vse o teku na smučeh - tehnika, treningi, proge, oprema, ...

Moderator: pryks666

žuža
Hej tekaška družba,
napovedujejo, da se nam za vikend obeta veliko sonca. Jaz ga bom preživela vsaj malo na tekaških smučeh. Po dolgem času. Pred leti sem probala (tekla) klasiko, zdaj imam opremo za drsalno tehniko.
Sem tudi kandidatka za kakšen tečaj teka v okviru TFja. Poslala sem tudi meil za tisti tečaj na Pokljuki, vendar odgovora še nisem dočakala.
Zanima me, kakšno je stanje tekaških prog v Mojstrani (Miro ;) ) in pa naprej po Zgornjesavski dolini proti Ratečam, Planici, Tamarju (Lucifer ;) ).
Lahko se mi tudi kdo pridruži, moj bazni tabor bo v Mojstrani.

V petek pa najprej wooosch wooosch na Krvavcu.
Uporabniški avatar
 Lucifer
Žuža ti kr navali, pr nas je vse zrihtan, še vreme!!
 zabig
Zanima me kako so proge ponavadi urejene v Bohinjski Bistrici. Dolžina kroga, razgibanost?

Hvala!
 hribovc
zabig napisal/-a:Zanima me kako so proge ponavadi urejene v Bohinjski Bistrici. Dolžina kroga, razgibanost?

Hvala!

Zagotovo bodo proge urejene na Gorjušah, poroča Karel Medvešček. Bohinjska Bistrica ?
 Branka
Približne kilometre tekaških prog po Bohinju si lahko pogledaš TUKAJ.
Vendar pa to ni trenutno stanje prog :cry:

Proga po spodnji dolini je delno že urejena, po zgornji dolini pa je še nisem videla.

Proga od Bistrice proti jezeru je kar razgibana, v zgornji dolini pa je bolj po ravnem.
Uporabniški avatar
 miro
žuža, v Mojstrani na žalost še ni urejene proge, vendar do Luciferjevih terenov tudi ni daleč.
Lahko me pokličeš in narediva skupaj kakšen suhi trening - ne vem ,če sem zaradi prsta sposoben teči na dilcah, vendar probati ni greh.
Torej lahko me pokličeš, telefon pa je tako med "kontakti".
Lp
Miro
Uporabniški avatar
 Lucifer
Zadnč sm pisal o progah pri Belopeških jezerih v Italiji, no tam proge še niso urejene, so pa na Trbižu ter iz Valbrune v dolino Zajzare.
LP Lucifer
Uporabniški avatar
 MatjazV
Hoj!

glede na napovedano lepo vreme in ugodne snežne razmere, sem se odločil, da bom to soboto in nedeljo na Rudnem polju na Pokljuki. Cel vikend bo na tekaških progah organiziran tudi tečaj smučarskega teka.

Če pride še kdo gor se lahko vidimo in slišimo. V skrajni sili bi se našlo še kakšno ležišče v apartmaju.

LP

MatjazV
Uporabniški avatar
 tomaze
Zanima me, kakšno je stanje tekaških prog v Mojstrani (Miro ;) ) in pa naprej po Zgornjesavski dolini proti Ratečam, Planici, Tamarju (Lucifer ;) ).

Včerajšnje (četrtek) stanje v Tamarju je naslednje:

cca - 5 C, delno sončno, proge čudovito urejene. Obiskovalcev MALO. Bojim se, da bo jutri (sobota) število obiskovalcev VELIKO.

LP
 laufar
Ejga, Tomaze, zamenej slikco! Sm se že ustrašu, da sem jest nekej pametnga napisov.......
Uporabniški avatar
 miro
No danes sem opazil , da je tudi v Mojstrani že potegnjena špura , za oba načina teka.
Pri nas je predvsem ravnina in tako je proga primerna predvsem za začetnikein pa seveda tudi za ostale" nezahtevne tekače".
Lp
Miro
Uporabniški avatar
 Lucifer
Pr nam je prekrasno, bo pa gužva dons in jutr.
 udebev
Ojla vsi tekači,
Današnje dopoldne sem na tekaških smučeh preživela na Jezerskem.
Čeprav snega ni ravno v izobilju, so proge v danih razmerah dobro urejene (samo drsalna tehnika). Danes je kar fino pihalo, zato je bilo na nekaj mestih precej napihanega snega. Pogled na vršace v bližini pa je bil nepozaben (kot vedno).
Kakšna pa je bilo danes stanje na relaciji Rateče - Tamar?

Urša
 Gustl
Pozdravljeni vsi,

berem tole o urejenosti prog in moram dati eno misel. Prihajam iz mariborskega konca in kljub odličnim snežnim razmeram proge za moje pojme ni. Če pogledate domače strani ali pa poslušate radio, pa vas vabijo med drugim tudi s tem, da so tekaške proge UREJENE. Prog za moje pojme ni ker:

1. ni potegnjena klasika
2. proga je premehka in kot taka ni primerna niti za skejtanje
3. širina proge je taka, da lahko teče samo en skejter po njej
4. proge niso označene
5. obstaja potencialno nevaren spust, ki ni zavarovan

Skratka, kaj je to UREJENA proga, si razlagamo zelo različno. Na našem koncu leta in leta pritiskamo neposredno na SK Branik, pa tudi posredno preko Zavoda za šport, ipd. Pa nič. Vedno isti izgovori in prekladanje odgovornosti, tekaški šport pa je na našem koncu praktično umrl. Obstaja le še en majhen klub, ki goji šolo teka za cca 10 otrok. Vse skupaj pa temelji na entuziazmu posameznikov.

Potencial mariborskega POhorja pa je na drugi strani ogromen. Si predstavljamo tekaško povezavo med Pohorjem in Roglo? Prečudovita narava, ni ekstremnih klancev, skratka neverjeten potencial. Pa nič.

Si predstavljamo kratko progo na umetnem snegu pod stadionom pod reflektorji. Kjer bi lahko organizirali atraktivne tekme v šprintu celo na mednarodnem nivoju. Dokler imamo Petro Majdič bi celo privabili na tisoče gledalcev, ker bi bila proga praktično v mestu. Pa nič.

Vse to so ideje, ki vedno znova padejo na neplodna tla, ker s potenciali upravljajo tisti, ki iščejo kratkoročni profit in hiter zaslužek. Tega pa v tem športu ni.

Po mojem bi bilo treba po vzoru zlate snežinke organizirati ocenjevanje tekaških prog. Tako bi se morda izoblikovali standardi urejenosti, ki bi upravljalce prisilili v urejanje prog.
Uporabniški avatar
 Z*
Se nadvse strinjam s tabo, Gustl, podobne misli so me obhajale v minulih dneh, ko sem se trudila na tekaški progi na Arehu - čudovite snežne razmere, proga pa prava žalost. Mislim, da se po sneženju teptalec enkrat sprehodi naokrog (pa še to ne takoj) in to je to, do naslednjega sneženja ga ni več. Ni klasike in nobenega obnavljanja ... Tlačimo tekači sami, ko se bolj ali manj množično valimo naokrog. Presenečenja, kot so prek proge podrte smrečice :!: , po možnosti sredi spusta, pa zanje niso problematične. Prava žalost! :roll: :evil:
  • 1
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 10

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA