Forum za opise in izkušnje iz tekaških prireditvah. Povejte, kako je bilo. Lahko ali težko, da gremo prihodnjič še mi zraven :)

Moderatorji: ero, AVI

Uporabniški avatar
 jcerni
Lepo je teči na tekih, ko se zbere tako veliko število tekačev. K temu pripomorejo različne proge od 10, 21 in 42 km. Prijala je glasba v živo. Profesionalni komentarji obeh moderatorjev. Peter Kavčič je bolj skrbel za napoved proglasitev in strokovnih komentarjev. Med tem, ko je drugi komentator skrbel za splošne informacije in prijetno vzdušje.

Kako so tekačice in tekači prihajali v cilj, pa si lahko ogledate na spletni povezavi.
Nazadnje spremenil jcerni, dne 25 Okt 2005, 19:00, skupaj popravljeno 2 krat.
Uporabniški avatar
 Damijan
Še moje poročilo: če bi ocenjeval prireditev s šolskimi ocenami: -5.

Torej: organizatorju sam ne morem očitati prav ničesar: res so bili obljubljeni štartni boksi in res je na 2,5km pisalo voda: 100m, pa je ni bilo... Joj, pa štartalo se je celo min prehitro, oh groza. Pa kaj, nič od tega ni bilo kritično za moj nastop. Zato tisti minus pred 5. Aja, mogoče pogrešal malo več stimulansa s strani speakerja, pa Stroji so bli prejšnja leta zakon. Škoda.

Nova trasa: ful OK. Manj ovinkarjenja. Zato, ker si med ljudmi. In teh je bilo kar nekaj, se mi zdi, sploh na križiščih in drugih bolj "in" punktih. Pa ker na koncu takorekoč padeš v cilj, nič več cik-cakanja.

Okrepčevalnice: bravo, kemik, in hvala tebi in vsem ostalim prostovoljcem. Po mojem ste delo opravili brezhibno, jaz nisem pogrešal prav ničesar.

Sedaj pa moji osebni feelingi: meni pač veliko pomeni, da dogaja. In gužva na maratonu mi je kul. Kljub temu, da to (lahko) pomeni kak kiks v primerjavi z vaškimi prireditvami. Začetek nekoliko previdnejši, pulz hitro poskoči, vendar zaradi prehlada ni dober pokazatelj. Do 5k torej zadržano (pulz 150-155), potem malo pospešim. Res malo, par sek. na km. V glavi kujem taktiko: česa sem sposoben letos? Kaj mi dovoljujejo noge, kaj srce? Nič, do polovičke se predam toku, za razmišljanje bo dovolj časa, ko bo manj tekačev na štreki. Pridno papcam gele, 6 jih tovorim s seboj. Prvi krog mine svetlobno, ura: 1,34. Kul, za 3,15 ful rezerve. Bi šlo 3,00? Težko, to bi pomenilo cca. 4,00/km. Jok, ne letos. Kakorkoli, počakal bom do kakega 32. kilometra, potem pa, da vidimo: bo visok pulz pomenil trk v zid?

Slovenska mine hitro, Dunajska je daljša: ravne ulice in veter v hrbet mi pomenijo novo motivacijo, začnem loviti prve maratonce. Do obrata jih ujamem kakšnih 10, nato se odločim za skupino, ki bi mi nudila zavetrje. Ne zdržim dolgo, prepočasni so. OK, nova taktika: tek do naslednjega pred mano, kratka pavza v njegovem zavetrju, pol pa šus naprej. Psihološko deluje fenomenalno. Počasi se začnem zavedati svojih nog, predvsem meč, a ni panike. Jem sotekače! Kje je kdo s podobnim tempom? Zgleda, da se je večina preveč zagnala v prvem krogu, ne dočam nikogar s podobnim ritmom. Potem pride 32km - čas: kar nekaj pod 2,15, torej ful rezerve. Počutje OK, pulz stabilen, ne raste (okoli 160-163/min). A bomo malce dodali? Jep, ampak po unem, za moje pojme najbolj patetičnem delu proge (kaj te vem, kak se reče tistim rovtam 5 km iz centra LJ...). Ko je tudi to mimo, je do konca itak le še 5k. OK, baterije še niso prazne. Klanček do Večne poti pohrustam za malico, nato se začne ciljni finiš. Dolg finiš. V glavi se že veselim 6. maratonskega skalpa. Leti, veter spet v hrbet, navijačev spet vse več - in to pomaga. Kaj bi šele bilo, če bi tekel v TF majčki. 41km: zdaj pa na škrge. Ful ljudi, kakšen občutek. Tega ni na vaških dirah, tega ni niti v Radencih. Preverjeno. Še ovinek, dva, že slišim speakerja. "V cilj se približuje tempo tekač...". Res, zadnji km ni tistih par metrov odtekel pod 3,40min/km. Pulz: rekordnih 184. Drugi krog skoraj dve minuti hitrejši od prvega. In...to je to. Čista sreča! Sem se spomnil Inotovega posta: 42k z nasmehom na obrazu!

Na koncu počakam še Klateža, pa KacJ-ja, srečam nekaj znanih fac, se prepustim 25min masaži (škoda, da dedek mraz ni ful bogat, bi mu kar za oni masažni aparat pisal...), poslušam, kdo še prihaja v cilj. Nato še čvek, na tuš v Tivoli, kjer naredim še šest sprostilnih dolžin.

Skratka: še en res lep jesenki tek...

Aja, Vegi, mašina si! Čestitam!

PS: ko sem prišel domu, me kličejo starši, "na Dnevniku si, kaj si ti dvignil roke v cilju?" Ja, tudi jaz...
Uporabniški avatar
 runner
milkec napisal/-a:Naj se ve, kdo je bil na prvi strani RTVSLO.si
Niso bili Kenijci in ostali vrhunski športniki, temveč pravi rekreativci!

:-)

slika je lepo ujela kako sva se pocutila danes...

Ljubljana je imela svoj praznik... in mi z njo:

000
001
002
003
004
005
006
007
008
009
010
011
012

Stane in ostala banda... hvala za vse!
Vidimo se na 11ki...
Uporabniški avatar
 MatjazV
Naj začnem s sobotnim dogajanjem, ki je bilo zastavljeno kot otvoritev 10. LM.

Spremljali smo Lumpi tek za otroke, rolkanje, humanitarni oz. donatorski tek ter otvoritveni tek sledila pa ste še testeninka in koncert.

Vsepovsod smo lahko srečevali tudi naše forumovce. Že v soboto je organizator poskrbel za vrsto presenečenj. Eno manj posrečenih se je pripetilo na testeninki ko je v pičlih 20-tih minutah zmanjkalo testenin. Preostalo nam ni nič drugega kot da so takoj poiskali ustrezno nadomestilo - PIVO.

Nekaj slikc s sobotnega ogrevanja.

Nadaljevanje sledi...

MatjazV
Uporabniški avatar
 Arapc
Evo, da koncno se jaz enkrat dodam svoje porocilo s teka na forumu, ceprav sem registriran ze kako leto.
To je bilo zame prvih uradnih 21km in tec sem sel z zeljo, da srecno pridem na cilj, neglede na cas. In...uspelo mi je, z veliko rezerve na koncu. Cas tokrat ni omembe vreden, vsekakor bo naslednjic ze omembe vreden :)
Glede organizacije nimam pripomb, ker sem doslej tekel po tekmah, ki se organizirajo na povsem drugacen nacin, tako da zame je bilo vse ok. Tudi gnece na startu zame ni bilo, samo teci si moral po pravi "spuri", cisto ob robu ceste, pa malo se po kolesarski stezi, kjer ni bilo nobenih, ki bi me ovirali.
Prvi del teka,....hm, super. prehiteval vse po vrsti. Srednji del teka se niti nismo prehitevali, zadnji del je bil pa bolj zabava, ker sem spremljal tekaca, ki se je namenil s stavo doseci dolocen cas, pa ga je proti koncu zmanjkovalo in tako so naju prehitevali vsi povrsti. S spremljanjem sem ga vlekel dalje, hkrati se pa nisem ravno pretegnil. Itak sem si rekel, da tokrat je vazno da pridem cez in vidim koliko je dejanskih 21km. Tako mi je ratalo, ceprav do zadnjega dne pred nastopom nisem vedel, ali bom tekel ali ne, zaradi poskodbe stopala. Samo mi je ratalo to nekako sanirati in lahko recem samo da je bilo res super.
Forumovcev sem vas videl veliko, samo ce nebi imeli napisov na majicah dejansko nebi vedel kdo je kdo.
Uporabniški avatar
 MatjazV
No, pa sem spravil pod streho tudi 10 LM.

Udeležil sem se vseh 10. tekmovanj in moram reči, da se je v vseh teh letih veliko spremenilo. Poleg enormnega naraščanja števila sodelujočih je bilo še največ sprememb v trasi proge ter mestih štarta in cilja. No, tudi testeninka se je selila z enega konca na drugega. Meni je bilo še najbolj všeč na Ljubljanskem gradu.

Letošnja trasa proge maratona je, po mojem, med vsemi najboljša. Škoda, da niso spremenili še tisti, najtežji del. Matranje okoli Brda me vsakič najbolj zdela.

Publika ob progi nam je bila v veliko pomoč, še posebej tam, kjer so stali forumovke in forumovci - hvala za vspodbudo.

Tudi analiza je bila številčno dobro zastopana. Po daljšem času so se nam spet pridružili posamezniki, ki jih že nekaj časa ni bilo na spregled (Oranžni Slon ...).

Nekaj od današnjega dogajanja s proge in analize je zabeleženo v slikovnem materialu, ki ga lahko pregledate TULE.

Čestitke vsem, ki ste se danes matrali na ali ob progi!

LP

MatjazV
Uporabniški avatar
 kustus
LP

no tisto za vodo je bilo že omenjeno. Mene je pa predvsem motilo kako to da od dela kjer so se odcepili 21,42 km tekači ni bilo več KM oznak. Do tam so bile po dvojne za njih in za nas od 7km naprej pa ni bilo moč postaviti še tiste tri table. Ker sem tekel na čas (svoj naj) sem štopal vsak km posebej ko pa je zmanjkalo tabl sem bil kar malo zgubljen.
No važno je da sem na koncu dosegel cajt ki je bil še malo boljši kot sem računal.
Uporabniški avatar
 Dule
Ja luštno je blo :D :D

Čestitke vsem za dosežke, vsak je zmagovalec, ki pride do cilja :clap:

No jaz sem letos diskvalificiran saj sem po prvem krogu zavil lepo po francosko v cilj :( Nato pa hitro med TF navijače na Pijin "štant" (saj veste kje je bilo to :P ), kjer sem prebil še dobri dve uri. Ja luštno je navijati za vse, ki ste premagovali še zadnje metre na maratonski razdalji :D . Res so to posebni občutki ko ti uspe priti do cilja 8)

Na poti proti "štantu" sem zagledal policijsko varstvo in nato je odbrzela mimo prva tekačica za katero sem šele, ko je bila že mimo ugotovil, da je to verjetno naša Vegie. Čestitke Veggie za neverjetno brzino :clap: :cast1:

Za zaključek pa sem zavil še na analizo, kjer je bilo veselo vzdušje TF-ja.
Lepo je bilo videti same znane obraze, nekatere sem videl po že kar dolgem času :P . Se zopet vidimo na naslednjih prireditvah :) .

ČAU ČAU
Uporabniški avatar
 Andrejc
Hmm, le kdo bi to bil? :wink: :P (našel sem na rtvslo.si)
Slika

Runer in dedič: čestitke!!

Čestitam tudi vsem ostalim, bilo je super.
 tae
In zdaj še moja malenkost. Tekel sem na 10 km. Na ljubljanskem maratonu sem bil prvič. Cilj mi je bil na 10 km pod 47 minut. Proga je bila menda dolga 10 km in 500 metrov. Tekel sem 46:21, kar pomeni, da sem svoj cilj izpolnil in tako postavil osebni rekord. Če sem prav preračunal naj bi bilo na 10 km to 44 minut. Z rezultatom sem zadovoljen, saj sem se tudi na skupni razvrstitvi uvrstil med prvih 100 (točno ne vem), kar je solidno za tekača začetnika.

Imam pa komentar glede vode, saj smo si jo morali tekači na koncu proge sami nalivati iz velikega soda, kar je precej zamudno.

Za konec imam še eno vprašanje. V razpisu piše, da vsi prejmejo priznanja z vpisanim časom, pa so jih prejeli le tekači na 21 in 42 km, mi na 10 pa ne. Kako je s tem ?
Uporabniški avatar
 MihaPR
Kolikor vem so bile diplome že na cilju, tisti ki jih nis(m)o prevzeli pa jih bomo upam prejeli po pošti :)
Uporabniški avatar
 Junc
Pretekel sem svojo prvo 21-ko. Ponosen sem, ker mi je uspelo, razočaran, ker sem mislil da bo hitreje. Bom pa naslednjič bolje (Kras vabi).

Hvala TF za spodbudo (hvala ERO za spodbudne besede, ko sem imel ravno krizo).

Je blo pa boljše, kot sem pa mislil da bom. Občutki mi šele danes prihajajo. 8)
Uporabniški avatar
 mazi
Ojla! :wink:

Tudi midva z Lili sva uspešno pretekla svoj prvi uradni polmaraton! Z organizacijo, vzdušjem, progo in sploh z vremenom sva čisto zadovoljna...

Čas pa sva dosegla 2:10'' min ravno tako kot sem napovedal...

Skratka lep dan in ponosna sva nase in na vse tekače!!! :lol:
Uporabniški avatar
 Moki
No pa še jest, :wink:
mojih prvih 42km je za mano. :lol:

Želje: glede na stanje kolena so bile 42 preteči v mislih pa je bil čas 3,59.59 in ..........izšlo se je.
Prvi krog kar malo prehiter, pod 1,50. Potem pa je bila gužva manjša- oz. je ni bilo več, navijačev manj- razen TF-jevcev, ki ti dajo kriila.
Na 32km kriza "koleno", v mislih odstop, a je po parih minutah vseeno mašinca potegnila naprej, mal sva se z Janijem šlepala (in je šlo takoj lažje), zadnje 3km me je pa prišla spremljat-spodbujat še KaTka, tko da je bila proga vedno krajša- cilj pa bližji.
Na koncu sva se Sprinterjem bojevala s krči, potem pa so bili pa ob poti spet TF jevci- ta VIROZNI,a mislim da so oni odkričali svojih 42 - hvala :cast1: .
In potem se je prikazala fatamorgana- beri cilj in 5 min hitrejši čas od
željenega.
V cilju masaža in potem B-vitaminska analiza, savna, spanje... zdej pa že noge srbijo....

P.S. Hvala Rajkotu, s katerim sva se bojevala prvih 25km z ramo ob rami, žal so ga izdali krči, a vseeno čestitke, vseeno je na koncu tudi on pretekel svojega prvega.

Tkole je zgledu ljubljanski deseti (moj pa prvi maraton) iz moje prspektive.
Uporabniški avatar
 pettr
10 LM je bil odličen!!! :D

Te ogromne prireditve so mi všeč! Organizator res zasluži 5 minus. Minus, ker je bilo spet premalo WCjev na štartu; fantje smo sicer opremljeni z priročno multinamensko pipco ki nam omogoča "pipi" za vsakim foglom, a za nežni spol je to mnogo večji problem...Manjkala je še kakšna oznaka za KM, ter poizkus z štartnimi boxi ni uspel, a to ni bilo panike.

Vsa čast Kemiku in ostalim prostovoljcem ki ste delali na okrepčevalnicah! :D :D
Zato, ker se sploh spravite delati prostovoljno in z veseljem; sploh pa mora biti hudo, ko nonstop priletava do vas horda zadihanih, slinastih in "full se mudi pa zdele prec če ne bom kr dol padu" rekreativcev.
Kemik, fino da si nam opisal pogled tudi iz tvoje strani "okrepčevalnice"; bomo tudi mi strpnejši pri kritikah... :P :P

Na velikih tekih mi je vedno v veselje spoznavat forumovce ki jih drugače poznem le preko postov; hvala za prijetno čveko NatašiB, Ani in drugim ter Pii za huronsko navijanje 1 km pred ciljem.

Publike je bilo letos ogromno, prireditev je res uspela; tudi bravo vsem navijačem, brez vas pač ne gre in vejte da zeloooooo pomagate!

In bravo Runnerju in dedicu; že tako je vzpodbudno videti oče sinovsko navezo na tekih, pa še krasno vajino fotko so objavili...

Bravo vsem ki ste uspeli in pretekli!
:D :D :D

Pa še moj uspeh: ponosen sem ker mi je uspelo drugič preteči 21km. Z nasmehom; po planu; s pravim tempom, mogočnim šprintom in skokom skozi cilj! Cilj sem izpolnil, za 32 minut sem izboljšal junijsko 21ko ko sva bila z IgorjemOK absolutno zadnja s časom 2:42 :roll: :roll: kdor zna pač zna :D :D

Na analizi se vidimo pa naslednjič!
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 13

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA