Prostor za debato o teku, tekačih, željah, upih, občutkih, vzpodbudi, nasvetih, ... karkoli vam pade na pamet ob in o teku - povejte, vprašajte, razpišite se ...
Uporabniški avatar
 Dušan
Oj Mojcej!

Hodil sem, hodil ... Povsod! V duši mi leži! Ne vem, če je za rubriko impresije, ker ni pesem, pa čeprav je bila kot bi bila pesem ...

Jasna zvezdna noč. Pot z Vršiča po Jeseniški skozi prvo Prisojnikovo okno! Barve noči v mesečini! Srebrne prepadne stene, čarobni mogočni vrhovi do zvezd ... dolina prelita s črnino ... Tišina, ki jo slišiš ... vse okoli tebe pripoveduje! Vsak korak nekaj posebnega! Strmo navzgor! Do okna in skozenj! Neverjeten prizor! Okrog popolna tema, le tam spredaj zgoraj nad glavo okno neba posuto z zvezdami! Klini, lojtra ... kot bi se vzpenjal v nebesa ... ! Tja daleč gor ... v neizmerno tišino!

Nisem bil sam ... a vendar čisto sam ... !

Lp Dušan
Nazadnje spremenil Dušan, dne 19 Jan 2006, 12:37, skupaj popravljeno 1 krat.
Uporabniški avatar
 mojcej77
Dušan, hvala za tole ;).
Enkrat samkrat sem šla ponoči v hribe. Čez travnike...potem pa se je že naredil dan.
Ponoči v skali. Ne, tega pa še nisem doživela...dokler nisem prebrala tvoje impresije.
Mersi buku!

lp,

m

pies: pojma nimam o francoščini ;)
Uporabniški avatar
 Dušan
Mojcej kje si?!

Pišem svoj stoti (100) prispevek za tekaški forum! Bi moral biti nekaj posebnega!? Gremo v sneg ... gremo v hrib, na goro! Tecimo skozi okno ali kar tako ... do zvezd v nebo, do nebes!!! Za dušo, za moč ... zato, da preživimo ... do konca!!!

Xenia Jus ... poje takole:
"Le otoki smo v oceanu samote, ki nas loči,
le svetilniki, ki ne svetijo in skrivajo čeri,
vsakdo se boji, da ne izgubi časa, ki ga nima ... "

Izberi čas, izberi trenutek ... in ga občuti ... do kosti ...

LP Dušan
Uporabniški avatar
 mojcej77
Slutnja
je z dolgimi prsti
čisto narahlo
potegnila čez strune
in zapela sem v strahu,
četudi še niti nisem odprla ust.
Prihaja,
a ne želim, da me hromi,
še preden pride,
ne želim, da me plaši,
še preden vidim njen celoten obris.
Čutim jo
in se borim,
da ji ne bi prezgodaj dajala preveč moči...
a vem...
preži.
S svojo toplo sapo orošuje moje dneve.

lp,

m
Uporabniški avatar
 mojcej77
Ehej, Tomaž! :lauf:

lp,

m
 lenka
Ahhhhh, ko bi le snežilo še kak teden! ... pogledam skozi okno...spet gre. Znova in znova in znova....začenja.
Ta sneg je za dir. Za tak nebrzdan, nekontroliran (ta beseda mi je všeč) šprint brez konca. Ko se noge ustavijo šele, ko se pljuča iztečejo. Ni bojazni, da bi se prevrnila, potolkla, se polomila....in v tem l^etu lahko tekmujem s snežinkami.

Takle rahel snegec, ki nikomur nič žalega noče, že s svojim pojavom,s samim obstojem prestavi vse cestne ponočnjake v zgodovino, ko so bili večmetrski snežni zameti še vsakoletna običajnost.
In dirjam, ker mi piskajo iz neuporabnih in nefunkcionalnih štirikolesnih mrtvakov, jaz pa sem tako "mobilna" in zame vsa pravila odpadejo. Stopinje puščam na robnikih, cestiščih, "ne hodi po travi"-tratah, če se res odrinem, lahko preskočim živo mejo in posnamem z nje kučmo.

In sem hitrejša od ubogih zakrnelih tujcev z "zimskimi" gumami na belem marmorju. Na vsakem križišču stojijo pred rdečo, vedno mi hočejo presekati pot, ki mi jo tolikokrat, zdaj pa istemu revežu maham pred vsakim semaforjem, do katerega pritečem...pred njim! :lol:

Dragi forumovci... veliko užitkov v snegu!
lp
Uporabniški avatar
 tek_v_snegu
lenka napisal/-a:Ahhhhh, ko bi le snežilo še kak teden! ... pogledam skozi okno...spet gre. Znova in znova in znova....zaèenja.
Ta sneg je za dir. Za tak nebrzdan, nekontroliran (ta beseda mi je všeè) šprint brez konca. Ko se noge ustavijo šele, ko se pljuèa izteèejo. Ni bojazni, da bi se prevrnila, potolkla, se polomila....in v tem l^etu lahko tekmujem s snežinkami.

Takle rahel snegec, ki nikomur niè žalega noèe, že s svojim pojavom,s samim obstojem prestavi vse cestne ponoènjake v zgodovino, ko so bili veèmetrski snežni zameti še vsakoletna obièajnost.
In dirjam, ker mi piskajo iz neuporabnih in nefunkcionalnih štirikolesnih mrtvakov, jaz pa sem tako "mobilna" in zame vsa pravila odpadejo. Stopinje pušèam na robnikih, cestišèih, "ne hodi po travi"-tratah, èe se res odrinem, lahko preskoèim živo mejo in posnamem z nje kuèmo.

In sem hitrejša od ubogih zakrnelih tujcev z "zimskimi" gumami na belem marmorju. Na vsakem križišèu stojijo pred rdeèo, vedno mi hoèejo presekati pot, ki mi jo tolikokrat, zdaj pa istemu revežu maham pred vsakim semaforjem, do katerega priteèem...pred njim! :lol:

Dragi forumovci... veliko užitkov v snegu!
lp

Se pridruzujem Lenkinem povabilu in hvala za izraze impresije ki podobno visijo tudi v meni o preprostem teku po snegu v teh dneh...

Lp Snezni tekac,
Uporabniški avatar
 mojcej77
Sneg. Oranžna svetloba obcestnih svetilk.
In vsenaokrog Sting s "Fields of Gold".

lp,

m

pies: to morate nujno probat!!! :D
Uporabniški avatar
 mojcej77
Zimsko sonce
se je uprlo
ob umita okna
mojih vek,
nekaj svetlega
se je odprlo
med valovi
hladnih rek.
Prek bregov so se prelile,
prek puščav na rob srca,
kjer so kot snežinke bele
prekrile vse, kar je sveta.

lp,

m
Uporabniški avatar
 pegaz
Mojcej, hvala ti za tele Impresije.
Napiši še kakšno...

pa pridi nas kaj pogledat!

Lep let, tvoj vdani fan
Pegaz :)
Uporabniški avatar
 mojcej77
mojcej77 zardi :oops:

;),

m
Uporabniški avatar
 raziskovalec
Haiku izvira iz Japonske. Je ena najkrajših pesniških oblik. Sestavlja jo tri vrstice: 5 zlogov, 7 zlogov, 5 zlogov. sam sem vsaki vrstici dodal še besedo, ki se ne bere:

Tečem, da bi bil - Tekač,
počasi mal' hitrejši - Laufer,
in hitro boljši - Človek.
Uporabniški avatar
 mojcej77
Današnje popoldne
me še vedno
rožnato
žge v licih...
zavita pot,
bleščeča,
bela,