lastovka79 napisal/-a:Hvala za nasvete.
Seveda pa imam še vprašanja:
Mi lahko kdo kaj več pove o tem spominu (Memory) in FitTestu pri FitWatch, ki ju PC-15 nima?
Kaj pa LapCount pri PC-15 pomeni? Ali ima to kaj veze z intervalnim treningom in koliko je sploh uporabno za kolesarjenje?
FitWatch nima lučke in alarma-budilke?
Tomaž omenja velikost PC-15. ALi je mogoče FitWatch kaj manjša? Raje bi malo manj 'čebulasto' urco. 
Cebula: no, saj ni tako grozno velika. Ampak je vecja od navadnih ur. In definitivno sta PC15 in FitWatch lepsi od kateregakoli Polarja, ce mislis s to uro "sminkirati" tudi v "civilu".
Ja, tisti LapCount je za intervalni trening, pri cemer moras sama rocno vsakokrat markirati zacetek novega intervala. Ni avtomatizirano, kot je to lahko na visjih Polarjih. V spominu imas potem (ce se prav spomnim) za vsak interval posebej poleg trajanja se povprecni utrip in max utrip. Butasto je samo to, da moras, preden lahko uporabljas lap counter, pognati "Training Session". Takrat zacne delovati stoparica in merilec utripa za cel session. Nato pa rabis 2 ali 3 pritiske na razlicne gumbe, da aktiviras se Lap counter. In obratno, ko zakljucis. Najprej koncas zadnji Lap, nato spet par pritiskov na gumbe in ustavis se Training session. Nerodno je, ker je tako skupni cas treninga, ki je zapisan pod Training session vedno par sekund daljsi od vsote intervalov, ker vsakic pri vklapljanju in izklapljanju porabis par sekund. In kalorije ter celotni povprecni utrip velja za Training Session, ne za vsoto intervalov. Res butasto. Training session bi se moral avtomaticno zaceti z zacetkom prvega intervala in koncati s koncem zadnjega intervala. No, ampak tega se navadis, ni kriticno, ker so razlike majhne. Razen ce pozabis ustaviti se Training session, potem ko koncas zadnji interval.
Stevec kalorij: nekdo je zapisal, da kaze PC15 isto kot Polar. Ocitno oba uporabljata isto formulo. Itak je ta poraba samo zelo priblizna ocena porabe kalorij, ampak to je dovolj, da na primer lahko spremljas, kako se ti od treninga do treninga poraba spreminja z intenzivnostjo treninga, pa s kondicijo itd.
Novi/Stari PC15: Tle je stari model:
http://www.kolo-kolesa-orbitrek.com/id35.html
Tle pa novi:
http://www.sigma-sport.de/en/produkte/pulscomputer/topline/pc_15/?punkt=features
Razlike so videti majhne, tanovi je bolj rjavkaste kt sive barve (ce slika ne laze) in ima nad ekranom na belem napis Sigma pod ekranom pa PC-15. Tastari model ni imel teh velikih napisov. V funkcionalnosti po moje ni razlike, kvecjemu ce so odpravili kaksne napake.
Fino pri PC15 je tudi to, da je predvideno, da lahko baterijo sama zamenjas.
Se to: na Sigmin servis pri nas tudi jaz nimam pripomb, so ucinkoviti in komunikativni. Tudi Sigmina centrala iz Nemcije odgovarja na posto in so mi bili takoj pripravljeni tudi sami zamenjati pokvarjeno uro (brez posrednistva nasega zastopnika). Ampak kot receno, po dveh fuc urah sem se navelical vsakokratne menjave, ker si pri vsaki reklamaciji za nekaj casa brez ure. Pri Polarju pa so mi recimo za cas servisiranja posodili nadomestno uro, cesar pri Sigmi ni. Ampak to je cisto drug cenovni razred.
LP,
Tomaz