Forum za opise in izkušnje iz tekaških prireditvah. Povejte, kako je bilo. Lahko ali težko, da gremo prihodnjič še mi zraven :)

Moderatorji: ero, AVI

kristina
Hoj,
hvala vsem za čestitke. Jaz sem bila včeraj res kar razpoložena, tako, da sem že na startu rekla, da vse kar bo nad 1:33, bo razočaranje. No, potem je šlo pa še malo hitreje. Ob prihodu v cilj me niso opazili (čakali so pač Natašo Nakrst), tako, da sem bila jaz že eno minuto v cilju, ko so oni še kar čakali zmagovalko polmaratona. Zmeda je bila kar velika, tako, da v končni fazi še sama nisem vedela katera sem. Pol minute pred podelitvijo so mi le povedali, da sem prva, z vprašanjem - od kje si se pa ti vzela? Res sem se prav zabavala.

Čestitam vsem, ki ste včeraj tekli, posebno pa Veggie (to mi pa itak ni jasno kako lahko nekdo tako hitro teče).

Pozdrav, Kristina
 alpek
Še jaz se oglasim. Moja druga polovička po enem letu. Rezultat izboljšan za slabih 10 minut, počutje slabše kot na prvem MM. Več bo treba vložiti v priprave med letom.

Tudi sam bi pokritiziral vzdušje na štartu, ki ga sploh ni bilo, posebej še v primerjavi z lani. Lani so mi Stroji ostali v spominu in sem pričakoval, da bo letos nekaj podobnega, vendar ni bilo nič iz vsega skupaj.

Trasa mi je bila všeč, boljša od prejšnje.
Motilo me je, da so rekreativce na 10.5 km spustili prehitro z verige in potem so nas ta hitrejši že sredi dunajske ujeli in prehitevali na vse mogoče načine, tudi bolj grobe.

Na okrepčevalnici se mi je zgodilo, da sem moral na bogi kozarček vode čakati več kot 30 s. Vsa čast tistim, ki ste bili prostovoljci, se mi pa zdi, da bi organizator moral bolj misliti na te stvari in malo bolj podpreti delo na okrepčevalnici.

Zelo dobro organizirani teki za otroke in dogajenje ob maratonu.

Še vedno se mi zdi, da je bilo ob progi premalo navijačev (mislim predvsem na domačine) glede na to, kaj se jim je dogajalo pred vrati. Če sem lahko sam pripeljal navijače iz 70 km oddaljenega kraja bi lahko tudi v Ljubljani naredili malo več za promocijo, ne pa da je to za ostale, ki ne živijo s športom predvsem nujno zlo v iskanju prehodnih cest in izogibanju cestnim zaporam.

Na koncu hvala še MajdiPR za spodbudne besede in čestitke vsem forumovcem, ki ste premagali sami sebe in druge.
 mava
Čeprav se nisem nič kaj preveč oglašala na forumu, sem šla včeraj na 10 km. In bilo je NEPOZABNO!
Vzdušje na taki masovki je res enkratno!! To je bila moja prav udeležba na katerikolem takem srečanju, tako da ne vem, kakšna je bila organizacija prejšnja leta, meni se je letos zdela dobra.
Ene 10 dni pred tekmo sem šla preteč to progo oz. pol proge, tako da sem jo imela naštudirano. Šla sem na sistem: tek+hoja.
Začela sem počasi, se nisem dala potegniti hitremu štartu ostalih. In prvi del proge sem ene 3x šla nekaj časa peš. Moj čas je bil 1:16, s čimer sem zelo zadovoljna, ker si nisem postavljala nobenih nerealnih ciljev, pa tudi forsirati se nisem hotela.

Skratka, men je bilo všeč, da je bila to takšna množična prireditev, ki naredi prav posebno vzdušje in vesela sem, da sem bila del tega!
Uporabniški avatar
 strelec
Sam sem včeraj tekel svoj drugi maraton in bil kar zadovoljen s časom, čeravno sem čutil, da mam še nekaj rezerve. No, čas (3:47:47) je bil zame kar zadovoljiv, glede na to, da sem se letos vseskozi ubadal z nekimi zdravstvenimi problemi.
Proga je bila ok, tudi vreme, tudi publika ob progi, rad bi pa opozoril na totalno nešportno in nesramno obnašanje nekih tekačev, ki so se moji 54-letni materi, ki je drugič v življenju premagovala polmaraton (potem ko je prebolela raka na dojki), nekje na sredi proge dobesedno drli "dol se spravi stara, kaj iščeš tu". Na te besede t.i. " tekačev" enostavno nimam komentarja in tudi odnos do drugih sotekačev te naredi pravega športnika. Kar ti idioti vsekakor niso!
Drugače pa je sama organizacija bila po moje na višji ravno kot prejšnja leta, le ciljni prostor je mogoče marsikoga zmedel, nekateri so pač mislili, da je cilj že na mestu, kjer je (vsaj ob mojem prihodu v cilj) stal napovedovalec in tudi sam sem hotel že odnehat na tistem mestu, potem pa sem vseeno uvidel, da je pravi cilj kakih 50 naprej.
V glavnem, zadovoljen sem sam s sabo in organizacijo in upam, da bodo kaj pozitivnega z Lj maratona pobrali tudi organizatorji Maratona treh src v Radencih.
Uporabniški avatar
 Coyote
Tudi jaz sem dočakal svoj prvi polmaraton.Občutki so odlični kljub bolečemu kolenu.Moj rezultat 2.01 sicer pod pričakovanji, vendar glede na moje izkušnje kar dober.
Pozdravljam prijatelja Andrejca in mu še enkrat čestitam za izboljšan rezultat iz lanske 42-ke.
Hasta la victoria para siempre amigo!
Čestitke tudi vsem ostalim maratoncem in maratonkam.
Uporabniški avatar
 bojanu
Še moja spoved: premalo dolgih tekov, drugače v skladu s pričakovanji, kar pomeni, da sem še kar poslušal glavo :lol:
Dobre štiri ure in pol za prvi maraton. Prva polovica tempo okrog 6 min/km. Tam nekje od živalca sta se mi pridružili Mojca in Marina, s katerima smo bili trojka na teku trojk, ki sta štartali malo kasneje. Drugi krog smo malo upočasnili (se mi zdi, da bolj iz spoštovanja še enega kroga in nenadne praznine na Dunajski, kot iz neke resnične potrebe), a nekje do 28. km pretekli za 20 s/km počasneje kot prvi del. Potem je Marina ušla, Mojca ji presenetljivo ni sledila, kot se je to dogajalo na treningih, tako da sva z istim tempom kljub že malo trdim nogam napredovala do Večne poti. Kakšne 4 km do cilja, na klancu navzdol, se je že pošteno čutila utujenost v nogah-bi raje tekel navzgor, kot navzdol :shock: Tempo padel na 6:45, Mojca mi je malo uhajala, a sem jo še na Prešernovi ujel, tako da sva skupaj pospešila proti cilju. Še nekaj hitih korakov za kamero in bila sva v cilju.
Pulz v povprečju na 84% maksimalnega, dosti konstanten, tako da je bila splošna kondicija kar v redu, bolj zahvaljujoč kolesu kot teku. Le dolgih tekov je bilo premalo, pa tudi čez 30 km nismo uspeli priti. Smo pa cel maraton pretekli in kakšne res hude krize tudi ni bilo.
Zanimiv je bil prvi komentar tasta na cilju: nisem mislil, da vama bo uspelo :!: :?: Po pravici povedano tudi sam še poleti nisem resno razmišljal o maratonu. A premagan slovenski alpski maraton in malo gorenjske žilice za prišparano štartnino sta opravila svoje in vesel sem, da je bilo tako :D
 kemik
Lepo da ste (v veliki večini) zadovoljni z oskrbo na okrepčevalnicah, tega smo (sem) kot prostovoljc najbolj vesel. Se zahavljujem za pohvale prostovoljcem, nekateri ste celo omenili mojo malenkost :D . Seveda je še veliko prostora za izboljšave, zelo pa bi pomagalo, če bi bilo več ljudi pripravljeno delati na postojankah. Z mnogo večjim številom ljudi (recimo 10 na Enervitu in 10 na vodi) bi morda sproti oskrbeli celo veliki naval v prvem krogu. Tako pa smo imeli 11 ljudi za 7 miz. Od tega, sem jaz poklical še prijatelja (navdušen kolesar) in zmotiviru sošolko (vedno rada pomaga) ter se prijavili kot prostovoljci v petek (2 dni pred maratonom) na zaključni slovesnosti na Malem lipoglavu (30 kolesrskih vzponov na Mali lipoglav). Bolj po naklučju torej (prijatel in jaz sva se prijavila že 2 tedna prej, samo naju organizator malo pozabili oziroma so naju imeli za medicinca :shock: ). Brez nas treh, bi bilo tam verjetno 7 ljudi za 7 miz :( (imam že ogledani 2 novi prostovoljki, po celoletnem tretmaju bodo zihr sodelovale :D ) .

Fotr:

Kar se tiče dvojnih meril je pa tako, da so vsi enakopravni, samo nekateri so bolj. Kolesarskega spremstva Kejžarja sicer nisem opazil, so pa imeli Kenijci v drugem krogu s sabo kolesarja, ki jim je bidon nosu (vsak svojega, tisti ki je malo zaostal (mislim da številka 8 ) ga ni imel). Izjem ne bi smeli tolerirati!

pementos:

Kar se tiče primerjave LM in maratona v Radencih.
Žal je primerjava skoraj nemogoča. Zakaj?

V Radencih še nisem bil, vendar so mi ljudje iz LM povedali sledeče. Tam imajo gasilci na dan maratona vaje in zaprejo ceste (in verjetno tudi poskrbijo za varnost). Medicinci imajo vajo na terenu in zraven seveda poskrbijo za maratonce. Tam je tudi veliko turističnih kmetij, ki tekmujejo med seboj v čim boljši ponudbi (suho sadje in podobne dobrote). Baje tudi aktiv kmečkih žena speče vse živo. To je bolj iz mesta (na vasi) kjer ljudje še držijo skupaj in so pripravljeni kaj narediti. V Ljubljani pa se vsi bol zase brigajo in zelo malo ljudi je pripravljeno kaj narediti. Žal.

V Ljubljani, pa organizator plača vsa parkirišča (upam da dobijo popust) na Trgu republike, kot da ima tam avtomobile. Plača za zapore cest, plača policijo, ter potniški promet, ker mora preusmerit proge avtobusov. Poleg tega (po moje čisto po nepotrebnem) plačajo Kenijcem udeležbo (+pot +hotel +nagrade ) na maratonu. Naj se LM ne trudi biti nek velik maraton, gromozanski dosežek bi se mi zdelo, če bi ga "znižali" na nivo vaške tekme v tem smislu, da prebivalci živijo z njem. Bilo bi čudovito, če bi Ljubljana dihala in živela za maraton vsaj tiste 2-3 dni. Morda nagovor predsednika države, predsednika vlade (da sta pokriti obe polovici volilcev) naj se pridružijo spodbujanju tekačev. Morda tek znanih ljudi, kulturnikov... Maraton bi morali nekako vplesti v življenje glavnega mesta skozi celo leto. Recimo na mestnem (ali državnem) nivoju organizirati delavnice, ki bi začetnike pripravljala na 10km ali pa 21km. BREZPLAČNO! Pripravo pa naj vodijo znani športniki (Mravlje, Kejžar, ...). Morda podprto z pomočjo televizije (če noče nacionalka pa TV Pika ali Paprika). Ko bo dovolj zanimanja bo tudi nacionalka pripravljena sodelovati. Več udeležence, tako da niso preveč medijsko izpostavljeni. Vse skupaj pa naj podprejo ministrstva. Za zdravje (zdrav način življenja) in šolstvo (vzgajanje mladih) ter obrambno (naj vojska tala vodo in ostalo) recimo. Z (gromozansko) medijsko podporo komot spravimo zraven še 5000 tekačev (v nekaj letih recimo).

Morda tole zgoraj izgleda malo utopično, vendar v svojih (zelo) mladih letih sem živel v stari Ljubljani. Takrat je bila grozna, neurejena, morda lahko rečem da celo zanemarjena. Potem pa je g. Lovrenc začel z nekimi malimi prireditvami. Recimo prišel je popotnik Šeruga in predaval o svojem popotovanju. Na nekih stopnicah je nekdo brenkal na kitaro, pred njim pa je bila 1 bakla (ter pevka). Skratka malenkosti, ki so v staro Ljubljano pripeljala ljudi, za njimi pa je prišel tudi kapital. Velja omeniti, da so bile vse prireditve BREZPLAČNE. Morda potrebujemo samo neko novo kritično število tekačev (poleg obsoječih mačkov) ki bodo z svojim napredkom (kondicija, dobra volja, izgled) sčasoma pritegnili tudi druge. Mislim, da to že poteka, saj je vsako leto več tekačev (v Poletu je pisalo, kako skromni so bili začetki).

Skratka idej je veliko, prihodnje leto pa bomo lahko veseli, če bodo vsaj boksi na štartu. No, tudi to bi bil napredek :D .

Lp
kemik
Uporabniški avatar
 oranzni_slon
Pozdrav!

8) Najprej hvala vsem, ki so kakor koli pomagali pri izvedbi vcerajsnjega tekaskega praznika. :) Ne recem, da je bilo vse popolno ampak jaz nimam nikomur kaj ocitat. Posebna zgodba so ljudje, ki mislijo, da morajo se na WC z avtomobilom ali motorjem, ampak z njimi bi se morali ukvarjat tist, ki so za to usposobljeni. ;)
:) Moje priprave na maraton so se zacele ze v petek, ko sem skrbno vse potrebno zlozil v torbo in se odpravil na potep proti MB. Kakor se spodobi za potep je bilo spanja malo (beri nic), petek se je skozi zelo prijazno noc potegniil v soboto in bila je ze nedelja, ko sem omahnil v svojo posteljo. Budilka, zajtrk, kava in seveda prepozen odhod od doma. Srecno sem nasel Pegaza, ki je ze malo nervozno postopal okoli Kidrica, nasel sem tudi garderobo, uspel sem zmazat se cokolado in potem hajd na start. Lusno je bilo srecat toliko znanih fac, seveda je zmanjkalo casa, da bi z vsakim spregovoril kaksno besedo, ogrevanje sem gladko preskocil (se bom ze ogrel na prvih kilometrih) in potem smo na enkrat sli. Sicer sem v daljavi videl balone in mnozica je hrumela ampak je manjkala ena ritem masina, da bi mi se bolj kocine dvigovalo. Dogovorjena taktika je bila prvi krog pod dve uri, potem pa odvisno od pocutja. V skupini smo se drzali Simi, Pegaz, Obi in moja malenkost. Del poti sta se nam pridruzila se Klaudi in Xrock. Pegaz je skrbel za redna porocila o km casih in zaostankih do 120 minut, Jusuf pa je imel nalogo, da v drugi polovici prvega kroga vzdigne tempo na potrebno raven. Krmljenje in napajenje je bilo za moje pojme urejeno vredu in dovolj pogosto. Je pa res, da smo imeli vedno se kar srecno roko, da ni bilo ravno kaksnega drena na stojnicah ob nasem prihodu. Vse se je srecno izslo, ceprav je virtualno pleme kar malo obmolknilo tam nekje ob zivalskem vrtu. Na Presernovi smo se poslovili, sam pa sem nadaljeval v drugi krog. Kako me je neslo tam mimo in kako fino je bilo pomahat navijacem. Ob prehodu startne linije sem izvedel hiter pregled stanja in ugotovil, da je vse vredu edino pulz je bil nekoliko previsok, kar je bila posledica res enkratnega navijanja. He, he, ze do Name sem zadevo korigiral in v enem povsem svojem svetu nadaljeval s tekmo. Bilo nas je malo in nekaj casa me je malo begalo, ker sem lovil vedno vec maratoncev. Ves cas sem se spraseval ali morda ne norim prevec, ceprav je ura kazala ustrezno stanje. Jasno sem na vseh stojnicah pobasal nekaj hrane in vode, ter med tekom vse skupaj stlacil v zelodec, ki ni nic protestiral. No, kaksen kupcek sem ze podrl. :) Morda celo zelo glasno, ampak o tem govorijo druge zgodbe. Samotno pot brez cvekanja sem nadaljeval tja nekje do Delove tiskarne, ko sem dohitel Marjana, ki sicer pozna forum amapak kakor sem razumel ni clan. Mi je delal druzbo do 36 km. Tam nekje sem ugotovil, da imam povsem pricakovan pulz, odlicen cas in zelo veliko energije v nogah. Spet sem se znasel v enem svojem svetu, kjer se mi je rezalo do uses saj sem z lahkoto popravil tempo in se podal na lov za manj kot 240 minut neto. Na vecno pot sem pritekel s tako lahkoto, da sem imel obcutek, da kar letim. Srecam Simi, ki mi ze od dalec maha in navija. Srecam Pegaza, ki mi je prisel naproti in sva skupaj tekla do cilja. Padem v zasedo forumovcev pred podvozom, ki mi dajo se dodatno energijo, gledam na uro in vem da sem na dobri poti, stisnem se zadnji klanec in potem s polnim gasom v cilj. Srce in custva so bila v rdecih obratih, ko je zapiskala preproga pod mojimi nogami in oznanila konec ene prelepe dirke.
Pegaz hvala za skrb v ciju. Vrjamem, da nisem zgledal ravno kot rozica, ampak jaz sem se pocutil odlicno. Ob dogodivscinah drugih forumovcev sem jo sam odnesel zelo dobro. Nekaj casa je trajalo, da sem nasel en hidrant in se oplaknil s hladno vodo. Tam sem delal druzbo enemu francozu, ki je prizanal, da mu je voda nekoliko presveza. :) In potem hajd na Ana-Lizo. Jako lustno vzdusje, malcek zmedeni kelarji (dajet mi piva PRESS), cveka, analize teka, pozitivnih provokacij (obstaja tudi vec kot maraton PRESS), pa se malo cveka, pa se slikanja, ...... Na kratko, bilo je zelo lustno. Pot domov je postregla s pozitivnimi presenecenji in pestim kulturnim programom. :D
Eto, to je v kratkem vse kar sem imel za povedat. :D :twisted: Lustna dirka, izpolnjeni cilji, kontrola dogajanja na progi, odlicni navijaci, dobra organizacija, malenkost hitrejsi drugi krog. Lahko recem, da je bila nedelja dan, ko se je vse lepo izslo. :)

lp, oranzni slon

p.s.: ;) Bralna znacka je vasa :!: :twisted:
Uporabniški avatar
 ZadniKING
Ne morem začeti drugače kot: BRAVO VEGGIE!!! & KRISTINA!Slika
Torej, tudi zame je bil to prvi maraton. Odtečen v Sloveniji. In je bil prvi, na katerem nisem popravljal svojega osebnega rekorda. Kar pa ni nič čudnega, ko pa sem pred dvema tednoma v Gradcu pokuril skoraj vso energijo... zatorej sem se lepo počasi kobacal po ljubljanskih ulicah točno štiri ure - kakor sem načrtoval - pa še 79 sekund zraven, katere pa niso bile 'lih planirane!!! Kakorkoli že, prosim lepo, naj oseba zadolžena za statistiko kilometrine v mesecu oktobru upošteva tudi mojih skromnih 84,39 km! Hvala.
Sicer pa se pridružujem mnenju večine tukaj, ki so/ste hvalili prireditev, predvsem organizacijo. Tudi sam sem bil zelo zadovoljen s traso proge, navijanje se mi ni zdelo nič slabše kot v Gradcu pa sem bil že s tamkajšnjim zelo zadovoljen, založenost okrepčevalnic je bila povsem zadovoljiva (je pa res, da od viška glava ne boli!), vzdušje super, predvsem pleh muzika (kaj 'čem, sem pač fan!) je fajn popestritev...
Vsem prostovoljcem, ki ste/so kakorkoli pomagali pri organizaciji maratona, najlepša hvala za vaš/njihov trud. Toliko za tokrat. Za kak stavek, dva o vsem, kar bi lahko bilo (ali pa bi moralo biti) postorjeno za še boljši celosten vtis o prireditvi pa sem prepričan bo še prostor v kaki drugi rubriki... predvem pa, ko bo več časa. lp

PS
V čigave roke je naš varaždinski maratonec Kruno pred štartom svečano predal "nepobrane" diplome z varaždinske dirke? Sicer mi je med pogovorom po teku ta podatek zaupal, a mi je moj EMŠO ime zradiral iz spomina... :evil:
Uporabniški avatar
 Stane
Čestitke vsem, ki ste se udeležili nedeljskega maratona. :laola

Zame in za mojo ljubezen Majo je bila to prva udeležba na kakšni tekaški prireditvi spljoh. Udeležila sva se rekreativnega teka in potolkla najin osebni neuradni rekord za celih 7 minut.

Celotna prireditev, udeleženci maratona na obeh straneh ograje, proga, vreme, oaze z vodo so nama pričarali čudovito tekaško izkušnjo, le nov rekord naju je oskrbel vsakega s svojim musklfibrom. :D Dobrega vtisa ni pokvaril niti avto niti kolesarji na stezi.

Prav tako mi je bilo zanimivo/lepo videti toliko tekačev tekaškega foruma, nekatere od vas sem se spomnil od tu, kajti velikokrat spremljam teme na forumu le pišem bolj malo.

Lep pozdrav vsem in v bodoče se vidimo pogosteje.

BRAVO ŠE ENKRAT :lol:
Uporabniški avatar
 Bajsi
Helou!
Pa vi ste že popolnoma podivjali, he, he, he,....

Čestitke vsem!

pies: Vceraj sem svojo lenobo obesil na klin in se spravil laufat. Bilo je deviško!
Uporabniški avatar
 žure
Naj še jaz pridam svoje vtise:
Po zelo slabo prespanih zadnjih nočeh pren maratonom, sem bil kar malo v skrbeh, kako bo vse skupaj izgledalo. Tej skrbi je botroval strah zaradi lanskoletnega prvega nastopa, ko me je total zvilo (malce tudi zato, ker doma sploh ne tečem po asvaltu), in potem nisem več konkretno tekel, pa tudi manj kilometrov od lanskega leta ni pomagalo.
Skratka krenil sem na manj kot 2:00, cilj pa 1:50 (lani 1:48+).
Na štartu sem tudi jaz pogrešal bokse, sej sem bil zaradi iskanja postavljen na začelje, pa ne da je to kaj važno... Balončki na štartu, odsotnost Stroja, krasna publika so le prvi vtisi. Pleh muske so bile tut meni super. Največ energije pa sta mi dali dve majhni deklici (mislim da nekje v Šiški), ki sta vseskozi brez premora vsem klicali: "Dejmo naši maratonci! Dejmo naši maratonci!" Res prisrčno.
Lansko leto sem začel prehitro, pa tudi nadaljevanje ni bilo nič drugače, zato sem si letos zadal več samokontrole, pa naj ura na koncu pokaže kar hoče. Tako sem se držal pod 167, zato sem v prvih treh kilometrih že pridelal dve minuti zaostanka, malce sem pospešil, a ne na več kot 169 pulza. Energije je bilo dovolj. Po poti sem srečal ogromno rdečih pik na hrbtih tekačev, ene sem uspel pozdraviti, drugih spet ne, a so bile te pike, ko so se kilometri nabirali čedalje bolj poredko. Po 15. kilometru sem zagledal še dve, a se jima nisem nikakor mogel približati. No po vodni postajo sem nekako uspel ujeti priključek in opazil, da sta to Ero in Vanja v sproščenem klepetu. Hvala ti Ero za vse spodbudne besede in šaljenje, je bilo zelo dorodošlo, še posebej okoli Brda, ta del tudi meni ni pisan na kožo. Vseskozi pa sem se bal, kdaj se bo zgodilo kaj podobnega kot lani - padec tempa za minuto in več, saj sem že čutil mišično utrujenost (nič asvalta na treningih), pa se to ni zgodilo. V drnec mimo študentskih domov, ko smo vsi šibali po pločniku in je bila gužva, zavoj na Prešernovo in full gas do cilja, kjer se mi je Polar ustavil na 1:48:38. Čaz skoraj kot lansko leto, počutje neprimerljivo bolje.
S tega viidika zadovoljen, navdušen, edino malce grenkobe oz. nezadovoljstva v tem, ker vem, da sem se precej šparal in da bi lahko bilo bolje. Sedaj me drugo leto vsaj ne bo več tako strah, ker imam tudi pozitivno izkušnjo.
Nepozabno!
 toninho
Da še jaz pristavim svoj piskrček. Občutki po nedeljski prireditvi so še danes živi in še vedno se počutim evforičnega. Sama organizacija se mi je zdela povsem O.K., vedno je še prostor za izboljšave in popravke, ampak to se bo z leti že uredilo.

Pripombo pa imam na skupino dolenjskih tekačev - en petelin in tri kokoške. Imel sem to nesrečo, da sem skoraj vseh 42 km tekel v njihovi bližini. Toliko vzbujanja pozornosti, dretja/kričanja po progi ves čas, kot sem ga doživel s strani teh tekačev še nisem doživel na tekih. Eno je, ko so nas ob progi vzpodbujali gledalci, godba, motivacija, ki te ponese, drugo pa je nasilje, ki so ga zganjali prej omenjeni Dolenjci. Boril sem se s kilometri, sploh na zadnjem delu proge, ko so noge postale že težke, se motiviral in mi tisto petelinjenje zagotovo ni bilo všeči.

Upam, da jim prihajajoča ptičja gripa vsaj malo pristriže peruti.
Uporabniški avatar
 Cowboy
evo še dogodek iz mojih oči :D
jst sem bil prvič na takšni tekaški prireditvi, tko da nisem vedel kaj lahko pričakujem. morm rečt da sem bil z vsem zelo zadovljen, tko da mislim da se je organizator izkazal (razen z majicami). tko da mi ni žal za tistih 4k sit.
tud sama proga mi je bila všeč. sploh široka dunajska cesta tako da gneče ni bilo.

tud glede teka nisem točno vedel kaj lahko pričakujem. prijavil sem se na 21km in imel dobre tri tedne časa za pripravo (res da kondicija ravno ni problem, ampak od maja nisem pretekel tud enega km). še nikol nisem pretek skupaj več kot 13km, tko da je bla zame to čista neznanka. samo to sem si rekel, da se ne smem prepustit skupinskem teku, ampak morm nujno laufat svoj tempo. in uspelo mi je. čas pa zelo dober zame. dve sekunde manj kot 1:30 :D
  • 1
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 13

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA