prostor za debato o (ne le tekaški) športni opremi. obleka, obutev, pripomočki ... vprašanja, predlogi, nasveti, uporaba, ...
Uporabniški avatar
 EVicA
Super, hvala za pomoč! :clap:

LP, Eva
Uporabniški avatar
 EVicA
Na žalost v Tomas Sportu na Bledu nimajo niti enega para meni primernih copat. Med tem, ko čakam na ugoden dan za izlet do Kranja ali/in Ljubljane, pa me še zanima kakšno je vaše mnenje o NIKE Air Max Moto, ki so sedaj v Hervisu kar ugodno znižani. Za kakšen teren, za kakšen tip noge in teka? Opis na spletnih straneh je bolj tako tako.
Uporabniški avatar
 Nadj@
EVicA napisal/-a:pa me še zanima kakšno je vaše mnenje o NIKE Air Max Moto, ki so sedaj v Hervisu kar ugodno znižani. Za kakšen teren, za kakšen tip noge in teka? Opis na spletnih straneh je bolj tako tako.

Jaz jih imam in moram reči da sem kar zadovoljna z njimi, sicer sem do zdaj opravila samo dva treninga ampak mislim da so ful dobre. V trgovini so povedali da so dobre tako za asfalt kot za naravne terene. meni odgovarjajo zato ker imam občutljive pete še bolj pa sprednji del stopala
Uporabniški avatar
 ts čopova 14
nike air max moto je relativno stabilen copat, primeren tudi za težje tekačice, saj je copat dobro blažen tako spredaj kot tudi zadaj. Je pa to copat za rahle do srednje pronatorje, zato jih dobr sprobaj,da te ne bodo nesle na zunanji rob, če imaš normalen lok in nimaš težav s pronacijo. Za makedam je pa tko, da ima copat, kot se mi zdi, v peti odprto air max blazinico, ki pa ni najbolj primerna za tek po makedamu, saj je tveganje, da se predre od strani, kar precejšnje.

LP TS Čopova 14
Uporabniški avatar
 Athena89
kaj pa menite o mizuno wave persiut - tekaški copat leta v hervisu?
Uporabniški avatar
 ts čopova 14
hm...to je copat, ki je primeren za tekače začetnike, ki želijo lahek copat z optimalno ublažitvijo udarcev, primeren pa je za vse tekaške površine. Je pa tako, da nima kake posebne tehnologije skrite v sebi, le gumijast wave sistem (če se ne motim),blaženje z klasično brizgano peno in na peti majhen del karbonske gume x-10 proti obrabi. tako da ga nebi priporočal izkušenim in zahtevnim tekačem, ker gre za precej osnoven model.Je pa kar stabilen zaradi deljene pete, primeren pa le za normalen nožni lok brez pronacije in supinacije.

LP TS Čopova 14
Uporabniški avatar
 EVicA
Je pa to copat za rahle do srednje pronatorje, zato jih dobr sprobaj,da te ne bodo nesle na zunanji rob, če imaš normalen lok in nimaš težav s pronacijo.

Potem pa brezveze, da sploh hodim probavat, ker imam ravno nasprotno, povdarjen nožni lok.

kaj pa menite o mizuno wave persiut - tekaški copat leta v hervisu?

Meni osebno (ozka noga in povdarjen nožni lok) totalno ne ustreza - kot bi obula cokle. Kaj več pa že ne morem povedati o njih, ker sem jih sezula hitreje kot obula.
Uporabniški avatar
 ts čopova 14
ja, evica, pol je zate nabolj primeren copat z max blaženjem, kot je že omenjeni wave rider, lahk pa tut probaš pegasusa 2005, je primeren za omenjeno podlago, vendar je mogoče malo širši.Bolša bi bila varianta pegasus 2004, ki je tut max blažen, pa še v ožji različici je bil dobavljiv. kolk maš pa cifro? mogoče ga pa še kje najdemo zate... ?
Uporabniški avatar
 EVicA
Cifro imam 39-40 odvisno od znamke, vendar bo potrebno probati, ker nisem imela Nike copat že več kot 10let, mizuno pa sploh še nikoli. :oops: Upam da jih imajo v TS Kranj na zalogi.
Uporabniški avatar
 adrian
hoj

moje izkušnje pri nakupu tekaških copat so čisto "trotlziher" :shock: :shock: . To pomeni, da sem prvih 6 parov vrgel stran po 20 km, ker mi niso ustrezal. Zdaj sem našel 7 par ki mi je super, to je asics F5 raverunner tn546. Vsak ima svoj stil teka, svojo geometrijo stopala, zato isti par copatov enemu super leži, drugemu pa je neudoben. Zato je težko dati kak pameten nasvet 8)
Uporabniški avatar
 admiral
Še moj skromen prispevek z vprašanjem :

Predpostavka : imam 74 kg, srednja (kdo bi vedel?) pronacija.
Letošnje poletje pretekel v zgoraj omenjenih Mizuno Wave Pursuit (kakih 500 km, vkljucno z 21 na LM).
Rezultat : Vidna izrazitejsa obraba na zunanjih delih pete. Na levi nogi sem celo "prebil" crno plast gume, in ze nacenjam belo :)
Tezave : Vcasih Ahilova, vcasih kolena (ampak mogoce je tu EMSO zacel kazat zobe :)

Torej uradno iscem novo resitev in sem neodlocen med :

Mizuno Wave Rider
Nike Air Pegasus
Mizuno Wave Precision
Adidas Supernova (Control?)

Imate morda izkusnje z njimi?
Vesel bi bil vsakega nasveta. Hvala :)
Uporabniški avatar
 ts čopova 14
glede pronacije priporočam, da kje opraviš analizo teka, toda opisane spremembe na copatih kažejo na kar konkretno pronacijo. bolečine na notranji strani kolen so specifičen znak za prisotno pronacijo. torej odsvetujem copate nike air pegasusu, mizuno wave precision in wave riderja. zadnji je sicer za primeren tudi za rahle pronatorje, vendar je že pri srednji pronaciji neučinkovit. primerni so vsi adidas control copati, mizuno wave exodus, reebok premier road plus in premier road 3, tudi asica 1100 in nike air structure triax

LP TS Čopova 14
Uporabniški avatar
 Athena89
neki še naj js vprašam... je zelo narobe, če nimaš pronacije in si kupiš copate, ki so namenjeni tistim s pronacijo? :oops:
 ejackson
Zdravo...Tečem 3x tedensko, večinoma po utrjenih goznih poteh, kdaj tudi makedam, asfalt zelo malo...Moje dotrajane Puma superge potrebujejo zamenjavo...Na superge.si sem si ogledal nekaj modelov, pa me zanima vaše mnenje...Iščem predvsem superge za tek po gozdu oz. tam do 85% gozda...Težav z pronacijo nimam oz. imam normalno pronacijo...Ker so mi te Puma superge dobro služile bi kar ostal na Pumi... Toda na tem forumu sem zasledil, da ni dosti uporabnikov Puminih superg...Zakaj??? Ok... Modeli, ki so mi padli v oči... Puma Thiella XCR II, Mizuno Wave Ascend, Adidas Response TR, Reebok Premier Trail, Nike ima toliko modelov da se ne znajdem... Hvala za vašo pomoč...

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA