prostor za debato o (ne le tekaški) športni opremi. obleka, obutev, pripomočki ... vprašanja, predlogi, nasveti, uporaba, ...
Uporabniški avatar
 MARIOLINO
Lep pozdrav,

ali kdo pozna polar RS 2oo ali ura polar RS 100? Rad bi si nabavil kaj podobnega za tek.

:roll: :roll: :roll:
 bruno
moj nasvet je sledec, reskiraj se kakega jurja vec in si kupi S625x, sicer se bo vaja z nakupom kaj kmalu ponovila :)
Uporabniški avatar
 raziskovalec
Mariolino

Mislim, da ni slabe Polar ure.
Gre za to, kaj rabiš.

Zame je Polar RS200 je čisto v redu. dolgo sem preučeval cene in to kaj dobiš in se odločil za nakup prav tega modela.
Ima vse kar rabim :lol: in še več (še študiram navodila) :bum:
ne rabim, da ti meri hitrost teka (lahko pri tem modelu dokupiš za 20 jurjev ali kupiuš model, ki to že ima - mislim, da je RS200sd ali nekaj podobnega) in pretečeno razdaljo z nekaj odstotno napako, ker tečem po znani progi. :driver:
ne rabim sofisticirane analize treninga na kateri bi imel označene, kilometre (z nekaj odstotno napako) in, da imam potem na voljo profil proge in druge podatke, ki bi jih prenesel na računalnik.
:nono: :hack: Če bi rabil to drugo, potem je Brunotov nasvet zelo dragocen.
Če pa rabiš enostavne stvari, kot so zgornji in spodnji puls (RS 200 ti ga individualno določi), pokurjene kalorije in podobno, pa ne rabiš ure za 80.000. :nono:
Uporabniški avatar
 MARIOLINO
Raziskovalec, hvala za nasvet glede ure. :D :D :D . Verjetno jo bom kupil.
 bruno
Popolnoma se strinjam z vsem, kar govorite, mojka izkušnja je bila zelo podobna, pulz min, max, štoparca in konec. Kmalu pa bi še to in ono, ...
Po letu in pol sem začel gledat S625x in ga kaj kmalu tuid kupil. Stari S410, ki je bolj osnovni model pa je sedaj viška. Zanimivo, imel sem popolnoma enako mnenje pred parimi leti :D
 Marko M
Hello.. sam imam model 625x in moram reči, da ima vse kar potrebuje tekač za dober in natančen trening. Modul za hitrost po kalebraciji deluje točnoin ni odstopanj. Jaz ti priporočam, da daš kakšnega jurja več in si kupiš model 625x, če imaš visoke cilje in če boš resnično treniral po pulzu, beležil razdalje in razvijal hitrost in frekvenco na podlagi meritve hitrosti.
Trenutno mislim, da je ta ura napopolnejši pripomoček za trening, saj ti da informacije o pretečeni razdalji, konfiguraciji terena, srčnem utripu in hitrosti teka. To pa so vsi parametri, ki jih potrebuješ za napredek in načrtovanje treninga. napraviš samo še conconi test, določiš laktatno mejo in cilje treninga pa je!!!
Jaz sem prej imel S610 pa mislim, da je 625X velik korak naprej, od takrat ko ga imam je trening še večji užitek in treniram natančno, progresivno in točno vem kaj se dogaja z menoj.
Aha... ura imam deodatek ki ti po RR faktorju srčne frekvence določi kakšno je tvoje stanje organizma in ali si že pretreniran. (določiš lahko pretreniranost simpatikusa in parasaimpatikusa, kar ti ne nudi nobeden drugi pripomoček za treniranje. Je pa ta podatek pomemben za vse ki trenirajo sami, saj nimajo trenerja, ki bi prepoznal simptome prevelike količine treninga, ker je v slovenski folklori kar pogosto - največkrat se trenira preveč in preveč intenzivno - bolj po principu, da "dec zmore" kot po principu načrtovanja treninga in progresivnosti).
LP marko
LP marko
 rio
Marko M napisal/-a:Hello.. sam imam model 625x in moram reči, da ima vse kar potrebuje tekač za dober in natančen trening. Modul za hitrost po kalebraciji deluje točnoin ni odstopanj. Jaz ti priporočam, da daš kakšnega jurja več in si kupiš model 625x, če imaš visoke cilje in če boš resnično treniral po pulzu, beležil razdalje in razvijal hitrost in frekvenco na podlagi meritve hitrosti.
Trenutno mislim, da je ta ura napopolnejši pripomoček za trening, saj ti da informacije o pretečeni razdalji, konfiguraciji terena, srčnem utripu in hitrosti teka. To pa so vsi parametri, ki jih potrebuješ za napredek in načrtovanje treninga. napraviš samo še conconi test, določiš laktatno mejo in cilje treninga pa je!!!
Jaz sem prej imel S610 pa mislim, da je 625X velik korak naprej, od takrat ko ga imam je trening še večji užitek in treniram natančno, progresivno in točno vem kaj se dogaja z menoj.
Aha... ura imam deodatek ki ti po RR faktorju srčne frekvence določi kakšno je tvoje stanje organizma in ali si že pretreniran. (določiš lahko pretreniranost simpatikusa in parasaimpatikusa, kar ti ne nudi nobeden drugi pripomoček za treniranje. Je pa ta podatek pomemben za vse ki trenirajo sami, saj nimajo trenerja, ki bi prepoznal simptome prevelike količine treninga, ker je v slovenski folklori kar pogosto - največkrat se trenira preveč in preveč intenzivno - bolj po principu, da "dec zmore" kot po principu načrtovanja treninga in progresivnosti).
LP marko
LP marko

625x ne meri FSU po RR metodi!
Uporabniški avatar
 map
MARIOLINO napisal/-a:Lep pozdrav,

ali kdo pozna polar RS 2oo ali ura polar RS 100? Rad bi si nabavil kaj podobnega za tek.

Kot ti je ze zgornji odogovril, raje reskiraj nekaj vec, kajti tega ne kupujes vsak dan. Sam pri sebi moras vedeti, kaj potrebujes in kako oz kako intenzivno se bos posvetil nacrtovanju in ananlizi treninga. Sam sem obcasni tekač, veliko tudi kolesarim in se klatim po hrbih. Uorabljam polarjev outdoor AXN 300 in sem z njim naceloma zadovoljen. Prav tako je se uporaben za tek ( teza ), med tem ko AXN 500 je ze pretezak saj je kovinski. Po cca letu uporabe pogresam smo prenos na PC, kar se lahko zgodi tudi tebi. Zato razisli alni ni vredno dodati nekaj tisocakov za kaj drugega.
 Marko M
Hello, RIO, nisem napisal da meri FSU, ampak sem napisal da napravi test po RR faktorju, tu je pa VELIKA razlika, ne bit tako površen pri branju. :)
LP Marko
 rio
Marko M napisal/-a:Hello, RIO, nisem napisal da meri FSU, ampak sem napisal da napravi test po RR faktorju, tu je pa VELIKA razlika, ne bit tako površen pri branju. :)
LP Marko

kaj pa vem, kaj si mislil? :wink:
ali ti ura tudi zmeri rlx (relaxing rate)?
 Marko M
Ne tega ne, to funkcijo ima samo S810. 625X izmeri RR faktor in odklone, kar se je včasih delalo ročno, predvsem v Rusiji. Zjutraj so napravili EKG izpisali zapis in nato z ravnilom merili razliko med PR in QT intervalom in določali količino utrujenosti ter na podlagi rezultatov planirali trening (informacija s prve roke od beloruskega trenerja). Sedaj pa to lahko določimo z testom, ki meri odklon med srčnim utripom v ležečem položaju in stoječem položaju ter določi količino utrujenosti, na podlagi rezultata vemo ali smo dobro trenirali, ali pa preveč... kar je itak v naši folklori. Simpl!
Lep dan...
Uporabniški avatar
 MARUŠKA
MARIOLINO napisal/-a:Lep pozdrav,

Tudi sama se ne morem odločiti med urama RS200SD in RS200. Ali si si jo že kupil in kakšne izkušnje si si pridobil?
Uporabniški avatar
 brankos
Z mojo drago sva preučevala nakup navedenih ur, ki sta identični s tem da ima SD dodatek - foot pod za merjenje razdalje (dodatne funkcije so razvidne iz opisov). Odločila se je za RS200, ga naročila prek weba in vztrajno čaka že skoraj mesec. Po info naj bi jih v SLO dobavili ta teden. Sva pa prejšni vikend RS200 iskala tudi po Zurichu, vendar je bil na voljo le RS200SD, cena pa podobna kot v SLO za navedeni tip.
Uporabniški avatar
 barbarela
Pri izbiri si je potrebno razjasniti kaj potrebuješ in kaj določen model nudi. Res je bolje plačati nekaj več denarja, če pričakuješ dodatne koristi od tega. Sicer pa - manj več, če le dobiš info, ki jih rabiš, ne pa kar vseh podatkov po vrsti.

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA