (brez menjave zračnega pritiska) je kar na nekaj metrov natančen. AXN700 je kar težka, ker ima kovinski pašček in ohišje, vendar ni sile. Z lahkoto pozabiš da jo imaš gor. Prav majhna pa tudi ni. Pred nakupom si jo oglej v živo.
Povezava s PC-jem gre preko standardnega irda adapterja, ki stane cca 5.000 SIT. Sam nimam popolnoma nobenih težav s komunikacijo.

Sam uporabljam tale ir adapter:
http://www.com-shop.com/article.asp?ArticleID=37131
 dejc23
Hvala ti za mnenje, glej danes sem jo imel gor, ampak dejansko se mi zdi zelooooooo težkaaaaa in debela!Npr. ali kdaj tečeš z njo in HR, mislim, da za tek-(zaradi svoje teže in debeline res ni primerna)??Prosil bi te, če bi lahko sprobal kompas ali deluje enostavno in natančno??Hvala
Prosil bi te še, če mi lahko poveš glede višinomerja, če npr. si ga doma kalibriraš, greš za 4-5 ur npr. na trening ali kar tako, imaš vključen altimeter in se nato vrneš domov-vreme je npr. stabilno!Za koliko metrov približno se razlikuje končna višina z začetno kalibrirano??
Kako deluje srčni utrip?Hvala ti za pomoč, prosil bi te še za e-mail, če je možno!!!
Uporabniški avatar
 lime
Jaz bolj po hribih lazim kot tečem in me ne moti debelina in teža. Je pa res, da to ni tekaški model.
Kompasa žal ne morem testirati. Navidez deluje ok. Kalibrira se tako, da se zavrtiš za 360 stopinj in kolikor sem ga gledal, kaže nato smeri neba pravilno. Za testiranje do kakšne stopinje natančno pa žal nimam opreme (kompasa).
Moj trening traja cca uro in pol. Doma kalibriram višinomer, naredim skoraj 500m nadmorske višine, 500 gor in 500 dol, in je ob stabilnem vremenu ura natančna na cca 10m.
Sem pa imel tudi primer, ko sem šel nad 2000m in je bila višina ob vrnitvi domov zgrešena tudi za 50m. Seveda se je moral vmes spremeniti zračni pritisk.
No v četrtek pa sem bil na Kališču in mi je ura kazala 1536m (dom naj bi bil na višini 1534m :D).
Jo pa lahko vmes na planinskih točkah kalibriraš.
Moje mnenje je, da tale višinomer ni za kakšno profesionalno uporabo, ampak bolj za amaterske potrebe.

Srčni utrip naj bi bil pri vseh polarjih natančen na en udarec v minuti.

Moj email: lime@email.si
Uporabniški avatar
 lime
Evo, sem ravno iz Storžiča.
Višinomer sem kalibriral doma (Kranj) in mi je na Storžiču kazal 2115m, torej 17m premalo. Nato sem ga na vrhu kalibriral na 2132 in mi sedaj doma kaže 61m preveč. Nisem pa spremljal sprememb zračnega pritiska.

Sem pa preveril kompas. Na Storžiču je fina plošča s stranmi neba in opisi. Najprej sem ga kalibriral (naredil 3 kroge po 360°) in je potem kazal pravilno in zelo natančno.
 dejc23
Hvala ti, uporabne informacije!Če boš še imel kakšno turo, bi te prosil, da mi še napišeš kakšne cifre!
 racing
dejc23 napisal/-a:Lep pozdrav!Vprašal bi ali že ima mogoče kdo kakšne izkušnje s tem modelom!Kakšna je natančnost-višinomer,barometer,kompas?Kakšna je povezava s PC-in koliko pride dodatna oprema, mislim da IRDa?Kakšna je sama velikost ure in seveda teža?Hvala za odgovore, prosil bi pa še, da realno kaj pohvalite ali grajate, ker jo nameravam kupiti!!!!

Js glih zdle prodajam tole polar axn 500 staro 1 mesec zra
unom in garancijo, prakticnonerabljeno tk da ce te zamina se lah kej zmenmo!
L.p.
 racing
dejc23 napisal/-a:Lep pozdrav!Vprašal bi ali že ima mogoče kdo kakšne izkušnje s tem modelom!Kakšna je natančnost-višinomer,barometer,kompas?Kakšna je povezava s PC-in koliko pride dodatna oprema, mislim da IRDa?Kakšna je sama velikost ure in seveda teža?Hvala za odgovore, prosil bi pa še, da realno kaj pohvalite ali grajate, ker jo nameravam kupiti!!!!

Js glih zdle prodajam tole polar axn 500 staro 1 mesec zra
unom in garancijo, prakticnonerabljeno tk da ce te zamina se lah kej zmenmo!
L.p.

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA