dpop napisal/-a:
1660 Darko
P.S. Me pa zanima kako "down-under" izgledajo "gorski teki"...
a tečeš na gor ali na dol... glede na to, da je zemlja okrogla
in da na severni polobli pri gorskih tekih tečeš "na gor" potemtakem
na južni polobli tečeš na dol... ali kako...

Ja DPOP to je pa samo MATEMATIČNO SE LAHKO IZRAZIMO!
Mislim da Daneji ta naklon, ki je bil na Novi Zelandiji ne odgovarja preveč, ker je nagnjena dežela stran od sončne strani alp.In ker je bilo toliko naklona, ni imela prave težnosti, ki bi jo nagnilo k stopničkam za prvo mesto.
Skratka kakor si se ti zadnjič matematično izrazil.Ko ona naredi dva koraka naprej konkurenca naredi samo enega naprej.Torej je potencialna kandidatka za sam vrh, ker pa je nekaj časa bila na visoki nadmorski višini nekaj ur.Vpliv letalskih turbulenc ADRIA PRESS, pa ji je višinski zrak naredil zbrko za sam vrh stopničk.
TOREJ ČE ŠE ENKRAT MATEMATIČNO IN FIZIKALNO SE IZRAZIMO, JE BILO TO ZANJO OGREVANJE ZA OLIMPIJSKE IGRE V PEKINGU, KJE BODO NASLEDNJE OLIMPIJSKE IGRE.TAM SE BODO PA FIZIKALNI ZAKONI OBRNILI NJEJ V PRID
Ker pa ni mogla nazaj gor, ji je težnost zopet povzročila preglavice in domotožje po sončni strani alp.
In ker ji je povzročila nepravilno težnost, ni dospela priti v pravem času na vrh stopničk.
Tako se lahko linearno vidi, da si močno želi vrnitve na Sončno stran Alp, kjer bo pokazala BOGA SVOGA vsem jodlarjem.
TO JE EINŠTAJNOVA TEORIJA

, RELATIVNOSTI RAZPONA ZMAG!
čao!
TOMAŽ ZUPANČIČ
...danes je tvoj dan, izbira je tvoja...
http://www.adolimpik.com/