prostor za debato o (ne le tekaški) športni opremi. obleka, obutev, pripomočki ... vprašanja, predlogi, nasveti, uporaba, ...
Uporabniški avatar
 Poldi
Včeraj sem si vzela čas za Nike in Tomas sport v mestu.
Nad izbiro tekaških oblačil sem bila katastrofalno razočarana.

Superge za v dvorani, ki jih rabim za odbojko, so na polici čisto prežuljene - Tomas sport -, potem pa itak ni številke. S tem da je cena adidasovih npr. 11 ali 13 tisoč, v Hervisovi reklami so bile za 7 ali 8 tisoč.

Čisto sem izgubila voljo, da bi šla še v Hervis. Ampak zdi se mi, da sem tam pred časom videla precejšnjo izbiro tekaških hlač.

Kje to nabavljate drugi? Saj nisem nobena šminkerka, ampak če že kupim neki kos, ki je ponavadi vsaj 10 jurjev, mi je pa všeč, da je poleg funkcionalnosti tudi lep...ali da imam vsaj dva na izbiro...pa zakaj ne uvozijo tega? Vse skupaj je precej podobno časom izpred 15 ali 20 let. Karkoli si kupil, si najkasneje doma odkril, da nekaj fali, pa si bil vseeno vesel, da si sploh dobil... Mogoče sem preprosto zamudila sezono...

LP
Uporabniški avatar
 Junc
Hja, jaz sem nekaj časa iskal tekaške pajkice za zimo (en adidasov model sem zasledil na LM, kasneje pa nikjer več), no včeraj sem pa šel v Hofer in dobil hlače za nordisko hojo (sej so tud za tek primerne), ki se odlično obnesejo v mrazu (preverjeno) in za zelo zelo malo denarja (nekaj čez 3 000).

Vse se da dobit, če se le hoče.
Uporabniški avatar
 Tatjana
Tudi jaz sem razočarana nad ponudbo pri nas, pa še cene so :shock: V Hoferju in Lidlu pa imajo dobro kvaliteto za precej manj denarja - za Adidasov trak in rokavice (s popustom) sem dala toliko kot v Hoferju za jakno in hlače ;)
 sani
Živijo,

Miklavž je šel iskat komplet zimskih tekaških hlač in majice z dolgimi rokavi v Termal v Kranju, za mojo boljšo polovico. Za Termal sem izvedel prav na TF-ju. Res da nimajo tisoč različnih modelov, vsekakor imajo pa trenutno na sporedu zimsko kolekcijo. Sam nisem zelo občutljiv na mraz, zato meni največrat tudi pozimi zadostujejo njihovi, tako imenovani, prehodni modeli.

Že kar nekaj let nazaj sem kupil "švic" majice nekega francoskega proizvajalca Boeffler, za laufanje po "moji" Šmarni gori. Meni osebno so se zdele odlične, glede na ostalo kar imam. Potem sem prišel v Termal, kjer uporabljajo isto "filozofijo" pletenja blaga. Po moji oceni sem prišel na isto kvaliteto za pol "francoske" cene. To je le moja subjektivna ocena.

Pa veselo tekanje!

LP, sani
Uporabniški avatar
 Poldi
Torej Hofer, ko se gužva malo poleže.
Kje pa je ta Termal v Kranju, se ga težko najde?
A to je proizvajalec ali prodajalec?
LP
 sani
Termal je na Poti v Bitnje. To je, če se pelješ iz Labor (Sava, IskraTEL) proti Škofji loki, zaviješ prvo križišče desno. Ko prideš do "ograje" iz cipres, zaviješ v prvo luknjo, ki je med cipresami in do konca.

Drugače je to proizvajalec in prodajalec. So zelo prijazni in jih kar pokliči. Drugače imajo odprto do 18h, ali pa tudi dlje, če gori luč (tako piše na vratih :) )
 sani
pa mogoče še to: za recimo hlače, se da brez problema dogovoriti, da ti jih skrajšajo, podaljšajo, povišajo pas nad ledvice.... v glavnem so navajeni čudnih želja.
 duje
Nekaj tekaških stvari za zimo imajo tudi v Čarman športu na Trati v Škofji Loki. Cene so zmerne, ponudba pa bolj skromna. Velja pa poizkusiti.
Duje
Uporabniški avatar
 Damijan
Strinjam se z nikakvo izbiro pri nas. V Hervisu nas fopajo z nekimi Bengerji, v Gigi pa z Alexi, Intersport ma menda tut neko svojo "znamko". Pa z "modeli leta". Nekaj od Bengerja imam, in je res shit roba. In če je stvar 1/3 cenejša od npr. Nike, Asicsa ipd, ki pa je designersko in predvsem z vidika uporabe (definitvno boljši materiali, tudi kroji) superioren, potem raje kupim marko. Vendar ne za vsako ceno. Naši trgovci (to sem omenjal že na drugem mestu na tem forumu, velja tudi za Tomasa) pač prodajajo neka stara jajca, samo mi včasih še vedno gremo v Avstrijo, kjer imajo akcije v maniri "alles muss raus" in tako tudi je - posebni štanti z zadnjimi številkami (pa ne en kos, za cele serije gre, v vseh številkah), z malo sreče se lahko cel oblečeš z npr. lanskimi modeli. Pač nisi 100% in, tehnologija pa itak ne gre tako zelo hitro naprej, da bi kake ful zastarele cote dubu. Govorim o npr. avstrijskem Hervisu, Sports expertu, Kastnerju ali Intersportu. Ni mi tudi razumljivo, kako da je ponudba enega trgovca (naj bo Hervis) tako zelo drugačna (bogatejša) v neki zagamani Lipnici, na manjšem trg. prostoru - v primerjavi z mega in sploh ohhhh mariborskim Europarkom. Ma, kot da nas imajo za bedake...
Uporabniški avatar
 Damijan
Evo, da se še enkrat spraznim: včeraj bil v Hervisu (in I-sportu tudi), iskal žensko opremo (pa ne za sebe), imajo... nula. Pride natakarica, kaj iščem... A opremo za "tekaštvo"? Joj, tega pa da zdaj nimajo, ko ni sezone, da bo poleti več. In - a športne modrce pa imate kakšne? Ne, lahko pa se doli v šparu oglasite, majo neke v akciji (?!).

Potem pa bodo v Poletu spet pisali, kako da se ponudba blazno izboljšuje, da dekleta lahko RES izbirajo... Ja, morda v Šparu... med 0,1 in 3,5% jogurtom.

Daj, Hervis, na forum si se zadnjič prijavil, kaj če bi namesto reklam poskušal kak post do vaših marketingarjev forwardirat?
Uporabniški avatar
 Darja
Dobro jutro!
Se popolnoma strinjam s predhodniki, sploh ponudba za tekačice je, milo rečeno, zelo skromna, ne vem komu je toliko do tega, da vse "lajdis" tečemo v enih zamorjenih temnih oblačilih. Ravno zaradi tega sedaj tekam naokrog v anoraku, ki je bil deklariran kot moški, ampak je tako lepo oranžen, da so me delavci CP Kamnik že hoteli za svojo.
Torej, prodajalci tekaške opreme! Ne iščite izgovorov v letnem času, tekači tečemo tudi pozimi in za zimsko tekaško opremo odštejemo neprimerno več denarja kot za poletno, povrhu vsega pa tekaška oprema res ne zasede veliko prodajnega prostora.
Če ne, bomo pa čez mejo zapravljali, a ne!!!???
Uporabniški avatar
 EVicA
Se popolnoma strinjam!
Pred enim mesecem sem se odpravila v Hervis po ene primerne kratke hlače in mikico za badminton (ker mi v starih zvlečenih ni več pasalo igrat), pa nisem našla niti enih kratkih hlač, niti mikice, ki ne bi bila oprijeta. Povprašam prodajalko, pa mi pravi, da sedaj ni sezona za to. Jaz pa njej nazaj, da kako pa da imajo v trgovini kompletno ponudbo badminton loparjev, žogic, strun, bandov, nogavic, tenisk, za obleči za ta šport pa nič. Ali ni badminton nekako zimski šport in je sedaj idealna sezona? No, odgovor je prišel v obliki skomiga z rameni.
Kaj nam pomaga nevem koliko dvadratnih metrov velik Hervis, ko pa je ceu poln bund in ostale smučarske opreme. Žalost! Zimske tekaške opreme še nisem kupovala, ker tečem kar v tisti ki jo imam za smučarski tek, amapk verjamem, da nimajo nič na izbiro.
 hitrijoža
Kar se tekaške opreme tiče, je pri nas res groza. Včeraj sem iskal rokavice za tek (smučarski) in kar tako, pa sem prelezel celo Ljubljano in še BTC povrhu, nazadnje sem jih po krompirju le ugledal v Intersportu v ljubljanskem Mercatorju. Včasih si šel v Slovenijašport in si bil prepričan, da boš dobil vsaj rokavice, in si jih res, po pet na prst, če si hotel.
Uporabniški avatar
 Poldi
Poleti v bistvu res ne rabiš druzga kot športni modrc pa superge, ostalo pa vsak že ima. Pozimi pa kriza. Za zgoraj imam jaz kolesarsko jopo, spodi pa od Beti termo švic , v noge pa me zebe, ker v nekih hlamudračah ne morem tečt, v navadnih pajkah pa zebe, če je pod nulo..
Kdo ve, če ima Beti kej fajnga za nas? Drugače so tam zelo prijazni, pošljejo tudi direktno iz tovarne, če ne dobiš številke ali barve...
LP

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA