vaše tegobe, vprašanja, nasveti in odgovori - o preventivi in kurativi...

Moderator: Z*

Uporabniški avatar
 Demck
Lep tekaški pozdrav !

Malo sem prebiral članke o poškodbah a nikjer nisem našel točno take, ki pesti mene.
Že od marca dalje se pripravljam na ljubljanski maraton na tek na 42 km. Bolečina v mečih se mi je pojavila pred mesecem dni po dolgotrajnem teku na 30 km. Od takrat me pogosto bolijo meča oziroma bolj natančno pokostnica ob mečih. Nekako skeli. :cry:
Bolečina je najhujša po dolgotrajnem teku in traja še nekaj dni in pa v prvem kilometru ali dveh, ko pričnem teči. Če intenzivnost dvignem bolečina po kakšnem kilometru izgine.
Od spomladi tečem z novimi copati Nike skylon. Tečem predvsem po makadamu. Vsaj 2 x tedensko delam tudi vaje za moč.

Glede na izrabljenost lanskoletnih copat bi rekel da imam suplinacijo predvsem na levo nogo, na kateri je bolečina tudi nekoliko hujša.

Zelo hvaležen bom vsakega nasveta kaj bi to lahko bilo in kako bi to lahko ublažil. Upam, da ni edini razlog pretreniranost, saj imam 2 - 3 x tedensko počitek. :?:
V planu imam še dva tedna treninga in potem počitek do maratona.
Uporabniški avatar
 pegaz
Demck,

lahko da gre za vnetje pokostnice. Poskusi bolj natančno opisati, kje te boli. Predvsem pa poišči članke na temo pokostnica na TF, ta tema se pojavlja vsakih par mescev in je bilo veliko napisanega na to temo.

Če pa ne najdeš, pa sporoči.

LL, Pegaz :)
Uporabniški avatar
 Demck
Pegaz

Hvala ti za odgovor. Ja boli me malo nad ahilovo tetivo pri kosti, nekje tam, kjer se mečna mišica prirašča na kost. Boli ob pritisku na kost.

Bom mal bolj natančno pobrskal po starejših člankih.
Uporabniški avatar
 Athena89
dej si led na pokostnico, sam ne ga preveč dovgo gor držat!
 Obivankenobi
Pozdravljen!

Jaz mislim, da imam tudi podobno - bolečo mišico ob golenici po teku.
Zadevo, sem bil prisiljen reševati, ko pred 10 dnevi po približno 10 kilometrskem teku po asfaltu v klanec (tekel sem na Rakitno), zaradi prehudih bolečin nikakor nisem bil več sposoben trenirati tek, tako da sem moral počivati.
Vmes sem poskušal teči, pa so se vsakič pojavile bolj ali manj hude bolečine, tudi led in masaža ni pomagala, tako da sem pred nekaj dnevi šel k športnemu zdravniku, ki je ugotovil po testiranju na posebni napravi, da je mišica pri pokostnici močnejša od mečne mišice, v glavnem je nekako nesorazmerje in mi je predpisal naslednjo terapijo:

- 3 protibolečinske elektrostimulacije za golensko mišico
- izvajanje vaj za moč predvsem zadnje mečne mišice
- prepoved teka na zelo trdi podlagi (beri asfalt), lahko tečem samo po mehki podlagi (tartan, trava, mehka zemlja...). Prepoved teka po asfaltu traja 2 - 3 tedne.
Doma imam tudi neko magnetni trak za zdravljenje poškodb (ki sem ga pred leti, kupil v top- shopu), tako, da mi kombinacija vaj za moč v fitnesu, uporaba magnetnega traku ter prisilni počitek od treninga teka :cry: :twisted: zelo pomagata, saj so bolečine že skoraj čisto minile.

Upam, da sem ti z kratko predstavitvijo svoje izkušnje s poškodbo kaj pomagal, sicer smo pa vsi različni, tako da je zdravljenje poškodb različno, vsekakor ti pa svetujem obisk športnega zdravnika in pa seveda daljši počitek od teka, ki ti povzroća težave...

LP
Uporabniški avatar
 Demck
Hvala za odgovor.

Očitno bom res moralk športnemu zdravniku čeprav se mi nikakor ne gre k tem ranocelnikom.
Po moje je težava v tem,da bi moral pozimi več delati za moč, saj se mi je bolečina pričela pojavljati ko sem dvignil dolžino teka.

Še enkrat hvala obema za odgovor in še veliko nebolečih tekov. :juhuhu:
 Lina :)
Pozdravljeni!

Tudi mene zanima podobna situacija.
Zacela sem teci sele kaksen teden, dva nazaj. Tudi ne zelo intenzivno, 20 minut dnevno, bolijo pa me meca, bolj kot kaksna skeleca bolecina pri kosti, predvsem na desni nogi. Kaksen teden me boli. Bolecina se pojavi iznenada. Boli me za pol ure uro potem pa spet normalno, boli me tud ko tecem, a ne pretirano...

Zelo bi bila vesela kakrsnegakoli odgovora, kaj je narobe z mano....
Mogoce mozno, da je od tega ker mogoce se rastem? :S

hvala za odgovor

Lep pozdrav 8)
Uporabniški avatar
 strelec
Lina \":)\" napisal/-a:Pozdravljeni!

Tudi mene zanima podobna situacija.
Zacela sem teci sele kaksen teden, dva nazaj. Tudi ne zelo intenzivno, 20 minut dnevno, bolijo pa me meca, bolj kot kaksna skeleca bolecina pri kosti, predvsem na desni nogi. Kaksen teden me boli. Bolecina se pojavi iznenada. Boli me za pol ure uro potem pa spet normalno, boli me tud ko tecem, a ne pretirano...

Zelo bi bila vesela kakrsnegakoli odgovora, kaj je narobe z mano....
Mogoce mozno, da je od tega ker mogoce se rastem? :S

hvala za odgovor

Lep pozdrav 8)

Mislim, da imaš težave s pokostnico.

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA