vaše tegobe, vprašanja, nasveti in odgovori - o preventivi in kurativi...

Moderator: Z*

Okoli novega leta sem plesal nekaj ur, naslednji dan pa so me malo bolele blazinice desne noge. Nekaj dni pač, nič resnega. 6 januarja sem začel zelo na izzy tečt. pa sem spet začel čutit blazinice na desni nogi..pa nič kaj resnega, tko bolj za vzorec... pa se je bolečina začela večati in počasi sem ugotovil da me sploh ne bolijo blazinice pač pa kazalec tam kjer se stika s stopalom. Ne tečem že 10 dni, bolečina pa vedno hujša, ugotovil sem, da šepam, ker se izogibam zadnjemu delu koraka, ko se iz blazinice prenese težišče-odriv na prste- to me precej zaboli.

Ali kdo ve kaj je narobe? Kaj bi lahko bilo narobe? Kaj lahko pomaga? Prste imam povsem normalno gibljive, le okrog kazalca me na močan pritisk zaboli in zelo zaboli če hočem stopit na prste.

Letos sem podvomesečni pauzi tekel šele 5krat, po 5 km, vmes še nekajkrat hodil, imam Nike air Pegasus 2005 in res ne vem kaj mi dogaja.

Vsak nasvet dobrodošel, hvala!
Uporabniški avatar
 mojcej77
http://www.sportosplet.net/viewtopic.php?t=3816

Živjo!
Mogoče bo kaj pomagalo.
Najbolje je, da greš čimprej k zdravniku. Lahko je revma, lahko putika, lahko drobcen zlom...poškodba mehkih tkiv...vse živo. In lahko ti dela resne težave.
Srečno!

lp,

m
Uporabniški avatar
 pettr
Hvala, sem vse prebral.
Šel sem na slikanje kosti kjer seveda ni pokazalo nič. Zdaj počivam že precej časa, bolečina pa polagoma jenja. Niti ne šepam več, tako da bom verjetno v roku tedna dni poskusil malo potečt.

Sežana 21 km odpade, menda se bom pa lahko pripravil za 8km.
Uporabniški avatar
 pettr
No pa še en dodatek:

Danes je 24. marec, poškodba pa počasi izginja. Pa ne zaradi "počivanja" pač pa zaradi vložkov ki sem jih začel nosit zaradi močnega platfusa!
In pomagajo!!! Verjetno ker mi stopalo bolj pravilno stopa, ne pritiskam na nekaj kar je bilo prej močno poškodovano in sem dnevno ranjeval.

Zdaj je tri dni kar prvič normalno hodim in ne zvračam stopala več na zunaji rob ali pa krčim prste med hojo.
Ah olajšanje!
Tek se je končno spet začel!

In svet se spet vrti :D :D :D :D :D

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA