Bom pa se jest nekej napisal. O cetrtkevem Kuperju (pisi kao sto govoris GENERACIJA). Bil sem zivcen ze par dni prej. Dva razloga. Edne je bil banalen. Da ne bi "popusil", kar se rezultata tice. Drugi razlog je bil bolj poglobljen. Namrec "iti med ljudi in biti med ljudmi" ni bila nikol moja vrlina. Zmeri sm bil sramezljiv, vase zaprt, nedruzaben (p...da pa kako sm jest zeno najdu... ehh... sej je ona mene) pa da ne nastvam dalje. Ce ne bi imel zene in hcere verjetno sam sploh ne bi prisel. Tako pa sem prisel, skrit v masi (ce lohka zeninih 52 in hcerkinih 25 tko deklariram), se skril nekam v kot stadiona in opazoval. Noge so se mi tresle, ko sem se ogreval. Ko sem sel izmerit pritisk so mi namerili 150/95 (stresssssssss), dvakrat sem mogu it se na WC in koncno sm se mal umiril. Sel sem na start. Polarja si sploh nisem gor dal, ker bi skos piskal.

Ko sem zaslisal tisti "Pozor, zdaj" sem sam si samo rekel: "Stari, zdej pa pozab kdo si kaj si in kje si... LAUFEJ".
Eden od nas petih ki smo startali skupaj je zacel silovito in samo se pospeseval (da ni bil grega

). Za njega sem vedu da me bo nazgal za cel krog. De Cubertenov "Vazno je sodelovati" v takih primerih tko luzersko izpade.

Ampak kaj bi. Tecem tistih svojih 5.00 na kilometer. Potem ena od dveh lustnih casomerilk po mojem prvem krogu rece "1:35". Vklopim kalkulator. Ze tko pregret procesor je se dodatno obremenilo ampak le izracuna da bi to blo 4.00 na kilometer. O, sranje. Spet mi bo prehitro prislo.

Malo upocasnim korak. AMpak glej ga zlomka. Upocasnjujem in zacnem dohitevati tekaca pred sabo. Kje je zdej Einstein in njegova relativnostna teorija. Nc vec jasno. Prehitim ga. (ne Einsteina). Zdej si morm drucga zajcka najti. Nastelam se na naslednjega pred mano. Vklopim tempomat. Klik. Nastavljeno. Zdej gre vse samo od sebe. Drugi krog. Tretji krog. Cetrti krog. Piiiip.Piiiip. A ne me basat. Tempomat mi javlja da se kljub konstantni hitrosti priblizujem objektu pred seboj. Kaj zdej? Ja nic. Grem mimo "zajcka" stevilka dve in preklopim na manual. Peti krog se koncuje. Zooooooooom. Pade mimo mene en tekac. Valjda. Nascal me je za en krog.

Ni kej turbo je turbo. Ampak mene caka se sesti krog. Nobene polovicke, nobenega klica v sili. Noge telecje (glava svinjska), srcek dela tika taka,
se pol kroga. Slisim mojo gospo ki se ogreva na sesti stezi: "A ti zares laufas?". Jezus marija pomagej. Ce to vprasa.... Nic. Se sto metrov. Zdej vem kako se pocuti pingvin v puscavi. Vrocina noge pa prekratke. Bo? Bo?
Slisim glas "devet osemintrideset". Aaaaa? A imam se en krog? Stejem. Ne gre. Pentium iz leta 1967 ne dohaja vec. Ustavim se. Ce bojo rekli da nej laufam se en krog, se bom "odlocno uprl". Nihce ne rece nic, izrocijo mi zelen kartoncek (pa tko sm hotu rozaaaaa

) na njem pise 9:38. Yeeeeeeeeeeeeeeeeessssssssssssss.
..... zdej bom pa mal spustu.........
Odprvaljamo se domov. V kotu pri ograji stoji mozakar srednjih let v pogovoru z gospodicnami. Po sliki ga spoznam. Fotr! In kljub svoji "nekomunikativnosti" si recem: "Matr, ce pa temu cloveku roko ne das pol pa tut nisi clovk". Spet mal mravljincev v zelodcu. Pristopim. Ponudim roko. Ka sem rekel se ne spomnim. Vem samo da se je fotr zasmejal in mi stisnil roko. Ne premocno, ne premlacno. Tko, clovesko. Za spodbudo.
Evo naredu sem se nekje kr je vredno (vsaj zame) vec kot 10. In zdej.
Ja nic. Se naprej bom "asocialni patoloski melanholik" ki se veliko bolje znajde za racunalnikom (u bistvu pred racunalnikom, ker od zadej na monitor ne vidim

) kot pa v RL (real life)... pac bolje obvladam fraze kot so CU L8R, GR8 4U kot pa navaden "Dober dan"... BIT CE BOLJE
LP Darko
P.S. n vem kok ste kej mojo lublanscino stekal sam "knjizni jezik" men dela zlo velik problemou... sori