vaše tegobe, vprašanja, nasveti in odgovori - o preventivi in kurativi...

Moderator: Z*

JezniJaka
Ojla!
Jaz imam problem. Zelo slicno temo je zacel ze Marko1981. Nevem tocno zakaj, ampak ni bilo vecjega stevila odgovorov. C
Ce pogledam v ustno votlino, imam rdece grlo vecji del leta. Bolet zacne, ce pijem mrzle pijace, jem sladoled, vdihujem hladen zrak. Groza! Ze tako so me sami cajcki cez zimo. Bolan pa sploh ne postanem z lahkoto. Med tekom udihujem skozi nos in izdihujem skoti usta na tak nacin, da dovolim toplemu zraku, da se zadrzi v ustni votlini. Jaz si mislim, da tako se obdrzi neka spodobna temperatura. In pomaga. Druge resitve ne vidim. Baje je to tudi odvisno od vlaznosti zraka. Dovolj zanimivo mora biti to, da me grlo boli v puscavi. Drugace si mislim, da bi moralo bit kako prirocno (šalu podobno) oblacilo, za cez obraz in nos. Nevem tocno kako bi to moralo zgledati :D.
 Joe
JezniJaka, stvar je enostavna. Kot prvo, če te peče v grlu ali podobno je najboljše zdravilo žajbelj. Dvakrat na dan ga grgrej in videl boš koko hitro pomaga, pa tudi če ga kaj spiješ ni nič narobe.
Kot drugo jaz tečem ali počnem kaj drugega skozi vso jesen in zimo, kar pomeni, da se grlo postopno navadi na mrzel zrak. Pozimi, ko je na Pokljuki -10 ali več diham "na polno" skozi usta direktno v grlo in to 2 uri. Nikoli nimam težav.
Če povzamem, edino redna rekreacija in postopno privajanje na hladen zrak je rešitev.
Mogoce, da je stvar tako preprosta. Zelo zanimiva je ideja, ki jo je nekdo drugi izrazil, da, ce te grlo boli ali, ce imas poln nos moras it tekat. Ne bo druge, danes bo treba it na suh, mrzlu, kraski zrak. Glede Joejeve hipoteze, da se grlo privadi na hlad. Bom pa porocal, ce se tako izkaze tudi pri meni.
JezniJaka napisal/-a:Mogoce, da je stvar tako preprosta. Zelo zanimiva je ideja, ki jo je nekdo drugi izrazil, da, ce te grlo boli ali, ce imas poln nos moras it tekat. Ne bo druge, danes bo treba it na suh, mrzlu, kraski zrak. Glede Joejeve hipoteze, da se grlo privadi na hlad. Bom pa porocal, ce se tako izkaze tudi pri meni.

JJ, o hladnem zraaku in izkušnjah si poglej tole temo.
Tek med prehladom pa je stalna temo, ki se na TF ponavlja in redno ponavlja. Malo poišči po forumu.

Lep let,
Pegaz :)
Uporabniški avatar
 Staša
Dragi JezniJaka,
sprosti svojo jezo, pa bodo zagotovo tudi bolečine minile. Zdaj so namreč vse prestašene, saj si ne upajo nikamor, ker si tako jezen. Jakati so pa res ponavadi taki bolj dobrovoljni ljudje in če so še tekači...! :wink:

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA