prostor za debato o (ne le tekaški) športni opremi. obleka, obutev, pripomočki ... vprašanja, predlogi, nasveti, uporaba, ...
Uporabniški avatar
 jogurt
Ali se nakup Sigme PC 1300 po ceni 11990 sit v Hervisu izplača?
[/quote]
Uporabniški avatar
 kustus
LP

NE mislim da je pametneje kupiti sigma sport PC 15 za 12.990,00 sit in ima veliko več funkcij. Jerst jo imam že dobre 3 mesece in mi ni žal da sem jo kupil.

:twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted:
Uporabniški avatar
 MARIOLINO
Ali je ta sigma dobra za tekače na dolge proge in kako je s kvaliteto?
Kje se meri srčni utrip -na roki ali prsni koš???

Hvala za odgovor

Lep pozdrav Mario :oops: :?:
 tommi
kustus napisal/-a:LP

NE mislim da je pametneje kupiti sigma sport PC 15 za 12.990,00 sit in ima veliko več funkcij. Jerst jo imam že dobre 3 mesece in mi ni žal da sem jo kupil.

:twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted:

je vredu zadevca kustus? ker si bom tudi sam moral omislit eno tako zadevo, Polar se mi zdi malce predrag, vsaj trenutno!
Uporabniški avatar
 kustus
lp

Še zmeraj zadovoljen z Sigmo a že razmišljam o Germiniju 301 sam je za mene preveč sit :?: a morda.
 zappa
Kot lastnik PC-15 od pred tremi tedni moram porocati, da mi ura nagaja. Sem jo vmes ze reklamiral, pa je na drugem kosu ista pesem.

Problem: rocne nastavitve za obmocja utripa (ne tiste, ki jih ura sama izracuna, ampak ce jih rocno prenastavis na svoje zeljene vrednosti) se mi obcasno resetirajo na default (to je tisto, kar iz teze, starosti in spola naracuna PC-15 sam). To resetiranje se ne zgodi vedno, se pa zelo pogosto in VEDNO med samim tekom. In potem je seveda napacen izracun casa v posameznem obmocju utripa. Od 9 laufov se mi je to zgodilo 5x (na dveh razlicnih urah!). Zanimivo je, da se osebne nastavitve teze in starosti pri tem ne resetirajo.

Poskusal sem ugotoviti, kdaj do reseta pride. Enkrat sem PC-15 ujel tik preden sem zacel teci (med ogrevanjem). Paranoicno sem vmes veckrat preveril, ce nastavitve se veljajo. In so veljale. Potem pa je ura za nekaj trenutkov izgubila utrip (kao NO SIGNAL) - pa ni bilo zraven nobenih daljnovodov, trafo postaj ali drugih tekacev, nakar se je signal vrnil in ko sem spet preveril nastavitve, so bile ze resetirane.

S tadrugo uro se mi je ta napaka zgodila ze med prvim tekom, potem pa dvakrat ne. Naj povem, da imam se vedno tudi merilni pas od starega PC-14 in tudi s tem trakom prihaja do resetiranja.

Ali je se kdo opazil kaj podobnega? Stos je v tem, da ce pustis default nastavitve (tiste, ki jih naracuna PC-15 sam), tega resetiranja ne mores opaziti.

LP,
Tomaz
Uporabniški avatar
 Car
vsem tekoljubcem pozdrav...., kustus,Zappa - Sigma izvedenca :) ..ojla !!!... :laola

..če je v igri Sigma, se pa tudi sam takoj priklopim 8) ....

.. :cry: podobne težave z resetiranjem (ohranijo se isti podatki kot pri Zappi) imam na modelu FIT WATCH (hkrati z originalnim merilnim pasom) tudi sam....čeprav se mi zdi, da pametni napravici zakuhajo možgani brez vnaprej določenega vrstnega reda :evil: (med tekom še nisem opazil, se je pa zgodilo, ko ura nekaj dni ni bila v pogonu)..... uro imam približno dva, tri mesece in do sedaj sem moral zadevo nekajkrat resetirati.....

...ker ta Sigma nima kodiranega merilnega pasu, imam občasno težave z izmero maksimalnega srčnega utripa :? - seveda zgolj takrat, ko tečem v družbi navdušenih lastnikov nizkocenovnih merilnih naprav ala Sigma, Energetics, itd....

....bo že držalo, da je razlika med Sigmo in Polarji nekako primerljiva z razliko med Fiatom in Mercedesom, kot se je nekomu na TF že zapisalo....

ampak, ker to ne moti velikih duhov, gremo naprej... 8) :lol: :P
Uporabniški avatar
 kustus
LP

No razlika je tudi v ceni in pa Fiata morajo tudi prodati ne sam marcedeze. A ne.

Ma sm se sam mal hecu a z sigmo PC 15 sem zadovolje.
Uporabniški avatar
 kustus
LP

No razlika je tudi v ceni in pa Fiata morajo tudi prodati ne sam marcedeze. A ne.

Ma sm se sam mal hecu,, a z sigmo PC 15 sem zadovoljen.
 zappa
kustus napisal/-a:LP

Ma sm se sam mal hecu,, a z sigmo PC 15 sem zadovoljen.

Se strinjam s tabo in Carjem (o tistem s Fiatom in Mercedesom). Pa me vseeno zanima, se tebi rocne nastavitve mej utripa na PC-15 nikoli ne resetirajo ali jih le ne uporabljas?

LP
Uporabniški avatar
 spehovka
MARIOLINO napisal/-a:Ali je ta sigma dobra za tekače na dolge proge in kako je s kvaliteto?
Kje se meri srčni utrip -na roki ali prsni koš???

Močno odsvetujem nakup Sigminih ur, ker jih imaš ves čas na servisu, čeprav so poceni. :nono: Ne služijo svojemu namenu. Naprimer po daljšem teku, ko si že "konkretno" prepoten preprosto pas ne deluje več, bolje da se ne srečate med tekom z dežjem, ker se bo ponovila enaka zgodba.
Sigmini serviserji pa ti ob servisu očitno ne naredijo drugega kot zamenjajo baterijo. Z merilcem sem imela enake težave kot ste jih opisali zgoraj in ko sem ga nesla prvič na servis so mi zamenjali baterijo. Po nekaj tekih mi merilec ni več deloval kot bi moral, vendar sem želela preveriti vse možnosti zakaj ne deluje, zato sem ga v popravilo nesla čez en mesec in ne boste verjeli kaj jim je uspelo popraviti...zamenjali so baterijo. Takoj sem šla tečt in merilec seveda ni deloval.
Če imate čas in voljo se ukvarjati s podobnimi nevšečnostmi :?: :?: :?: , drugače priporočam Polarja, vendar ne najcenejšega :!: :!: :!: :!: , ker je še slabši od Sigme.
 zappa
spehovka napisal/-a:
Močno odsvetujem nakup Sigminih ur, ker jih imaš ves čas na servisu, čeprav so poceni. :nono: Ne služijo svojemu namenu. Naprimer po daljšem teku, ko si že "konkretno" prepoten preprosto pas ne deluje več, bolje da se ne srečate med tekom z dežjem, ker se bo ponovila enaka zgodba.
Sigmini serviserji pa ti ob servisu očitno ne naredijo drugega kot zamenjajo baterijo. Z merilcem sem imela enake težave kot ste jih opisali zgoraj in ko sem ga nesla prvič na servis so mi zamenjali baterijo. Po nekaj tekih mi merilec ni več deloval kot bi moral, vendar sem želela preveriti vse možnosti zakaj ne deluje, zato sem ga v popravilo nesla čez en mesec in ne boste verjeli kaj jim je uspelo popraviti...zamenjali so baterijo. Takoj sem šla tečt in merilec seveda ni deloval.
Če imate čas in voljo se ukvarjati s podobnimi nevšečnostmi :?: :?: :?: , drugače priporočam Polarja, vendar ne najcenejšega :!: :!: :!: :!: , ker je še slabši od Sigme.

Jaz sem se za Sigmo PC-15 odlocil zato, ker prej s Sigmo PC-14 dobri dve leti nisem imel nobenih tezav (razen z NE-vodotesnostjo, ki jo je na koncu tudi pokopala). Mimogrede, merilni pas od starega PC-14 se vedno deluje z originalno baterijo! Moram tudi povedati, da so mi PC-15 ob reklamaciji dejansko zamenjali z novo uro, ceprav je res, da to ne pomaga, napaka je ista kot pri prvi uri. Na postopek reklamiranja in delovanja servisa torej zaenkrat nimam pripomb (serviser me je tudi poklical za opis tezav "iz prve roke"). Me pa seveda zelo jezi, da se s tem moram ukvarjati in da si med reklamacijo brez ure (v mojem primeru je bilo to 6 dni).

Na zalost je dejstvo, da so tudi s Polarji problemi, tudi z najdrazjimi (glede na besede prodajalcev in glede na poste na tem forumu). Dejstvo je, da se tudi Mercedesi kvarijo oziroma imajo skart robo. Spomnim se "afere" par let nazaj, ko so nemski taksisti "strajkali" zaradi obupne NE-kvalitete Mercedesove serije E. To, da naj bi bili najcenejsi Polarji (po zanesljivosti!?) se slabsi od Sigem (ce je to res), bi me pa sploh za vse vecne case odvrnilo od Polarja. Zastopim, da ima cenejsi Polar manj "fancy" funkcij kot drazji modeli, da pa je tudi veliko slabse kakovosti izdelave, pa se mi ne zdi ravno obetavno sporocilo za celotno Polarjevo linijo.

V tem trenutku se ne vem, ali bom PC-15 kljub vsemu obdrzal, se enkrat reklamiral ali pa zamenjal za kaj drugega.
Uporabniški avatar
 kustus
LP
še enkrat meni dela PC 15 brez problemov. morda imam srečo.
 zappa
Spehovka,

Smem vprasati, kateri modeli Polarja so po tvojem mnenju ze O.K.. Se vedno mi ni jasno, kaj si mislila s tem, da so najcenejsi Polarji se slabsi od Sigem. Da imajo manj funkcij (to vem) ali da so se manj zanesljivi (zelo upam, da ne)? Razmisljam namrec o S210. Po funkcijah mi cez glavo zadosca. PC-15 namrec ne mislim obdrzati. Danes sem ga prvic zalotil tudi pri tem, da se je resetiral v mirovanju (tik pred laufom) in ne samo med tekom, kot se mi je to do zdaj dogajalo. Moj rezultat dvoinpoltedenske uporabe PC-15 do sedaj:

10x v uporabi, od tega 6x resetiran (4x prva ura, 2x druga ura) :cry:

Iz Sigme (Nemcija) nisem dobil zaenkrat nobenega odgovora, ceprav naj bi ekspeditivno odgovarjali na vprasanja. "Nasi" pa se vedno nic ne vedo o tovrstnih tezavah na PC-15 oziroma tega niso slisali se nikjer razen pri meni. Hmmm....

Kustus,

ti prav zavidam, da ves... :twisted:
Uporabniški avatar
 kustus
LP

No ZAPPA jest pa tebi prav nič in upam da kmalu vse urediš in se posvetiš samno teku ne pa okvaram na uri.

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA