Prostor za debato o teku, tekačih, željah, upih, občutkih, vzpodbudi, nasvetih, ... karkoli vam pade na pamet ob in o teku - povejte, vprašajte, razpišite se ...
Uporabniški avatar
 Coyote
Ne vem, kakšni občutki so prevevali druge tekače, prisežem, da je bil tek po Dunajski eno najmogočnejših doživetij v mojem življenju.
Fotr, se strinjam.Tudi sam sem se udeležil polmaratona s še ne popolnoma "zdravim"kolenom, ampak to kar smo doživeli na Dunajski, pa pozitivna energija na štartu, pa godba na pihala...vse odtehta.
Uporabniški avatar
 Bajsi
Helou!
V ponedeljek sicer nisem doživljal nič tekaškega, zato pa smo familjarno udarili špancir okoli Ljubljane, po nam vsem znani PST, v vsej njeni dolžini; 33km.
Vreme sicer ni bilo kaj prida, kar pa tudi ni bilo slabo, saj je bilo toliko manj folka. Izjema je bila okolica Žal.
S tričetrturno malico smo krog zaključili v 6:59:17.
Bilo je lepo!
pies: Načrtovani gurmanski užitek v kateri od na poti gostilen, se je prestavil na naslednji dan.
Uporabniški avatar
 Vlajko
Sam pa sem včeraj odprl sezono nočnega teka, ki bo moj stalni "medtedenski spremljevalec" vse tja do ponovnega "bekslanja" ure na poletni čas. :wink:
Se pravi, pločniki, ulični kandelabri, mraz, hupanje nestrpnih voznikov, ... bodo sestavni del mojih "Doživetij na teku" nekaj naslednjih mesecev. :shock: 8) :lol:
Uporabniški avatar
 Junc
Jaz že en teden prakticiram sedaj nočni tek. K sreči imam progo speljano večinoma po pločnikih in je 80 % 10 km poti osvetljene. Je pa problem mraz, ker je temperatira vsak dan drugačna. Se bomo že navadli.
 Pirat
Jaz tečem kar lepo po Holmerju, saj so mi zaradi gradnje avtoceste Šentvid-Koseze prekopali vse tekaške proge. Pa še bolj zdravo je za kolena, kot pa tek po asfaltu.
Uporabniški avatar
 AL1
ja, šiškarce bomo tudi vsak četrtek zvečer na Holmerju ... je lepo osvetljen
Uporabniški avatar
 Dušan
Jaz pa ... se ne oziram na temo! Res je, da imam na Rožniku za "nočni" tek odlične pogoje! Kadar je oblačno, je odsev mestnih luči dovolj močan, da so "bele" potke dovolj dobro vidne. Najlepše pa je, če sveti Luna! Ne samo da vidim, tudi čutim jo!
Problem so edino jasne noči ob mlaju in pa čas, ko je jeseni na drevesih še preveč listja! Takrat pač tečem malo bolj počasi ... in izberem tisto progo, ki jo nabolje "poznam", pa ni težav. Čelne svetilke nikoli ne uporabljam!
Tudi mraz me ne ustavi! Saj se da dovolj dobro obleči in po teku hitro zbežati na toplo! Samo pomisli, ob kakšnih temperaturah tečejo tekači na smučeh! Edini problem so zame pozimi poledenele poti! Takrat zna biti tek res naporen ...!

Pozdrav!

Dušan
Uporabniški avatar
 tekačica
Vlajko napisal/-a:Sam pa sem včeraj odprl sezono nočnega teka, ki bo moj stalni "medtedenski spremljevalec" vse tja do ponovnega "bekslanja" ure na poletni čas. :wink:
Se pravi, pločniki, ulični kandelabri, mraz, hupanje nestrpnih voznikov, ... bodo sestavni del mojih "Doživetij na teku" nekaj naslednjih mesecev. :shock: 8) :lol:

:shock: dobri ste, da si upate teči po temi... aja sem pozabila, da ste tako hitri, da vsakemu lahko pobegnete... no mi bolj ta mali, pa malo manj hitri, se pa izogibamo teka po temi in smo prestavili trening iz 17 ure na 16 uro, da lahko vidimo kdo se okoli nas smuka :D
 tinci
zivjo.

da se jaz malo povem o mojem dozivetju na teku: v soboto sem se odpravila malo glavo shladit, ker sem v intenzivnem studiju zadnje case. najprej sem mislila it cist pocasi na grmado. potem me je pa potreba po "nafilanju" z energijo in pa tudi solidno vreme kar prignalo do tega, da sem se pognala v tek. in sem tekla, tekla in tekla kot nora. sama sebi sem zdela mal ubrisana, kaj sele sprehajalcem. ampak sem srecala potem dol grede se stiri malo bolj nore: s kolesi na ramah. ampak se mi zdi, da rabimo vsi nekaj, s cimer pridobimo energijo, polet za nove napore, nove izzive. je pa tudi izziv priti ziv na kolesu iz grmade.

lepo se imejte, uzivajte, cim manj dezja, da bo vec dni za tek...
tinci
Uporabniški avatar
 Dušan
Je bla to polhograjska Grmada?!

V sobotnem jutru sem jo naskočil iz Dvora. Tudi jaz sem najprej mislil, da bo le malo hitrejši jutranji sprehod. Pa je šlo tako dobro, da sem si privoščil res pravi gorski tek. Le malo kratko je bilo vseskupaj. V 50 minutah sem bil gor in dol ... ! Zaradi zgodnje ure kakšnega meni podobnega rekreativca nisem srečal, sem pa pri svojem delu zmotil lovce, ki so bili na jutranji jagi. Jih je blo toliko, da sem se počutil res "varnega"! Do zob oboroženi ... pripravljeni na akcijo! V resnici me je bilo malo strah, saj sem imel na sebi cunje v varovalnih barvah. Ne vem sicer, na katere živali je zdaj lov odprt, niti pomisliti pa si nisem upal, da bi me kdo za kakšnega gamsa zamenjal! Nekam grdo so gledali, a mi ni čisto jasno ali zaradi prekrokane noči ali pa zato, ker sem jim plašil živali! Nobeden ni rekel nič, čeprav sem vse prijazno pozdravil ...

Je bilo zelo lepo, kljub temu, da nisem srečal nobene srnice! Pot tja gor ima v ranem jesenskem jutru prav poseben čar ...

Pozdrav!

Dušan
 tinci
Je bla to polhograjska Grmada?!

ja, je bila polhograjska Grmada. sem pozabila pa napisat, da me je borov gozdicek in vsake toliko casa topla sapica spominjala na primorsko.
faj se imejte. tina
Uporabniški avatar
 miro
Še en tak FAJN občutek kot Fotrov , ko je tekel po Dunajski sem imel jaz ko sem tekel po Podgorici v Črni gori.
Ker nisem bil med najhitrejšimi, so odprli promet v mestu, vendar pa, ko sem tekel proti centru mesta, sem moral prečkati križišče dveh štiripasovnic na katerem je samo zame promet ustavil policaj , tako , da sem varno prečkal križišče. Res so nekateri vozniki hupali , vendar ni bilo tako hudo , saj smo v kratkem času spoznali , da je trobljenje črnogoski šport, trobijo ko vozijo ,kar tako brez razloga, trobijo ko parkirajo, trobijo... No policaj mi je samo hladnokrvno dejal ajde malo brže , vendar samo v smislu navijanja, nikakor pa ne zaradi stoječega prometa.
Res sem malo pospešil tempo , kolikor sem v devetintridesetem kilometru lahko , ampak počutil sem se pa res kraljevsko. Vsem vam želim podobne občutke pri teku!
Lp
Miro
Uporabniški avatar
 Nadj@
CIAO

No pa važno je da so te spodbujali in možje v modrem navijali za te.

:laola :laola
Uporabniški avatar
 Fotr
Po daljšem počitku sem komaj dočakal čas, da spet malo tečem. Radoveden sem bil, kako sta počitek in bolezen vplivala na mojo kondicijo. Na tek sem se odpravil včeraj, ko se je naredila tema. Bil je jasen in hladen večer. Takoj, ko sem stopil na zrak sem se dobro počutil in noge so kar same iz hoje prešle v tek. Dober občutek, da nisem čutil nobenih posledic. Res je bilo lepo. Hladen zrak me je božal po licih in laseh, zvezde na jasnem nebu so žarele, da je srce kar igralo in veselje ter dobro počutje se je stopnjevalo. Vrh vsega pa sredi neba točno polovica lune, ki se je širila, saj je imela obliko črke D.
Dobro, dejmo, dosti dolgega dremanja, dolgočasnega dogajanja, debeljenja, debatiranja. Drnec doseže dober domet in dolet, docela deluje dovolj dejstev, da dohitim, da dosežem dirjanje, da deaktiviram dobrih desetih dni dolgočasnega dopusta, dočim danes duša doživlja deveterno domišljijo. Dihanje deluje, današnji dar dviguje dobrodejnost... vse to mi pripoveduje luna, ki se debeli. Njen prvi krajec osvetljuje drevesa, trate pod njimi, iz ust se mi kadi, telo deluje in to je to. Bolezen je premagana, telo spočito in pripravljeno na nove izzive. Hvala, da lahko tečem!
Doživetje da dol drkneš!
Uporabniški avatar
 runner
At'k pazi malo s to besedo drkneš
ce malo bolj nepazljio preberes ...

pa veliko zdravlja
  • 1
  • 49
  • 50
  • 51
  • 52
  • 53