Prostor za debato o teku, tekačih, željah, upih, občutkih, vzpodbudi, nasvetih, ... karkoli vam pade na pamet ob in o teku - povejte, vprašajte, razpišite se ...
Uporabniški avatar
 INOT
aygo napisal/-a:tek 2850 km, plavanje nekaj metrov...hahahaha, dobra, dobra

INOT, 5000 km!!! koliko si najvec pretekel v enem dnevu?

to se mi zdi sicer ogromna stevika, v povprecju skoraj 14 km na dan, svaka cast!

V enem dnevu?
Ja največ je bilo v Grosuplju (125),pa Čazma 61,SAM 50...
Na treningih pa 1x do 2x na teden tud od 30-50,pa osebni rekord na Korčuli (čez 300 v 12 dneh)
Taki smo ti štajerci veš :D To šmarnica nardi iz človeka... :wink:
Uporabniški avatar
 ero
hoj,

ko brem vaše zapiske, vidim, da sem rekreativec začetnik :D

svojo statistiko bom objavil po novem letu, ker upam, da jo bom še za par km popravil.

za začetek pa načrti v letu 2006:

- nič hiteti, le uživati v dolgih tekih
- udeležiti se vseh šestih tekov Evropskega pokala v ultramaratonih
- poleg tega udeležba še vsaj na štirih tekih, ki so maraton ali daljši, en naj bo 24urni tek - tega še iščem, ideje?
- edini časovni cilj - Celje Logarska pod sedmimi urami

moj trenutni osebni koledar za 2006 je videti tak:
[table]
[row]07.01.[col]10. Allianz novogodišnja utrka[col]Zagreb (CRO)[col]9,86 km
[row]12.03.[col]Treviso maraton[col]Treviso (ITA)[col]42,2 km[col]že prijavljen
[row]26.03.[col]14. Turopoljska trka[col]Velika Gorica (CRO)[col]21,1 km
[row]01.04.[col]12. ur Kališča[col]Kališče (SLO)
[row]08.04.[col]Brdska stezka[col]Mnisek pod Brdy (CZE)[col]50 km[col]
[row]17.04.[col]2. maraton 5 gradova[col]Split (CRO)[col]42,2 km
[row]20.05.[col]Rennsteiglauf Supermarathon[col]Eisenach (GER)[col]72,7 km[col]že prijavljen
[row]09.06.[col]100 km-Lauftage[col]Biel (SUI)[col]100 km
[row]17.06.[col]5. Gorski maraton štirih občin[col]Petrovo brdo (SLO)[col]35 km
[row]02.09.[col]Celje - Logarska[col]Celje (SLO)[col]75 km
[row]09.09.[col]Slovenski alpski maraton[col]Preddvor (SLO)[col]50 km
[row]16.09.[col]WACHAUmarathon[col]Wachau (AUT)[col]54 km[col]že prijavljen
[row]21.10.[col]Schwäbisch Alb Marathon[col]Schwäbisch Gmünd (GER)[col]50 km
[row]29.10.[col]Podgorica maraton[col]Podgorica (SCG)[col]42,2 km
[/table]
rdeči datumi so fiksni fiksni, drugi pa skoraj 100% :)
Uporabniški avatar
 Vlajko
ero napisal/-a:...vidim, da sem rekreativec začetnik ...

... ja, prav bogi si ... :wink:
Uporabniški avatar
 mirko1
vlajko, ne bodi jezen,ker ti bom popravil tekst
...ja,prav Bog si... :wink:
lp,mirko
Uporabniški avatar
 primus
Torej, leto 2005, čas je za najin (tekaški) obračun:

Kot običajno sem tekel manj kot sem želel, mislim pa, da sem v vseh za tek ukradenih minutah užival kolikor se je le dalo. Poleg teka se mi pri željah po ostalih športih ni ravno izšlo, svetla izjema je bil smučarski tek.

Tudi tekmovalno se je lepo končalo; pretekel sem 4 polmaratone in enega celega (Berlin), ki je bil sploh enkratna izkušnja. Za povrh sem pri obeh razdaljah popravil svoje najboljše čase, kar prijetno požgečka mojo tekaško nečimrnost. :D

Hja, prav na zadnji tekmi sem žal staknil svojo prvo poškodbo, tako da sem pri napovedih za 2006 za vsak slučaj malo bolj previden in bom tudi s slabšim izkupičkom od letošnjega kar zadovoljen. Bodo pa vrata za prijetna presenečenja vsekakor odprta !

primus

Nta, a je blo u redu ? :D
Uporabniški avatar
 INOT
ero napisal/-a:da odgovorim sam sebi - mogoče sem pa našel kandidata...

ero napisal/-a:- poleg tega udeležba še vsaj na štirih tekih, ki so maraton ali daljši, en naj bo 24urni tek - tega še iščem, ideje?

kaj pravite na tole: Wörschach 24 hours benefit performance run, 14th - 16th of July 2006

ta vas je bojda slabih 300 km oddaljena od Ljubljane

Sem mislil it letos pa še ni blo prave volje za to...
Drugo leto pa??? Me mika ja.Bomo videli.Drugač pa imaš veliko tega na :
http://www.steppenhahn.de/ultramarathon ... b12bafaa94

Termini pa se seveda sproti dopolnjujejo.

Grosuplja pa ne bom niti omenjal :D :evil:
Uporabniški avatar
 tomaz ny
INOT napisal/-a:Če nardim analizo..
Približno 5000 km teka,malenkost kolesarjenja (kakih 1000 samo),precej veslanja.
Drugo leto bom pa počival pa bo :wink:

Edino mogoče en cilj 200 km v 24 urah... :?:

Svaka čast! :oops: Glede pretečenih kilometrov, te cifre se večina dolgoprogašev ne bi sramovala.
Jaz sem jih naredil "le" okoli 4000km-pretekel, odplaval kakšnih 20km, odšportal cca. 350 ur ostalih športov (nogomet, rokomet, odbojka,smučanje,tek na smučeh,ples,košarka,potapljanje na vdih). Spal sem približno 8 ur na dan-ali to tudi šteje pod kategorijo ČRNOGORSKA ATLETIKA (tako pravi moj stric). Naslednje leto bom verjetno naredil kakšnih 500km teka več, to pa na račun ostalih športov z žogo, katerih nimam več na faksu. Človek ne sme postati preveč obseden s kilometri, kajti VEČ NI NUJNO TUDI BOLJE-to je veljalo včasih. Bolje je preveč počivati, kot pa preveč trenirati; tako z vidika rezultatov, kakor z vidika zdravja(poškodb) ter vsekakor dolgoročnega napredka.
Po pameti je treba trenirat! :)
Srečno!
Uporabniški avatar
 tomaz ny
tomaz ny napisal/-a:
Približno 5000 km teka,malenkost kolesarjenja (kakih 1000 samo),precej veslanja.

Svaka čast! :oops: Glede pretečenih kilometrov, te cifre se večina dolgoprogašev ne bi sramovala.
Jaz sem jih naredil "le" okoli 4000km-pretekel, odplaval kakšnih 20km, odšportal cca. 350 ur ostalih športov (nogomet, rokomet, odbojka,smučanje,tek na smučeh,ples,košarka,potapljanje na vdih). Spal sem približno 8 ur na dan-ali to tudi šteje pod kategorijo ČRNOGORSKA ATLETIKA (tako pravi moj stric). Pa celo 45 dni sem počival-to pomeni nič aktivnosti:oops: ! Naslednje leto bom verjetno naredil kakšnih 500km teka več, to pa na račun ostalih športov z žogo, katerih nimam več na faksu. Človek ne sme postati preveč obseden s kilometri, kajti VEČ NI NUJNO TUDI BOLJE-to je veljalo včasih. Bolje je preveč počivati, kot pa preveč trenirati; tako z vidika rezultatov, kakor z vidika zdravja(poškodb) ter vsekakor dolgoročnega napredka.
Srečno!
Uporabniški avatar
 INOT
tomaz ny napisal/-a:
tomaz ny napisal/-a:

Jaz sem jih naredil "le" okoli 4000km-pretekel, odplaval kakšnih 20km, odšportal cca. 350 ur ostalih športov (nogomet, rokomet, odbojka,smučanje,tek na smučeh,ples,košarka,potapljanje na vdih). Spal sem približno 8 ur na dan-ali to tudi šteje pod kategorijo ČRNOGORSKA ATLETIKA (tako pravi moj stric). Pa celo 45 dni sem počival-to pomeni nič aktivnosti:oops: ! Naslednje leto bom verjetno naredil kakšnih 500km teka več, to pa na račun ostalih športov z žogo, katerih nimam več na faksu. Človek ne sme postati preveč obseden s kilometri, kajti VEČ NI NUJNO TUDI BOLJE-to je veljalo včasih. Bolje je preveč počivati, kot pa preveč trenirati; tako z vidika rezultatov, kakor z vidika zdravja(poškodb) ter vsekakor dolgoročnega napredka.
Srečno!

služba mi pač omogoča,da imam vmes precej prostega časa.Pa vedno so me mikale ekstremne razdalje:Bom pa drugo leto vs e skupaj precej zmanjšal in več kombiniral kolo.Na koncu koncev je vendarle treba mislit malce tud na leta,čeprav se vsako leto boljše počutim :D
Še kakšen 24 urni tek,pa enkrat špartatlon,pol pa počasi v penzijo :D
Uporabniški avatar
 puncka
moja statistika je popolnoma drugačna... od 0 km do 500 km v 9 mesecih.. od 0 min do 45 min

v glavi pa...vsi vaši kilometri skupaj..

v bistvu bi se rada zahvalila TF-jevcem za vse prispevke, ki dajejo dušo temu forumu in strast teku

srečno novo leto..da bi ga čimveč preteklo med tekom :wink:
Uporabniški avatar
 Bor
želim vam srečno novo leto.....
upam da bo veliko boljše kot to, odhajajoče, ki je bilo ,,šit od šita,,

načrti ?....... TEČT !
Uporabniški avatar
 Athena89
še z moje strani eno uspešno, zdravo, srečno in predvsem športno novo leto :)
 Nataša
medtem ko čakam na slavnostno novoletno večerjo, ki jo pripravlja Miha, vam voščim(voščiva) srečno novo leto in želiva fuuuul vsega lepega. Pa ne gledat Maria, da ne boste preveč padl v depresijo :lol:

Najin skupni načrt: maraton avgusta v Helsinkih. Vsak zase pa že ve. Mihu rekordi, meni pa malo nebolečega zena :wink:

Uživajte!

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA