dpop, pa ne glasbeno temni!

aj aj aj, kaj bo s tabo...
glede tega kako se kej dol iz interneta vleče pa ne mene sprašvat-ponavad izkoristim svojga fanta da to nardi za mene

INOT, če bi slučajno hotel imet tisti dve platki od sonate ki jih še nimaš mi lahko pustiš naslov pa ti pošljem cd (kopije seveda) -če maš seveda željo in interes. jst jih pravkar nadomeščam z originali tko da nimam zdej kej z njimi.
Predlagam še:

Altaria (stranski projekt kitarista od nama tako ljube sonate, no ta band je sicer pravkar opustil zaradi preveč obveznosti s svojim matičnim bandom, je pa že bolj rockersko usmerjeno-jst mam plato Invitation)

Harmony (švedi, melodični power-hudo

)

Nightwish (finci,vsem znani po videospotih na MTV-ju, nedavnem koncertu v ljubljanskih križankah-iz reporatže sm razbrala di ni bil ne vem kaj, operno-simfonični power metal z odlično vokalistko; predlagam plate wishmaster in oceanborn oz. plate iz njihovih začetkov)

Oratorio (power metal brez značilnega visokega vokala-včasih zapaše poslušat tudi bolj basovski vokal)

Oratory(portugalci-jst sm jih slišala sam enkrat pred enimi tremi leti ampak so mi bli takoj všeč, ampak še do zdej nism uspela dobit njihovga materiala, delam na tem

aja-majo vokalista pa vokalistko )

Rhapsody (italija, eden od bolj znanih power metal bandov, o katerih pa ne vem skoraj nič, kar sem pa do zdaj slišala je plo pa gut)

Edguy (nemčija, toplo priporočam

moje zadnje odkritje-zelo všečno, res zanimiv vokal, ki gre daleč tja gor v višave. posebej priporočam kakšno live plato ker njihovi koncerti slovijo kot odlični)

Eterna (nekje iz južne amerike, kakšen komad je res ful dober ampak jst sm se jih hitro naveličala)
no to bi blo nekako vse kar bi poleg strato in sonate spadalo med mojo zbirko power metala. mam še enih par bandov ki pa power mešajo s progresivo itd. no pa mislim da bo zaenkrat dovolj informacij, naprej pa jutri

INOT, upam da ni prišlo do prevelike zmedenosti tam pri tebi. sej ti ni zdej treba vsega preposlušat-malo prečekiraj pa boš vidu kaj ti odgovarja, mislim pa da ti bodo edguy in harmony sigurno všeč.