- 03 Dec 2005, 23:22
mi lahko svetujete pravilno izbiro dolžine smuči za skating. moja velikost od palca do pleše je 185cm.
zabušant napisal/-a:hja, kot vidim so tudi med rekreativci različna mnenja. Ok, kar bo pa bo. lede na to da kar veliko turno presmučam in pri tem uporabljam tudi skating korak 8vendar s turnimi pancerji in smučmi vem da mi ustrezajo krajše smuči.
za mojo višimo 185 bom nabavil skating smuči dolžine 180 cm, potem pa ....., morda bo.
vsem hvala za nasvete
Kunec napisal/-a:Tečem z 180 cm dolgimi smučmi skating, sem pa velik 185 cm, pa si želim še krajše. A mi lahko kdo pove slabosti krajših smuči, hitrost v spustu, vodljivost smuči po ravninah?? Na krajših se počutim bolj svoboden, repki ostanejo celi ker se ne dotikajo, v klanec se pomojem leti veliko lažje, prehitevanje je lažj, le veliko več ravnotežja je potrebno, ki pa ga s smučanjem in skakanjem hitro dobiš.
keskopesko napisal/-a:Laufarja bi vprašal če so Fischerjeve LS Skatecut smučke, ki se dajo kupit za cca 20 jurjev vredne tega denarja in so primerne za skaterja - rekreativca?
Hvala
Kunec napisal/-a:Tečem z 180 cm dolgimi smučmi skating, sem pa velik 185 cm, pa si želim še krajše. A mi lahko kdo pove slabosti krajših smuči, hitrost v spustu, vodljivost smuči po ravninah?? Na krajših se počutim bolj svoboden, repki ostanejo celi ker se ne dotikajo, v klanec se pomojem leti veliko lažje, prehitevanje je lažj, le veliko več ravnotežja je potrebno, ki pa ga s smučanjem in skakanjem hitro dobiš.
VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA