vse o teku na smučeh - tehnika, treningi, proge, oprema, ...

Moderator: pryks666

Uporabniški avatar
 Dušan
Iona!

Kako je pri Belopeških jezerih? Misliš, da so proge tam zrihtane?

Lp Dusan
 kovit
Joe napisal/-a:Lucifer je napisal:
Ja v Planici je zrihtan, v Ratečah še ni, Tamar pa zarad plazov tud še ne, zrihtan je še v Kranjski pred hotelom Kompas.

Lucifer a je zdaj že kaj več urejenega, v mislih imam Rateče in Tamar. V petek bo lepo vreme (tako pravijo), zato sem si vzel dopust. Ne vem še, kam bi šel tečt. Odločam se med Pokljuko in Planico.

Mi lahko kdo pomaga pri izbiri?

Lep dan.

V Logatcu je odvisn s katerim ratragom so delane špure.Če so narejene s tistim ki ga imajo za teptanje na Skirci je v redu, če ne je bol tko tko in je po mojih iskušnah bolša kakšna druga varianta.
l.p.Tomaž
 udebev
Živjo,
zadnji podatki s proge v Logatcu (tekla sem danes popoldne) - glede na relativno majhno količino snega so proge urejene odlično (klasika in drsalna tehnika).
Za začetek sezone je tudi 2,4 km krog dovolj velik.

Urša
Uporabniški avatar
 Kunec
V Logatcu je odvisn s katerim ratragom so delane špure.Če so narejene s tistim ki ga imajo za teptanje na Skirci je v redu, če ne je bol tko tko in je po mojih iskušnah bolša kakšna druga varianta.
l.p.Tomaž[/quote]

Če bi čakali tistega iz Skerce, bi pol zime prespali. Danes me je set malo zaneslo na smuči, tokrat je bilo kar preveč ledeno... pa Petra Majdič je tudi klasiko trenirala, prav da gre raje na razrite proge, da pol na tekmi bol leti :) .
Čez čas bodo morda v Logatcu proge tudi po Blekovskih gmajnah, tam pa bo res lepo, brez hrupa, le kakšen pogled na 2000 ka bom pogrešal. Kadar se bo to zgodilo, vam sporočim.
 zabig
No ja ampaj je pa čist drgačn filing, ko je mal pomrznjen in leti, kokr pa tista brozga.

Problem ratraka ta malga, tistega, ki je letos že urejal proge, je, da nima freze. Dokler je sneg mehak (puhast ali ornk mokr) gre čez in lepe proge nardi, če pa je proga ledeno zbita in se potem zapelje ratreak brez freze čez, potem ne naredi ponavadi nič dobrega, ker sneg samo nalomi in je tek po tem precej zoprn.

Se pa strinjam s predhodniki, da bolje išta nego ništa.

Pa še odličen krog za začetek sezone je speljan - brez kakih hudih klancev!

Odlično Logatec, le tako naprej!
 kovit
Kunec napisal/-a:Če bi čakali tistega iz Skerce, bi pol zime prespali. Danes me je set malo zaneslo na smuči, tokrat je bilo kar preveč ledeno... pa Petra Majdič je tudi klasiko trenirala, prav da gre raje na razrite proge, da pol na tekmi bol leti :) .
Čez čas bodo morda v Logatcu proge tudi po Blekovskih gmajnah, tam pa bo res lepo, brez hrupa, le kakšen pogled na 2000 ka bom pogrešal. Kadar se bo to zgodilo, vam sporočim.

Predvidevam, da če bi se znali zment vam ne bi blo treba pol zime po razritih špurah laufat in bi sigurn tud un iz skerce pršou štanfat špure.
Če človek nima vsaj približno enga poštenga znanja za spuste po razritih in ledenih špurah te lahko hitr kam zabriše :shock: .
Sporoč ko bojo špure zrihtane da pridem gor obujat krasne spomine na cajte ko sm vsak dan že med malco besno peglu dile da sm bil takoj po šihtu spreman za borbo s klančki pod Ženčkom.l.p.Tomaž
 zabig
kovit napisal/-a:Sporoč ko bojo špure zrihtane da pridem gor obujat krasne spomine na cajte ko sm vsak dan že med malco besno peglu dile da sm bil takoj po šihtu spreman za borbo s klančki pod Ženčkom.l.p.Tomaž

Ni panike!
Sploh pa za moje pojme niso razrite proge, spustov hudih zaenkrat pa še ni, tko da ne more nobenga nikamor vršt, ker špur pod Ženčkom, kjer so ta hudi in ta razriti spusti (jest ga pa vsak krog komi čakam, pa še na vrh orenk poženem :) ) še ni narjenih.
Uporabniški avatar
 boohoo
...vi hvalite/grajate proge, a pa je slucajno kakšen kandidat, da bi koga (mene npr.) mal podučil o teku na smučeh? pliiiiiiiiiiiiis :D ali pa če kdo ve, če bo kakšna šola teka na smučeh speljana v Logatcu?
 zabig
@boohoo:

Lahko se tudi za kako uro šolanja dogovorimo, verjetno bi bil še kdo, ki bi bil za to zainteresiran!

Amapk žal moramo najprej počakat kaj bosta tale odjuga in dež nardila progam. Mene zlo skrbi namreč, da bo prehitr konc vesela :--(

Upam pa, da se na koncu zopet koča s snegom :laola
Uporabniški avatar
 boohoo
super!
bom drzala pesti za sneg (ceprav moram priznat da jih do sedaj nisem :oops: ) in se bomo zmenil za kakšno uro al pa dve :D
 lona
Jaaaaa :D , tudi jst bi se tega udeležila! Upam, da bo to čimprej in seveda - na snegu! 8)
Bi bilo prav super, če bi se nam uspelo dogovoriti za kakšno skupno predstavitev tako klasike kot skejta.
Upam, da se kje kakšen dobro podkovan nahaja, ki zna tudi fajn razložit in pokazat 8) - pa da ima potrpežljivost s takimi - bolj počasnimi..... :oops: :oops:

veliko snega torej vsem skupaj!
 lona
Dušan napisal/-a:Iona!

Kako je pri Belopeških jezerih? Misliš, da so proge tam zrihtane?

Lp Dusan

Živjo, na žalost tega res ne vem, me pa tudi zelooo zanima :!: :!: :!: . Lani je bilo tam kar hitro urejeno, ko je zapadlo dovolj snega. Vendar za letos še nič ne vem. Upam, da se kaj obvestimo, pa mogoče skupaj skočimo pogledat :rol:

lp lona
Uporabniški avatar
 wuxscho
Ziv,

letos se bom tudi jaz spravil na tekaske smuci. A mi lahko kdo opise dostop do tekaskih prog v Logatcu oz. kako jih najdem?

Thx, Wuxscho :wink:
Uporabniški avatar
 Lucifer
Se oproščam da sm pozn. Situacija: V Ratečeh je zrihtano pri hotelu Kompas, v Planici in pa v Tamarju. Torej- na juriš, le napoved je peklensko slaba. :cry:
PS: Proge na Belopeških so po vsej verjetnosti zrihtane, le opzorilo: tekanje v tistem koncu morate plačati.
Za nejeverne Tomaže je kle link:
http://www.tarvisiano.org/jsptarvisiano ... 73-174-177
Dnevna pride 5 evtotkov.
 Joe
Hej, hej, hej,...

Prihajam s Pokljuke. Fantastično. Pravljica. Cesta je brez težav prevozna. Na rudnem polju je velik parkirni prostor. Snega je preveč, ha, ha,... Prav tako sonca. Brez oblakov. Špure so urejene. Tisti del proge, ki gre skozi gozd v hrib je mogoče malo premehka, sicer pa je del okoli stadiona super urejeno. To pa je pravljica, za dušo sprostit.

Želim vam obilo užitkov.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 10

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA