vaše tegobe, vprašanja, nasveti in odgovori - o preventivi in kurativi...

Moderator: Z*

Večinoma tečem navkreber po gozdnih poteh. Zaradi poledenelih poti sem v zadnjih tednih večkrat zdrsnil na 1001 način.

Med strechingom, oz potegom noge nazaj (pod obremenitvijo - recimo če se potegnem na pisarniškem stolu na kolesih)
se mi je začela bolečina v zadnjem-zuanjem delu levega kolena pojavljati bolečina.

Zadeva se mi vleče že kak teden, ne gre ne na boljše ne na slabše.
Ker pa me med tekom ne boli še naprej tečem.

Mislite, da lahko tašna poškodba zaradi teka preraste v kaj bolj nevarnega?
Uporabniški avatar
 pegaz
urozz,
lahko da gre za vnetje katere od ovojnic ali mehkih struktur v kolenu, ker te med tekom, ko se vse ogreje, ne boli. Vsekakor poskusi z masažo z ledom po treningih, in pa s katero o protivnetnih žaub (recimo olfen).

Predvsem pa navadno pomaga zmanjšanje tedenske obremenitve.

LL, pegaz :)
Uporabniški avatar
 kustus
LP

No tudi mene boli na notranji strani desnega kolena a med tekom nič. sem šel k dohtarju in bil na ultrazvoku pa ni nič bolje sedaj me je dala slikati grem drugi teden. tečem pa še kar naprej, upam da bo vse o.k.. po treningih hladim z ledom.
Uporabniški avatar
 sandra
Jaz sem bila tudi danes pri zdravniku s podobno bolečino, na notranjem delu kolena na levi nogi. Mene na zacetku med tekom nic ni bilelo, tam pri kakem desetem kilometru pa ze fajn cutim. Po teku pa zelo boli in pece, bolecina se prenese v notranjost kolena. Sploh ob kaki nenadni rotaciji kolena so bolecine vecje.
Zdravnica mi je napisalal olfen, ker je vnetje, mrzle obkladke, en teden počitka in pa ultra zvok. Cel cas imam namrec obcutek, kot da imam koleno na vrvici, ki se bo vsak cas pretrgala. Res ni fajn obcutek.

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA