Prostor za debato o teku, tekačih, željah, upih, občutkih, vzpodbudi, nasvetih, ... karkoli vam pade na pamet ob in o teku - povejte, vprašajte, razpišite se ...
Uporabniški avatar
 NorskElg
Barb napisal/-a:To so prave besede :P :wink:

No, lepo je vidt, da so se vedno pozitivci na tem svetu...
 G-spot
kako zdej? a si že notr padu? ta teden je bil sicer malo mrzel, pa vseeno prijeten za tek! upam, da si našel kaj časa ...
Uporabniški avatar
 Barb
NorskElg napisal/-a:
Barb napisal/-a:To so prave besede :P :wink:

No, lepo je vidt, da so se vedno pozitivci na tem svetu...

Hvala :P
 jonsi
No še en moj nasvet, ker sem se sam ukvarjal s podobnimi problemi ... zdej ko je zima si porihtej prehrano, ker si verjetno (predpostavljam) zaradi tega dobil kilograme. Pol ko se bo pa malo ogrelo in bo bolj prijazno zunaj za lavfat ti bo pa tudi lažje začet s tekom, ker boš če boš discipliniran imel že kar nekaj kilogramov manj.

lp
 duje
Nekdo je rekel:" Kjer je volja, je tudi pot." Naj bo to tvoje vodilo.
Duje :roll:
Uporabniški avatar
 tek_v_snegu
Vidim da si dobil pri predhodnikih zgoraj kar precej izhodisc za start.

Bistveno je da se pri clei zadevi igras in raziskujes.
Dokler zadevo tako sprejemas ti bo zanimiva in bo tudi dajala presenetljive rezultate ki bodo dajali podporo tvoji samozavesti.

Vse je darilo in pricakovanj ni in na tak nacin bos prisel veliki dlje kot si si sploh kdaj mislil.

Nekdo ( mislim da NorskElg ..se opravicuem avtorju ce sem se zmotil ) je omenil da je bistveno spostovanje malih korakov. Ta principi sprejemanja napredka se tudi meni zdi bistven. Po malih korakih naprej...pa vcasih tudi sprejetje kaksnega nazaj. In ce so mali potem bo manj verjetnosti za korak nazaj. In na tak nacin bo lastna energija in samozavest konstantna in obvladljiva.

Moje mnenje je da velja problem napasti iz dveh zornih kotov.
Tekac pac ni pec ki lahko vse pokuri kar das v telo. Spomni se v casih peci v casih kurjenja na premog. Kaj se je zgodilo ce si nalozil v pec tako tisti grobi nekvaliteten premog in predelane brikete hkrati. Briketi so lepo pogoreli kosi nedogorelega premoga pa so ostajali in masili izgorevanje pa se cistiti si moral po koncanem dogorevanju.

Torej velja da si zastavis tudi kaksno strategijo pri prilagajanju hrani toliko da bo telo lazje vzpostavilo osnovno funkcijo v tem trenutku:
ciscenje in odplakovanje zastalih strupov ter kurjenje mascob.
 TžkoJeZačet
Lep pozdrav!

Po enem tednu se spet oglašam, tokrat mam za vas novice, kaj sm ta tedn naredil.. Skratka, začel sem počasi, kot ste tudi sami omenili da je pametno, zato sem se odločil, da bom predvsem hodil na daljše sprehode. Kar sem od tega odnesel je to, da sm končno spt videl, kako lepo je zunaj :) ... No, pa tudi to da je moja telesna pripravljenost zelo slaba.. Toda to me ne skrbi, ker vem da se bo počasi stanje začelo izboljševati..

Vsem se vam še enkrat zahvaljujem za vaše nasvete!
Lepe praznike!!
Uporabniški avatar
 Barb
:clap:
Samo tako naprej.
Uporabniški avatar
 tek_v_snegu
TžkoJeZaèet napisal/-a:Lep pozdrav!

Po enem tednu se spet oglašam, tokrat mam za vas novice, kaj sm ta tedn naredil.. Skratka, zaèel sem poèasi, kot ste tudi sami omenili da je pametno, zato sem se odloèil, da bom predvsem hodil na daljše sprehode. Kar sem od tega odnesel je to, da sm konèno spt videl, kako lepo je zunaj :) ... No, pa tudi to da je moja telesna pripravljenost zelo slaba.. Toda to me ne skrbi, ker vem da se bo poèasi stanje zaèelo izboljševati..

Vsem se vam še enkrat zahvaljujem za vaše nasvete!
Lepe praznike!!

Vazno da vedno delas tempo na meji znojenja.
Dovolj pocasi je ze prav ampak smisel je da telelsu privoscis tim minimlani konstruktivni stres. Izberi taksen tempo marsa da se venomer rahlo znojis.

Sedaj pozimi je to lazje ko se lahko dobro nepordusno oblacis. Pa vleiko tekocine pa bos takoj zacel cutiti pozitivne spremembe. Ce ni znojenja te potencialno lahko potegne v dologcasje oz. stanje brez zelje po napredku.

Potem ko se bos usidral v tempo potem pa se lotis marsiranja po hribu strmino si izbiras zopet po pocutju. Pomagaj si se s palicami .
Ne toliko da bi palice bile kaksna huda pomoc zaradi teze bolj vazno je to da si tako pomagas vzdrzevati ritem. Pa se nekaj zelo zelo vazno v teh zacetnih fazah vzdrlzjivostnega gibanja ( za razliko od gibanja kjer gre za delo na moc in je srce veliko bolj na udaru ) torej predihavanje telesa.
Takoj zacni delati na urejenem ritmicnem dihanju. Uskladi vdih s koraki in pocasi in globoko vdihuj in ter izdihuj. Ce pa prihaja hrib pa zmanjsas glibno vdiha povecas frekvenco in zmanjsas dolzino koraka in povecas stevilo. Uskladitev koraka in dihanja , potem pa se palice in se gibanje rok s palicami uskladis se z dihanjem in korakom.

S tem pa bos ze na konju...

Prijetno se naprej,

Se nekaj , sneg je izredna priloznost za hojo...boljse zamenjave za tek kot je hoja z rahlim gazenjem snega sploh ne mores dobiti.
 TžkoJeZačet
tek_v_snegu, hvala!

Sm poskuso s palicami, in je res lažje, oz. kot si ti reko, lažje ujamem ritem.. In tudi tempo imam tak, da se ves čas znojim.. Torej, upam da sem na pravi poti..

Lep pozdrav!
 lisicka
Ku, ku!
Ej, samo pogumno. Jaz se s svojimi kilogrami bojujem ze celo zivljenje in prinesli so mi samo sreco. Zaradi njih sem prisiljena zivet aktivno in ugotovila sem, da je to edini nacin, ki mi res ustreza. Nikoli nisem bila ne vem kaka sportnica. Vedno se mi je zdelo, da tega ali onega ne zmorem. Pol sem pa pred tremi leti spregledala :) .
Ni je osebe na svetu, ki cesa ne bi zmogla. Verjemi mi. Edina razlika je v tem, da eni rabimo malo vec casa. Moja nebesa so hribi in za to, da bi lahko cimbolj uzivala v njih sem pripravljena naredit zelo veliko.
Poleti mi je sel meniskus v kolenu in tako sem jih lahko gledala samo od odspodaj :arrow: samo nekaj casa se razume. Na sreco sem spet odkrila tek, ki so mi ga vsi odsvetovali. Enkrat za razliko nisem pretiravala. Rekla sem, da bom nehala teci, ko bo koleno zacelo bolet. Moj 4 tek, daljsi od 5km je bil rekreativen tek LJ maratona, ki sem ga pretekla brez tezav.
Zdaj je koleno super. Hribe spet gledam malo bolj od blizu in upam, da se bom marca udelezila 21km.
Pocasi se dalec pride
:D
Nada
 TžkoJeZačet
Svaka čast, Nada!

Kot si omenila, počasi se daleč pride... Moja velika napaka pa je ta (bilo je nekoč... :) ), da sm se včasih prehitro oz. nepremišljeno lotil zadeve in tako mi je na koncu spodletelo.. Toda sedaj se mi zdi, da razmišljam na čisto drugačen način. Prvi teden daljših pohodov je za mano in sm že opazo, da se bolje počutim - kar pa je tudi bistvo vsega - uživat morš, kar počneš!

V eni knjigi sm enkrat prebral en rek in mislim da gre takole: "Neuspeh nam ne sme predstavljati gugalnice, temveč odskočno desko za naprej!"

Lep pozdrav! :wink:
Uporabniški avatar
 pettr
Tžko je začet:

Ma res se je težkospravt. Pomembno je najdit veselje in motivacijo. Prvič nekajkrat je zelo sitno, ko gre špeh v eno ti pa vdrugo stran, pol pa že padeš not.
A tako svet stoji :D :D !!!

Motivacija?
Naj ti pomaga primer IgorjaOK in mene ko sva začela sodelovat na masovnih rekreativnih tekih.

HITREJŠI KO SI, BOLJŠE RITI VIDIŠ!!!!

Saj veš. čar je v preprostosti
:)

Če pa želiš še kaj storiti glede prehrane, me pa kar pobaraj, ti lahko nekaj dobrega ponudim...
Uporabniški avatar
 kustus
LP

A zato si ti na enem teku pritekel v cilj ko so že organizatorji pospravljali cilj, da nisi gledal grdih riti, sedaj šele razumem zakaj sta bila tako počasna. :P :P :P :P :P
Uporabniški avatar
 Nadj@
CIAO

A tko , kaj pa našim RITAM manjka tudi me imamo kaj za pokazat pa več kot tiste tahitre.

:oops: :oops: :oops: :oops: :oops:

Ste pa žleht.

:bum: :bum: :bum:

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA