prostor za debato o (ne le tekaški) športni opremi. obleka, obutev, pripomočki ... vprašanja, predlogi, nasveti, uporaba, ...
:arrow: dobili smo nov model Nike Air zoom Skylon triax! copat je mahkejša izpeljanka prejšnjega modela skylon, kateremu so spremenili podplat, ki je narezan za boljšo prožnost, po celem podplatu pa je blaženje zoom air, osnova pa je iz phylite brizgane pene. cena 23.990 sit

:arrow: za ženske so vpeljali nov model air zoom apace, z air zoom blaženjem čez cel podplat, ob strani pa ima dynamic fit predel, ki se raztegne in prilagodi širini vašega stopala. primeren je tudi za lep teren, npr. zbit pesek. cena 23.990 sit

:arrow: imamo tudi že izboljšan ženski air structure triax, primeren za srednje in močne pronatorke in tekačice z močnim platfusom, saj je podpora dvotretinjska. spredaj ima izboljšano blaženje zoom air ter brizgano peno w.a.r.p, v peti pa air blazinico. 28.990 sit

lp ts čopova 14
Uporabniški avatar
 tomaz ny
najslabši copat, kar sem jih kdaj obul-skylon-razsul sem jih v 2 mescih pa imam dobrih 60kg!
Uporabniški avatar
 Vlajko
Tomaž, ti si rojen trgovski potnik za firmo Nike. :!: :wink:
Uporabniški avatar
 ts čopova 14
si laufu z njim po pravem terenu...sj je pa res...če nardiš v 2 mescih okol 600km, da ga goniš vsak dan, je čist možno, da se to zgodi...sm naredu ista z wave ridrjem 7 :) brez problema :)
Uporabniški avatar
 tomaz ny
Z adidasovimi copati in reebokovim sem naredil več kot 1000km pa se niso razpadli. Mogoče mi pač ne paše copat glede na način teka. Tudi kolegi iz kluba so jih uničili v zelo kratkem času-kupil pa sem jih jaz na razprodaji lani za njih v LJ. Sem bil kar slabe volje, ker nisem vedel kaj sem jim kupil.
Nič nimam proti Nikeu, ampak tile copati so pa res užas-to so pač moje izkušnje. :)
Uporabniški avatar
 poldy666
Moja izkušnja s Skylon je zelo dobra. Model imam star tri leta, pretečenih prek 5000km in še vedno je v dobri formi.
Z njim sem tekel v različnih vremenskih pogojih, podlagah.
Poznam pa ljudi, ki so imeli podobno izkušnjo kot Tomaž in verjamem, da so razočarani.
Uporabniški avatar
 ts čopova 14
:arrow: ja, skylon je res dost specifičen copat,namenjen samo teku po asfaltnih, betonskih in tartanskih podlagah in nikjer drugje. že na zbitem pesku se uniči podplat parkrat hitreje, kot se pri pravilnem načinu uporabe!
poldy, zdej je pa res že čas, da zamenjaš copate, ker sej blaženje je lahko še kul, samo problem je v lepljenih stikih, opori v vpetniku ter sam oprijem noge, saj se stiki ter šivi po cca. 600-800km oslabijo ter ne nudijo več optimalne opore...zato je fajn copat po tej kilometrini zamenjat, ker se nato možnost za poškodbe veča eksponentno :!:
Uporabniški avatar
 poldy666
ts čopova 14, nč bat. Pri meni tekaških copat ne manjka.
Uporabniški avatar
 mare
Itak niso Nike superge nič boljše od kakih no-name vietnamskih superg. Jaz sem v zadnjem obdobju kupil kakšnih 5 različnih modelov od Nike (tudi Skylon). Nič neobičajnega ni, da mi že po kakšnega pol leta in par 100 km teka odpade kakšen del podplata ali popusti kakšen šiv. To se ni dogajalo niti supergam iz časa socializma, izdelanim v kakšnem Borovu ali Pirotu. V bistvu zdaj samo preplačaš slabo supergo. Res ne vem, zakaj morajo tako šparati npr. z lepili in ostalim materialom, ko vendar material zavzema le neznaten del stroškov. V ceni vsake superge je namreč največji del namenjen proviziji prodajalcev, velik del gre za to, da nas prepričajo, da je slaba superga dobra (marketing), potem je tu dobiček in stroški transporta, vrednost izdelave in materiala pa mogoče predstavlja le del vezalke.
