teorija in praksa športne (ne le tekaške) in zdrave prehrane - vaše izkušnje, potrebe, vprašanja in nasveti, ...
Uporabniški avatar
 nada
Ja, kovit ta prvi rekreativec gre definitivno samo na dobro domačo dolenjsko hrano brez dodatkov, tisti ki smo daleč za njim, pa se filamo z geli....če so pa tko fino sladki :lol:
 kovit
nada napisal/-a:Ja, kovit ta prvi rekreativec gre definitivno samo na dobro domačo dolenjsko hrano brez dodatkov, tisti ki smo daleč za njim, pa se filamo z geli....če so pa tko fino sladki :lol:

kaj pa je dobra domača dolenjska hrana?ja gela pa jest še nisem probu, morm še mal preštudirat tele nasvete od drugih.
Uporabniški avatar
 nada
Ja, masten pujs, pa tenstan krompir Igor po imenu.....
 kovit
nada napisal/-a:Ja, masten pujs, pa tenstan krompir Igor po imenu.....

ja kva pa liter al pa raj dva cvička?
Uporabniški avatar
 Darja
Tudi jaz imam podobne izkušnje kot Tadeska, poleg tega mi je pa še muka pit vodo iz plastičnega glaža med tekom, ko me zihr še kdo rukne :x , pol si pa vodo v nos zlijem namesto v odprtino, ki je temu namenjena in sploh zganjam en velik cirkus okrog tega, zato bom letos vzela tekaški pas, se oskrbela z vodo :drink , pol se pa le merkejte. :--
Uporabniški avatar
 alan
Kovit, jaz ti predlagam, da na poti kaksno banano pod zob vrzes, pa nekaj kockic sladkorja v pest in jih pocasi 'unicis'... Lahko precej zmanjsas moznost, da te bo zmanjkalo, sicer pa ti ne bo vzelo prevec casa... Ce bos imel kaksen gel v zepu, pa bos to se bolj elegantno speljal... (ali pa ne :wink: )

Preverjeno tudi na daljsih razdaljah! Sicer je pa samo od tebe odvisno, koliksno kolicino hrane potrebujes! Jaz je recimo na 21km do 1:30 ne potrebujem skoraj nic, po 25km pa me lahko v trenutku zmanjka... Me pa niti malo ne mika preizkusat kje je ta meja pri dolocenem pulzu... :?
Uporabniški avatar
 Vlajko
Kdor nima ravno zmagovalnih ambicij (npr. jaz). :arrow: Tik pred okrepčevalnico preideš v hojo, med hojo popiješ kozarec, nato pa zopet stečeš. Izguba časa je veliko manjša kot izguba tekočine s kozarca, če piješ med tekom ..... :D :wink:
 Tadeska
Darja, potem si pa pomahava! letos bom mela jst tud pas z bidonom :D
Uporabniški avatar
 Junc
Tudi jaz razmišljam o pasu z bidonom. čeprav me prepričujejo, češ da me bo motil, ampak do sedaj nisem mel težav z njim. Tako da se lepo založim z vodo, pa gelom, pa jem in pijem kadar me je volja, med samim tekom. Mogoč se ustavim, pa razgrnem dekico in naredim piknik :lol: :lol:
Uporabniški avatar
 Darja
O.K. Tadeska, jaz sem pa že globok razmišljala, če ne bo zgledal preveč trapasto, ampak konc koncev to že ni več moj problem. Je pa komot. In pas popolnoma nič ne moti.
Junce, dekico pa le vtakni za pas, jaz lahko prispevam kakšno kračo pa :toast: , sigurno se bo še kdo ustavil, pa še zmeri lahko pridemo s tistimi z 42-ke na cilj. Sej se ne bo vedl komu ploskajo. :roll: :wink:
LP, Darja
Uporabniški avatar
 Darja
Vlajko napisal/-a:Kdor nima ravno zmagovalnih ambicij (npr. jaz). :arrow: Tik pred okrepčevalnico preideš v hojo, med hojo popiješ kozarec, nato pa zopet stečeš. Izguba časa je veliko manjša kot izguba tekočine s kozarca, če piješ med tekom ..... :D :wink:

Ja, vem, Vlajko, vse živo sem že poskusla, v najboljšem primeru sem naslednja 2 km kolcala, pas je zakon. Sicer je pa na cilju zmagovalec prav vsak :clap: :D
 slovenski bekele
Moj trener pravi da naj pred treningom nič ne jem in res je najbolje tako ker za tek ni potrebno le fizična pripravljenost. Moraš biti priprajen tudi duševno npr. si moraš zastaviti cilj da pred tekmo ali treningom ne smeš nič pojesti. Kar probaj enkrat pred kašnim treningom za foro nekaj pojesti potem boš videl ali se splača ali ne?
Uporabniški avatar
 mirc1
Povejte mi ali je dobro gel pojesti tudi pred tekom na 21km.
Uporabniški avatar
 MihaPR
Odvisno, kako si navajen. Samo ne eksperimentirat.
Uporabniški avatar
 mirc1
pa je kdo že probu.Ka jest ka pojem tole med tekom dobim full energije tko da lahko dost bl hitr odlaufam.Nism pa še probu tole vzet pred tekom?

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA