Forum je namenjen objavi razpisov na tekaške prireditve, ki so pred nami.

Moderatorji: ero, AVI, ziga, dragons

Uporabniški avatar
 tomaz.zupancic
milan napisal/-a:
janezu napisal/-a:glede na to,kaj vse se dogaja na progi 12ur(med tednom nekateri modeli delajo po 9vzponov na dan igi,andro,šavs......)tako,dam marjanu prav,ker upošteva rek POČITEK JE POL TRENINGA!!!! jaz treniram samo ta zadnji del. lep podrav,sevidmo1.aprila ob 6-tih zjutaj. ju

Govori se, da je bil Janezu viden na Kredarici ...pa še kje drugje tako da ne trenira samo počitka :)

:lol: :lol: Trenira tisti zmagovalni klanec :wink:
ČAO!
Uporabniški avatar
 Dule
milan napisal/-a:Govori se, da je bil Janezu viden na Kredarici ...pa še kje drugje tako da ne trenira samo počitka :)

Aha zdaj tudi jaz vem za katerega Janeza gre. Dobrodošel na forumu, ekipa vztrajnih gorcev se krepi :!:
Uporabniški avatar
 BoštjanG
Bil lani prvikrat na Kališču, ki je, če vztrajaš polnih 12 ur, zares peklenska preizkušnja. O izvedbi tekmovanja in dobrodušnosti gostiteljev ter tekmovalcev imam polna usta hvale.
So pa tudi stvari, ki me odločno motijo. Izpostavljam dvoje najočitnejših:
1) Proga po kateri naj tekmovalec doseže vrh NI predpisana, kar vodi do favoriziranja domačinov in ostalih, ki poznajo teren. Kot prišlek pa se moraš bodisi držati daljše in zamudne označene pohodne poti, bodisi tvegati, da zaideš, ker si se odločil najti bližnjico.
2) Višanje denarnega sklada za zmagovalce vzbuja pretirano in nezdravo tekmovalnost ter grozi, da bo ugonobilo tekaško tovarištvo. Evo, par vrstic višje lahko berete o "tajnih" pripravah favoritov, ki ljubosumno skrivajo svojo pripravljenost, taktiko, bližnjice.. Sem velik zagovornik tega, da se nagradni skladi enakomerno porazdelijo med vse udeležence; navsezadnje je vsak dal vse od sebe in si zasluži, poleg športnega, tudi stvarno priznanje in nagrado.
Kaj menite ostali?
Uporabniški avatar
 firbec
BoštjanG, ni ravno tako črno, kot si napisal. Iz prve roke:
1. Pot navzgor je predpisana po uhojenih poteh, mimo zgornje klopce, kjer je tudi kontrolni žig. Pot navzdol pa zaradi praktičnosti ni predpisana - s tem zmanjšamo gnečo na poti. Bližnjice navzgor se ti po nekaj vzponih zelo maščujejo (uporabne so le za naj- najboljše). Če le malo gledaš kje si, se ne moreš izgubit :?: :!:
2. V startnino 2500sit je všteta spominska majica, praktična nagrada, okrepčila (napitki, juha, rozini, sadje,...), enolončnica, vsak udeleženec pa bo ob naslednjem obisku koče na Kališču dobil tudi CD s fotografijami, filmi in rezultati. A je dovolj stvarno priznanje?
Praktične nagrade žrebamo med vse udeležence, najboljši zraven dobijo še kakšen ocvirk, letos bo pa še denarna nagrada za tiste najnaj.
Svojo vrhunsko pripravljenost hvalijo samo naši profesionalni športniki (sploh smučarji), ostali amaterji pa vsi jamrajo, kaj vse jih boli, da nimajo cajta trenirat, da so slabši kot lani,..., ko pa je tekma, se kar kadi!
Taktika na 12-ih urah Kališča je tudi odvisna od posameznika in prav v tem je čar te prireditve - vsak ima svoj prav.
Pri nas ni svetovno prvenstvo, ampak ena velika veselica, ki jo po najboljših močeh želimo še izboljšat!
Ne si vse skupaj preveč vzeti k srcu!
Prijavnice vas že čakajo. Zaradi praktičnih razlogov vas prosimo, da se prijavite do 26. marca.
Hvala in vabljeni! :?:
Razpis
Uporabniški avatar
 Vlajko
ero napisal/-a:sem zraven - kot rekreativni turist in navijač :) parkrat bom šel gor in dol potem pa se bom prepustil uživanju in navijanju za najbolj zagnane :D

Nekaj takega sem letos tudi sam imel v mislih. 8) Za uvrstitev (ter prodor na Duletov VIP seznam) zadostujeta tudi dva "štemplanja" na cilju. :D

Opozarjam na precejšnjo razliko v ceni med predprijavo in prijavo na "licu mesta". :!: :arrow:

Družba dobrodošla (recimo, vsaj tisti, ki smo januarja "trdo trenirali" med osvobajanjem Dražgoš). :wink:
Uporabniški avatar
 firbec
Velika razlika v ceni je ravno zato, da bi se vsi prijavili vsaj en teden prej - zaradi lažje in boljše organizacije.
LP
 janezu
marjan,na predsednika se ne oziraj preveč,saj smo ga zato zamenjal,ZAJCA(novi preds.)boš pa že ujel,težje bo Simono.če pa so v igri stave,je moj favorit FRAU LP JU
Uporabniški avatar
 Dule
firbec napisal/-a:Velika razlika v ceni je ravno zato, da bi se vsi prijavili vsaj en teden prej - zaradi lažje in boljše organizacije.
LP

Samo predlog: A bi se dalo poslati po pošti kartonček s številko, ki bi se ga nato pred startom samo še poštempljalo v izogib gužve tik pred šesto zjutraj :roll:

Mogoče bi bilo pametno tudi na poti navzdol določiti eno kontrolno točko, tako da bi tudi navzdol imeli vsi približno enako traso.. Se mi zdi da imajo nekateri sedaj navzdol kar prosti pad.. :shock:

Sicer pa organizatorjem pohvala za organizacijo, ki je vzorna :!:

ČAU
Uporabniški avatar
 firbec
Gužvo pred startom bomo rešili - upajmo! Veliko je rešenega, če je v predprijavi že pobrana startnina.
Toplo priporočam (še pred tekmo) ogled proge, po kateri se spuščajo nekateri. Tam gre pa zares!
Stavim, da vas veliko ne bo šlo na tekmi tam dol! Vsaj večkrat ne, kot enkrat.
Spustov po lastni presoji ne bomo prepovedali, saj bi bilo drugače na klasični progi preveč srečevanja - brez skrbi, to témo smo obdelovali.
Uporabniški avatar
 mirko1
v nobenem primeru se ne sme ukiniti strmega spusta, tam si namreč nbereš dovolj andrenalina za ponovni vzpon :D .pa tudi na nov rekord proge bi lahko kar pozabili. :!:
lp,mirko
Uporabniški avatar
 Dule
ja res, proti koncu tekme tudi najboljši iščejo čimbolj položno progo.. :wink:
 marjan
BoštjanG napisal/-a:Proga po kateri naj tekmovalec doseže vrh NI predpisana, kar vodi do favoriziranja domačinov in ostalih, ki poznajo teren.

Ponudim se, da vsem pokažem bližnjice. Na prvem treningu se lahko dogovorimo, da gremo počasi lepo po bližnjici.

Marjan
 bojanm
In kdaj bo trening?A je vse leden?
Uporabniški avatar
 Vlajko
bojanm napisal/-a:... A je vse leden? ...

Ne ravno vse. 99%. :wink:
Vsaj male dereze (zlasti v povratku) so trenutno več kot priporočljive. :idea:
 bojanm
Hvala,Vlajko,dobiš dva deci cvička za informacijo(najmanj)
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 7

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA