vaše tegobe, vprašanja, nasveti in odgovori - o preventivi in kurativi...

Moderator: Z*

Ninch
Čau!
Prosm za en nasvet glede pokostnice. Vem d je blo že kr neki o tem napisanga, sam me vseen zanima. Uglavnm, zmeri ko grem tečt me na začetku ful boli golenica, seprav od gležna gor, tako da tko tečem kot bi mela še ene 10 kil na nogah, pol po enih 5 km me pa neha pa normalno tečm. Je pa res da na treningu tečem tudi po tartanu pa klance pa to.A je to vnetje pokostnice, al nej grem k dohtarju, al nej sam počivam pa led pa to, kaj mi priporočate?ker brez teka bo težko, ok kakih 14 dni še..pol je pa že kriza :?
lp
Ninch
Uporabniški avatar
 milkec
Jaz bi ti priporočal počitek + led + mogoče kakšna žavba ala diverin. Pa boš videla kaj bo čez 10 dni... Moglo bi biti že mnogo bolje...
Uporabniški avatar
 INOT
Zelo pomembno je tudi,da se pred samim tekom dobro segreješ in,da začneš vsaj prva 2 km teči čisto počasi.Pol tempo postopoma povečuj.Če bodo še naprej bolečine pa kot je rekel že moj predhodnik led in ostalo...
 Ninch
hvala vama za nasvete...bom probala led pa žaube, pol bomo pa vidl kaj bo :D
Uporabniški avatar
 žure
Vem d je blo že kr neki o tem napisanga, sam me vseen zanima. Uglavnm, zmeri ko grem tečt me na začetku ful boli golenica, seprav od gležna gor,...

bom probala led pa žaube, pol bomo pa vidl kaj bo

Kaj, ko bi poskusila še s kolikor toliko pravilnim materinim jezikom :?: :idea: 8)
 Ninch
Se opravičujem, brez zamere :( V bodoče bom pisala pravilno slovensko :lol:
Uporabniški avatar
 INOT
Ninch napisal/-a:Se opravičujem, brez zamere :( V bodoče bom pisala pravilno slovensko :lol:

Neja se zaj žeri če nena znaš po naše pisat.Ka te ma veze.Glavno,da se štekamo :D

No še ene možnosti sem se spomnil.Sicer malo verjetna pa vendarle bom omenil.Z tekom se ti seveda začnejo razvijati skoraj vse nožne mišice pa tudi tista na goleni.Eni ljudje bi naj imeli tako "zategnjeno "kožo na goleni,da se mišica zelo težko razvije ker v bistvu nima prostora,da bi se razširila.Ti ljudje imajo pri teku v tem delu hude bolečine in v bistvu sploh ne morejo teči.Ne verjamem,da bi se to zgodilo pri tebi,napisal sem bolj kot zanimivost.
Uporabniški avatar
 žure
Ninch napisal/-a:Se opravičujem, brez zamere :( V bodoče bom pisala pravilno slovensko :lol:

Ma saj ni problema. Nisem nek purist, ki bi težil, res ne, ampak malo me pa vseeno zbode. Slovenščina je tako lep jezik...
Saj je bilo nekaj že napisanega o tem, kako leto nazaj.
INOT napisal/-a:Neja se zaj žeri če nena znaš po naše pisat.Ka te ma veze.Glavno,da se štekamo :D

INOT, zadetek v polno.

Mi je vreme prišlo do živega :oops:
Uporabniški avatar
 žure
Pa še nekaj.
Ravno danes je dan reformacije.
Tiste čase so veliko pretrpeli, da imamo lahko tudi danes slovensko pisano besedo.

To premalo spoštujemo. Tako njihov boj kot naš jezik, pa smo vsi v istem košu...
 sempja
Ne, to ni vnetje pokostnice... Jaz sem imel velikokrat podobne težave in se predvsem pojavijo, ko povečaš frekvenco treningov prehitro, brez da upoštavaš, da se telo na to privadi. Boli te namreč mišica, ki dviga stopalo. Prav tako je lahko vzrok, da preveč močno stopaš na peto in prepozno spustiš stopalo na prste, ter to storiš premalo po zunanji strani stopala. Probaj imeti stopalo kar se da sproščeno in ga ob vsakemn koraku čim manj zadržuj na peti.... jaz pri teh simptomih nigdar nisem počival, ker se mi je vedno izkazalo za slabšo varianto.
 sempja
Ne, to ni vnetje pokostnice... Jaz sem imel velikokrat podobne težave in se predvsem pojavijo, ko povečaš frekvenco treningov prehitro, brez da upoštavaš, da se telo na to privadi. Boli te namreč mišica, ki dviga stopalo. Prav tako je lahko vzrok, da preveč močno stopaš na peto in prepozno spustiš stopalo na prste, ter to storiš premalo po zunanji strani stopala. Probaj imeti stopalo kar se da sproščeno in ga ob vsakemn koraku čim manj zadržuj na peti.... jaz pri teh simptomih nigdar nisem počival, ker se mi je vedno izkazalo za slabšo varianto.
 lukaz16
jst mam isto tezave z pokostnico.pomaga pa krema voltaren ki je narjena na bazi antibiotikov in pa uredu je tudi knajpanje:to je mrzla in vroca voda.zacnes z vroco po 4min in nato v mrzlo za 1min to ponovis trikrat.koncas z vroco.olfen gel pa diverin gel...in ostale kreme ne pomagajo tok ker so bol za zunanjo uporabo in se ne utre notri v misico oz. tm v pokostnico
Uporabniški avatar
 boohoo
vnetje pokostnice mi je vzelo kar nekaj mesecev treninga...počela sem isto kot vsi....čakala da mine in trenirala dalje...malo kremic...malo knajpanja....edino kam te lahko to pripelje je do tega da bos mogel prekiniti trening čisto...ne za en teden ampaka za dva meseca tako kot se je meni zgodilo in pa prestajati sem morala zeeeeelo bolečo fizioterapijo...tak da glavo k pameti in vzami si počitek dokler se ne pozdravi...ni pametno laufat z bolečino. :nono:
 jadranka
Živjo!

Meni se dogaja ista stvar. Ko začnem z tekom me noge od gležnjev do kolenov tako zelo bolijo, da je to postalo že pravo mučenje! Pa po koncu teka (med tekom pa le redkokdaj) me v desni peti začne tako zelo špikati pri vsakem koraku. Predvsem po počitku ali pa zjutraj, ko vstanem je bolečina v peti grozna. Zanimivo pa je, da me vedno boli samo desna peta oz. noga; še nikoli me namreč ni bolela leva! Tudi po polovičnem maratonu v LJ sem opazila, da sem imela ožuljen in odrgnjen samo desen podplat. Čudi me, da se mi te bolečine pojavljajo tudi zdaj pozimi, ko imam manjšo kilometražo kot poleti. Ima kdo morda kakšne nasvete glede tega? Bila bi vam hvaležna za kakšne odgovore.

LP vsem!!
Uporabniški avatar
 Darja
Živjo!
Meni se težave z bolečinami v goleni pojavijo vedno, ko imam na začetku teka prehiter tempo, tako, da se (vsaj kar se mojih izkušenj tiče) popolnoma stronjam z Inotom. Počasnejši začetek in ogrevanje, če pa boš upoštevala še ostale nasvete sem prepričana, da boš že v kratkem lahko tekla kot ena gazelca.
Pozdrav vsem, Darja

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA