Ljubljana, četrta nedelja v oktobru<br>področje za pogovore o vsem, kar se dotika največje slovenske tekaške rekreativne prireditve

Moderator: Snezinka

Uporabniški avatar
 Krapez
Ah ne, nobenih preusmeritev ni, :) ena sama 5min. zapora regionalne ceste Tolmin-Ljubljana... Je pa ena razlika, veliko dela postorijo prostovoljci.
Res je, da je to mesto in ne vas in da mora bit vse po pravilih in da to odtehta velik del financ ampak glede obiskanosti (15 miljončkov sit samo od prijavnin...) in odmevnosti maratona mi ne razlagat, da dela maraton z nulo al pa izgubo, kaj pa sponzorji (MOL, Mercator, Nike W, Enervit, IAAF,...) :roll:

:arrow: Pa brez zamere, vsake oči imajo svojega malarja... za večino je stvar še vedno sprejemljiva, pa naj bo zame tudi.
Se vidimo 23. na startu! Pa uspešen trening brez poškodb želim!
Uporabniški avatar
 MihaPR
Sem bil tud sam prostovoljni delavec na maratonu v Ljubljani, ampak tako kot pri vsaki stvari je določenemu števulu ljudi LM le vsakdanja služba in jih je treba plačat ane.
Pa še ena pripomba glede prostovoljcev. Pred časom sem organiziral prireditev (manjši koncert) na srednji šoli. Potekal je na dvorišču šole v večernih urah. Ko smo na upravni enoti pridobivali dovoljenje in se pregovarjali je bila ena od zahtev tudi ta, da bo poleg prireditvenega prostora počiščena tudi okolica prireditve. Kljub zagotovilom, da imamo zadosti prostovoljcev, so zahtevali, da najamemo čistilni servis.
Pa ta prispevek ni zagovor višje štartnine (pojasnjevanje press :))
Uporabniški avatar
 Kunec
Kunec napisal/-a:Ljubljanskega maratona se udeležijo tekači iz celotne Slovenije in tujine. V Sloveniji imamo 193 občin, vsaka občina ima svojo zastavo ( nekaj jih lahko pogledate na ( http://www.heraldika.si/SLO-G-obcine.php ) in mislim, da je na LM kar precej občin iz katerig prihajajo tekači. Lepo in zanimivo bi bilo za gledalce, če bi poskusili zbrati iz vsake občine enega tekača, ki bi tekel z zastavo svoje občine. Z zastavami bi tekli na demonstracijskem teku v soboto, dan pred maratonom. Pišite svoja mnenja.

A noben ne opaz, da bi napisal svoje mnenje, ali je tako slaba ideja, da škoda besede. Men se zdi ideja dobra, skoraj na vsakem teku je izobešena zastava občine, ki prireja tek. Lepo bi bilo, da se na LM zberejo skupaj, predstavljajo svojo občino,,,, Za dovoljenje sem že predhodno vprašal na Timing, nimajo nič proti, celo zaželjeno, lahko tudi v nedeljo na 21 in 42km, vendar mislim da težko dobiti tekače, saj jih bo večina tekla zares-osebni rekord :D .
Uporabniški avatar
 Speedy
Kunec, ne moreš naredit LJ maraton za vse-slovenski-maraton, ker se v LJ pač ne bodo vsi počutili "doma". Če pa rata, naj bog požegna.... saj je maraton vsekakor priložnost tudi za vsakovrstno "maškarado", ki se pri nas še ni najbolj prijela... Skratka, ko bo ljudi prijelo, bo že..

Aja, že večkrat sem zasledil, kako se skuša primerjati hruške in jabolka (LJ maraton z nekimi gorskimi maratoni).
No comment PRESS.
Uporabniški avatar
 MihaPR
Speedy napisal/-a:Kunec, ne moreš naredit LJ maraton za vse-slovenski-maraton, ker se v LJ pač ne bodo vsi počutili "doma".

Zakaj že?
Speedy napisal/-a:Aja, že večkrat sem zasledil, kako se skuša primerjati hruške in jabolka (LJ maraton z nekimi gorskimi maratoni).
No comment PRESS.

Se strinjam :)

@Kunec: v Parizu so pozivali, da naj na t.i. "zajtrk" tek, v soboto dopoldan, prinesemo svojo zastavo in svoje tekaške majice in jih zamenjamo s sotekači, kar naj bi bila praksa v tujini. MOgoče podobno za LM, glede na to, da bodo tekači v nedeljo dosegali rekorde je mogoče smiselno v soboto kaj podobnega izvest?
Uporabniški avatar
 Kunec
Speedy napisal/-a:Kunec, ne moreš naredit LJ maraton za vse-slovenski-maraton, ker se v LJ pač ne bodo vsi počutili "doma". Če pa rata, naj bog požegna.... saj je maraton vsekakor priložnost tudi za vsakovrstno "maškarado", ki se pri nas še ni najbolj prijela... Skratka, ko bo ljudi prijelo, bo že..

Aja, že večkrat sem zasledil, kako se skuša primerjati hruške in jabolka (LJ maraton z nekimi gorskimi maratoni).
No comment PRESS.

Joj sem pozabljiv, moram drugič malo bolj pobrskat po podstrešju :D .
Uporabniški avatar
 Damijan
Še eno vprašanje, morda kdo ve odgovor (staned, ciljam predvsem nate):

tisti, ki smo tekli trojke, imamo za veliki maraton plačano oz. oproščeno štartnino. Ko sem se prijavil, na listi prijavljenih ni odkljukano, da je članarina "plačana". A organizator to sam vidi/ugotovi ali mu je morda treba sporočiti (ime ekipe/trojke)?
 bojanm
Če se prijaviš preko :hack: imajo tako pameten pc,da sam ugotovi kdo je bil na teku trojk :lol:,tako mi je zagotovila prijazna gospodična na Timing-u(po telefonu)lp
 And®ej
Ko boš plačal še 1000 SIT za čip potem te bodo avtomatsko odkljukali. Vsaj tako so mi zagotovili na timingu.

Lep dan še naprej,
And®ej
Uporabniški avatar
 Damijan
imam svoj čip...
 mojA
hm - mene pa zanima kako je s plačilom 1000 sit za čip za tiste, ki smo oproščeni startnine na 42, ker smo tekli trojke na 28? Ali je potrebno plačati 1000 sit do 30.9. ali lahko ob prevzemu startne št tako kot do sedaj?
Hvala za odgovor in fletn se mejte!
Uporabniški avatar
 Damijan
MOJi... in ostalim s podobnim vprašanjem: na info@slo-timing.com sem poslal mail z linkom (tale naš pogovor) - upam, da bodo pogledali in odgovorili...
 mojA
/
Damijan napisal/-a:MOJi... in ostalim s podobnim vprašanjem: na info@slo-timing.com sem poslal mail z linkom (tale naš pogovor) - upam, da bodo pogledali in odgovorili...

Živjo!
Sem kar poklicala in so mi prijazno povedali, da primerkom kot sem npr jaz (zastonj maraton + nakup čipa) ni potrebno plačati 1000 sit ravno do 30/9/2005 ampak enkrat do prevzema startne številke.

Najbolje je, da se zadeva plača z nakazilom, kopija plačila se jim pošlje na fax in za vsak slučaj je verjetno pametno, da imaš kopijo o plačilu čipa s seboj ob prevzemu startne številke. Na ta način jim bomo tudi malce pomagali, da bo gužva vsaj malo manjša pa še težav z drobižem ne bodo imeli.

Lepo se imejte in pridno trenirajte. Veliki dan se bliža !!! :D
 staned
Zahvaljujem se za vse dobronamerne pripombe, odgovore ste prej, preden sem se jaz oglasil, poiskali že sami. Če kaj ni jasno, je prava pot Timing, kjer bodo posredovali vsa pojasnila, le telefoni so malce pregoreli v zadnjih dneh, ko je bil rok za prvi del prijav, po nižji ceni. Sicer pa sem malo več napisal na sosednjem področju (sodelovanje med TF in LM), kjer odgovarjam tudi na nekatera vprašanja s tega področja. Na kratko: promocijski tek lahko vzamete v roke fourmovci, tako kar se udeležbe, kot kar se vzdušja tiče. odlična ideja o občinskih zastavah, dodajmo domišljijska oblačila in še kaj.
lp vsem stane
Uporabniški avatar
 M_ap
Sam neki Andrej, a si ti letnik 1984? :roll:
  • 1
  • 13
  • 14
  • 15
  • 16
  • 17
  • 19

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA