prostor za debato o (ne le tekaški) športni opremi. obleka, obutev, pripomočki ... vprašanja, predlogi, nasveti, uporaba, ...
Uporabniški avatar
 matjaz
:D :D :D ja, na 40-tem km, malce popil pojedel, pa se eno ... pa hajd naprej. 3x sem se ustavil, ko sem pil in ... (saj ves kaj, to ni za forum). saj zato pa je bil cas malo slabsi, ampak vprasanje, ce bi ga s hitrjsim tempom sploh pretekel.
Uporabniški avatar
 Tjaša
Danes sem v Poletu videla akcijo SPORT 2000 za MIZUNO CONQUEST za polovično ceno. Ker so vse mizunke tako opevane vas prosim za mnenje, se mi splača (iz funkcionalnega, ne samo cenovnega vidika) kupiti ta model. Moja tedenska kilometrina je med 25 in 30 km. Sedaj imam adidaske oblazinjene spredaj in na podplatu in jih ful dobro nosim. Ker pa bom zdaj začela s teki v hrib, bi si privoščila še ene.

Čakam na vaše mnenje.
Uporabniški avatar
 S*
:o

Jaz sem si tudi lani kupila mizunke (pred tem sem imela adidaske) in sem z njimi zelooo zadovoljna. Ko sem jih imela prvič (pravi preizkus je bil ljubljanski polmaraton) se mi je zdelo, da sem z njimi kar poletela ( :lol: , saj veš navdušenje v stilu Mr. Beana :twisted: 8). Za razliko od adidask so mehkejše, oblazinjene na pravih mestih, moji platfusarski nogi zelo pašejo. Fajn je met še tekaške nogavice, predvsem na daljše proge. Samo kupovala pa sem tudi dooolgo. Sem laufala sem pa tja po štacuni, z različnimi firmami in modeli ... :wink: :arrow: Ej, glavno, da si vzameš čas, malo prespiš, kupiš, potem pa še samo laufaš ...

Želim ti uspešno izbiro. :D
Uporabniški avatar
 bigfrik
Jaz sem probal vse zivo(moram priznati ,da edino mizuna ne :oops: :oops:),ampak so mi Nike zakon,sploh ne poskusam vec drugih firm!
 PPoce
Po kvaliteti izdelave je po moje Mizuno najboljši (zadnje - Wave rider sem imel sicer pred dobrim letom, sedaj kompletno tečem v Nike).
Vsekakor jih pojdi probat, čeprav kakor vidim je to bolj "amaterski" copat, glede na tvojo solidno kilometrino bi osebno priporočal kakšen boljši model.

Srečno
Uporabniški avatar
 Z*
Čuj, Tjaša, kje je zdaj to pravica?! Če je Lučko privoščil svojim krvavim žuljem najboljše, kar trg ponuja, slavne mizunke sedmičko :twisted: , si najboljše zaslužiš tudi ti :!: Saj si bila pred njim v cilju, a ne?! 8) Torej hop v stacuno pa zahtevaj osmičko! :P
Uporabniški avatar
 Tjaša
Hej, Z*, hvala za tako prijazne besede.
Veš če se bi midva z Lučkotom šla tak sistem kot ga predlagaš, bi hitro postrgala ves družinski proračun. Pri nas gre tako: ekrat en, drugič drug.

Sicer pa rabim copate za v hrib, blato in za pasje sprehode. Ti pa veš kak (celo fetišističen) odnos imam jaz do svojih tekaških copat. Zato sem razmišljala o kaki poceni varianti, a še vedno dokaj dobri. :wink:

Pozdravček,
Uporabniški avatar
 matjaz
:D :D :D jaz dokler niso nehali uvazat asics, sem tekel samo na asicsu, in vidim, da je hervis zopet zacel z uvozom. kljub temu, da sem z najkom zelo zadovoljen se upam trditi da je "prosim zame" ASICS zares tisto pravo.
 Lučko
Tjaša napisal/-a:Pri nas gre tako: ekrat en, drugič drug.

Veš Z", tole je povedano približno :evil: .
Pravilno je: enkrat Tjaša, enkrat hčer, enkrat pes............. x-krat Lučko :cry:
Glede superg (nisem jih imel malo, različne firme) vam povem, so zakon :idea:
Uporabniški avatar
 Fotr
Ko sem izpral blato iz Petelinjeka iz mizunk, se je pokazalo, da so že zelo zmatrane. :cry: Spredaj natrgane, zadaj znucane, skratka treba bo nove superge. :shock: Imam še ene balance, te pa so bolj za težke razmere, za dež in sneg, za štrapac smo rekli včasih. :shock: Kakšne copate bi bile primerne za stokilaša z nogo številka 45, ki teče 3x na teden bolj počasi, večinoma po makadamu, pa tudi malo po asfaltu in gozdu, stopala pa ima naravnana precej naravnost, ne levo ne desno? :?: Se priporočam za nasvete. :D Če so potrebni dodatni podatki, sem na voljo.
 superga
Fotr;
Moj nasvet bi bil seveda New Balance M1022; verjetno si že opazil, da ga uporablja Matjaž in je zelo navdušen nad tem modelom. Imam ga tudi na testu, tako da ga bo možno probat 22 na Cooperju v LJ (če želiš prej mi pošlji mail na igor@superge.si in se ga da dobit za dan ali dva na probo),
model je tudi zmagovalec testa v POLET-u (izbor testnih tekačev v kategoriji mehkih trening modelov!!).
Drugi priporočljivi modeli pa so:
REEBOK PREMIER ROAD LITE (izbor urednika na jesenskem testu RUNNERS WORLD; tudi ta model bo na našem testu)
Nike PEGASUS ali KANTARA (Pegasus bo na testiranju, KANTARA je v akciji v TOMAS SPORT-u in na superge.si; cena znižana iz 29.990 na 19.990)
Mizuno Wave RIDER
Najbolje je večino od tega dati na noge v trgovini oz. kar je možno testirati na teku in se odločiti za model. Nasveti so sicer pomoč pri nakupu, za izbor pravega modela zate pa je potrebno dobiti še pravo obliko kopita copata kar pa lahko ugotoviš samo z pomerjanjem.
Za vsa dodatna pojasnila sem na voljo na zgoraj omenjenem naslovu.
Dober tek.
Uporabniški avatar
 Tjaša
Hoj, superga!

Ali mi lahko poveš, ali je Tomas Sport in podobne zadeve odprt na te svete dni in kdaj (za nekatere, ki se bolj malo ukvarjajo z jajci :oops: , mal več pa s šunko :oops: :oops: , potica pa sploh ne pride v poštev)! :shock:
Da ne bo kdo narobe razumel: danes sva s tehtnico po dolgem času vzpostavili relation ship, pa se je izkazal za zelo slabega. :!: :!: :twisted:

Tjaša
 superga
Tjaša;
Jutri je TOMAS SPORT odprt v ljubljanskem CITY PARKU (od 09h do 15h). Podobno so verjetno odprti tudi ostali večji nakupovalni centri.
Smo pa 24 ur na dan in VSE dni v letu odprti na www.superge.si
Lep dan
Uporabniški avatar
 Tjaša
superga napisal/-a:Jutri je TOMAS SPORT odprt v ljubljanskem CITY PARKU (od 09h do 15h). Podobno so verjetno odprti tudi ostali večji nakupovalni centri.
Smo pa 24 ur na dan in VSE dni v letu odprti na www.superge.si

Hvala superga! Vem, da superge.si funkcionirajo non-stop, ampak jaz moram kar v štarcuno, da mi še špegu v ksiht vrže resnico, če je bla že tehtnica tolk nesramna, bom pa še en poraz prežvela :twisted: . Upam :cry:
Uporabniški avatar
 cyc
Hoj,

sem popoln začetnik, sele nekaj tednov tecem po programu, ki sem ga staknil na nikerunning.com. Glede opreme nisem kompliciral, zdaj pa sem opazil, da so superge - ki jih imam odkar pomnim :D - izpustile dušo. Dobesedno ... Neke stare Nike Air Max :D

No, ker se v temle res teče "kot bi stopil v pasji drek" - kot se je nekdo slikovito izrazil v temi "Življenska doba supreg", sem prisiljen v to, da se po hitrem postopku odločim za nov model. Saj - spet bo Nike, ker mi je se vse te znamke zdrzalo nenormalno dolgo (prej omenjene Air Max so dokaz :lol: ).

No, moja dilema se skriva v tem, da ne vem kak korak imam ... na Nike-ovi domači strani sem prvič videl pojem "overpronate" - ne poznam niti slovenskega izraza za to ...
Ne vem a normalno stopam ali ne. Sta se pa obe blazinici na peti "sesuli" na notranji strani copata. Oziroma tam se vidi, da je guma tik ob blazinici pocena. Po drugi strani je pa podplat (cepi na njem) se najbolj obrabljen na sredini, tako da res ne vem :oops: :?:

Aja - a je velika moznost da ce na superge.com naročim kak drug Nike-ov model, da mi bo tudi prav in udoben? Ali je bolj pametno "dvignit rit in it pomerit" :?: :D

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA