Ne bom za druge govoril ampak vcasih ko sem bil malo bolj odvisen od teka ali nesmisla da s kavo lahko kaj dosezem sem ko sem gledal druge
tudi sam poskusil s kavo. In ne bom rekel za druge da so tepci ampak mega giga tepec sem bil jaz ker sem sel oponasati druge ( ki naj za sebe presodijo ce so tepci ).
Vec razlogov:
1. Torej tecem ker tecem
2. Ampak spil bom kavo da bom boljse tekel.
Torej ali potem tecem zato da sem boljsi?
Kaksen je polj smisel teka ce potrebujem aditiv da boljse tecem?
Totalno protislovje tistega ki pije kavo samo zato ker bo tekel neko preizkusnjo.
3. Ce pa kavo tudi seicer pijes potem pa je tako ali tak odrugje problem ki ga s pitjem na teku samo povecujes ker rabis vecjo dozo za pozitivni ucinek.
4. Ce ne zivis od teka ( torej te ne sili kaksna karierno.ekonomska situaicja ) je neumnost vsaka aktivnost ki te enolicno in nemoserno izobljsa pri teku v splosnem pa prinasa tveganja ( kava in tek vs srcna aritmija , zile, ...) namrec teces zato ker se s tem dopolnjujes menda se izgrajujes ne pa da v to vlozis se dodatno energijo in se dodatno praznis.
Spet eno protislovje.
5. Ce pa zivis od teka potem pa to prepustimo predsodkom in nikdar koncani sledi znanosti ( ki se je ze sama zakomplicirala tako ) da bo nekega dne prisla ( in zagotovo bo v to sem preprican ) da tudi kava kot alkohol kaj sele druge aditivi nimajo kaj iskati v profesionalni fizicni aktivnosti.
Jaz bom rekel drugace:
Ni stos biti prvi na cilju ali dosegati taksno in taksno hitrost.
Je pa full stos dosegati izboljsanje rezultatov ( pa ne strmo rast ) s cim manj tveganja za svoje telo in s cim boilj preprostimi trerningiu in s cimbolj naravno in preprosto prehrano.
Kot je rekel indijanec ki je tekel domov po cesti ko je ob njem ustavil avto z voznikovim vprasanjem ce ga potegne z avtom do doma:
Ne hvala! Veste nimam casa se peljati z avtom, moram odteci domov.
Podobno bi rekel za kavo: Hvala ampak nimam casa za kavo moram tekati in piti.