Uporabniški avatar
 svizec
V TS na Čopovo sem bil namenjen z željo po nakupu novih superg. Stare so mi namreč premajhne in me pri daljšem teku začnejo boleti prsti in dobim plave nohte.
No, in v žepu sem imel listek, na katerega sem si zabeležil, da nikakor ne smem kupiti Skylonk, saj sem na forumu prebral precej kritik na račun tega copata.
Poiščem prodajalca, mu razložim svoje želje in težave s starimi supergami in on takoj potegne s police ene smešno pisane čevlje. Toda tokrat sem samemu sebi obljubil, da copata ne bom izbiral z očmi, temveč z nogo in barva mi je bila prvič nepomembna. Bilo mi je vseeno, ker imajo copati kričeče rumen podplat. Če ne drugega, me bodo vozniki na cesti končno enkrat videli že na daleč :mrgreen:
Obujem copate, se malo sprehodim, migam s prsti, natančno izprašam prodajalca zakaj ravno ta model in noben drugi in čisto na koncu vprašam še po imenu. S pojasnili sem bil zadovoljen, cena je bila sprejemljiva, toda malce se je zataknilo pri imenu - prodati mi je hotel namreč Skylonke.
'Ampak veste, nisem čisto prepričan, da bi bila to dobra izbira, saj so fantje na forumu precej skritizirali ta model, ker se menda trga.'
Pa mi prodajalec čisto mirno odvrne: 'Ja, res je, pri starejših modelih je prihajalo do trganja prav tu.'
In potem mi pokaže še novi model, ki je narejen popolnoma drugače in trganje na tej točki menda sploh ni več mogoče.
Pustim se prepričati in kupim copate. Všeč mi je bil namreč občutek, ko sem jih obul - prsti so imeli dovolj prostora, material je mehak in imel sem občutek kakor da bi prste porinil v puding :mrgreen: . Peto copat lepo prime in ne dovoljuje premikanja, teža je nizka in na pogled izgleda zadeva kar trpežna. Kako je v resnici, bo pa seveda pokazal čas.
Skratka, upam, da se bodo copati izkazali...
Uporabniški avatar
 svizec
Ujej, pozabil sem dopisati še vtise s teka...
Torej, do zdaj mi je z njimi uspelo teči samo enkrat :--( - kar naprej mi kaj pride vmes in ne morem na cesto.
No, prvi vtis je bil dober - blaženje, ki je na celem podplatu, je super, stopalo je v copatu trdno zasidrano, nikjer se nič ne premika, prste nič ne omejuje in so svobodni, pa še precej udobno nameščeni.
Občutek je dober, že pri prvem teku se mi je zdelo kakor da jih uporabljam že dlje časa in da sem nanje navajen.
Kakor pa sem že prej napisal - čas bo pokazal, če je res vse tako, kot pišem zdaj.
 bruno
samo nike ne :evil:
Uporabniški avatar
 TDDTeam
Ja kaj pa je narobe z Nike-om?
Jaz mam večina stvari od njih pa nimam ravno pritožb.
Uporabniški avatar
 skrb
Moje Skylonke so stare že tri leta. Večino časa so v omari. Prezračim jih le redkokdaj. Z njimi tečem le nekajkrat poleti, če je z ostalimi copati trenutno kaj narobe, ali se niso posušili po teku v dežju do naslednjega teka. So lahke, zračne, dobro blažijo.
V njih tečem npr. kranjskogorsko desetko, ker je na celi trasi le en ovinek . Ovinke namreč slabo prenašajo, ker nimajo v sprednjem delu nikakršne stranske opore . Torej v teh copatih ni dovoljeno zvračanje stopala v nobeno smer. In kdo teče tako?
Sicer nimam nič roti Nikeu. Večino treningov opravim z modelom Pegausu, ki jih npr. uporablja večina tekačev na ljubljanskem maratonu. V njih tečem po asfaltu, makadamu , gozdu , pozimi in poleti , po sončku, po dežju, po snegu. Pravi balzam za blage pronatorje. Preizkušeno .

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA